|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vakcine
22.3.2013 15:35:50   
jovicaa
vakcina protiv tuberkuloze ne stiti u potpunosti. kod nekog veceg pada imuniteta ako se kontaktira sa virusom moze da se oboli... mada mislim da se to retko desava. ali recimo u beloj crkvi postoji plucna bolnica u kojoj se lece oboleli od tuberkuloze.

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 326
22.3.2013 16:13:54   
Sanchy
Za ostale bolesti tipa zauske,morbili itd.,znam da covek moze da ih dobije a ako je vakcinisan prelezi ih u blazem obliku ali tuberkuloza je smrtonosna bolest tu blazeg oblika nema ,cemu onda vakcinacija kada je jos i broj obolelih od prosle godine u porastuuser posted image

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 327
22.3.2013 16:15:52   
jovicaa
ko zna koliki bi tek broj obolelih bio da nema vakcine... a tuberkuloza nije smrtonosna bolest, mislim jeste u nekom procentu, ali se leci i moze da se izleci. KLIk i KLIK
ustvari izgleda da je dosta velika smrtnost. ali realno da li znas nekoga ko je umro od tuberkuloze?

< Poruku je uredio jovicaa -- 22.3.2013 16:18:54 >

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 328
22.3.2013 16:20:53   
jovicaa
ovaj drugi link je bas dobar, procitaj ga.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 329
22.3.2013 17:00:30   
Sanchy
Ne znam,zabrinula sam se sto je od prosle godine broj obolelih u porastu,kao da je vakcina postala manje efikasna ili je bakterija koja izayiva tuberkulozu mutirala sto nije ne moguce,,,,ja sam danas na nekom sajtu procitala da je tuberkuloza po smrtnosti odmah posle sideuser posted image ...zato sam i dosla ovde da vidim zna li neko koliko dugo bsg pruza imunitet mada nisam bas sigurna vise u tu vakcinuuser posted image ...e evo i u Vikipediji pise da je najsmrtonosnija zarazna bolest posle side..i jos se prenosi kapljicnim putemuser posted image ..

< Poruku je uredio Sanchy -- 22.3.2013 17:05:20 >

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 330
22.3.2013 17:03:01   
Shishica
Cula sam da je na TV-u bio neki doktor koji je u penziji i govorio je o vakcini koja se prima oko ili posle sestog meseca, sad nisam sigurna, ali mislim da je bas protiv turbekuloze.. i rekao je ako tu vakcinu primi dete koje nije sisalo kolostrum kasnije oboleva od raka obicno genitalnih organa..

To sam ja sad ovako ugrubo prenela sto sam cula..

Sve u svemu, ne znas sta da radis..

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 331
3.4.2013 13:19:08   
lajla
Sve vakcine koje se prime nisu 100% zastita...Stite nas tako da ako i dobijemo neku bolest od tih, dobijemo u blazem obliku i lakse se izlece.

Boze,daj mi strpljivosti da prihvatim stvari koje ne mogu da promenim,hrabrosti da promenim one koje mogu,i mudrost da uvek pravim razliku izmedju njih.

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 332
3.4.2013 13:34:57   
Tiziana
Imam jedno pitanje.Juce sam se dopisivala sa drugaricom iz Banja Luke i kazem joj kako D treba da primi poslendji Pentaxim,onu revakcinaciju,ali da cu cekti sl mesec da ga kupim,a ona me pita, a sto ga kupujes,zar nije on od skora besplatan!? Kao u R.Sprskoj je valjda od 1.aprila besplatan. PA sad me zanima da li neko zna nesto o tome,da se ne zaletim kao curka i kupim,ako je vec besplatan :-)

(odgovor članu lajla)
Direktna veza do poruke: 333
3.4.2013 13:41:24   
Moiraina
Stariji primio pre dve nedelje, kupili u apoteci (dakle, platili). Mlađi treba da primi polovinom aprila pa javljam. Nisam čula ništa o tome da je sada besplatna user posted image

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 334
3.4.2013 13:43:03   
Moiraina
Mada, mi prvo odemo kod dr da ga pregleda, pa tek ako kaže da može da primi, odemo u apoteku (u sklopu DZ) i kupimo, nikad nisam kupovala unapred.

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 335
3.4.2013 13:43:17   
Tiziana
Ja sad googluj-em,ali ne mogu da nadjem tu info.
Nije to mala stvar pa da prodje tako neprimeceno!
Bas javi.Ja sam planirala da kupim krajem aprila.

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 336
3.4.2013 13:44:43   
Tiziana
Mi mozemo da ostavimo u DZ u frizidercicu kod dr. To smo uradili sa Priorixom,pa posto tad nismo mogli da primimo,dosli smo 2 ned kasnije. Oni upisu ime,datum rodjenja na kutiji..

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 337
3.4.2013 13:48:48   
Sanchy
Mislim da kod nas jos uvek nije besplatan,a i Crnoj Gori jeste to pozdano znam,nasa drzava je katastrofalna ...i iskreno ja im ne bih verovala da ostavljam vakcinu u DZ,ali to sam ja nekad ne verujem ni sebiuser posted image

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 338
3.4.2013 13:53:22   
Tiziana
Kod nas stvarno nije problem da se ostavi vakcina.Svaka dr ima svoju med.sestru i znaju nas i znam da nece da nam uzmu/zamene ili sta god..

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 339
3.4.2013 14:12:22   
cockic
u nekom dz.u bg sam cula da su roditelji kupili vakcinu mmr jer to ta priorixuser posted image kao dz je nije imao pa su roditelji kupili.pitam jer nama je zakazana sledece nedelje,a dr.nerece da treba da kupim.i kosta oko 1500din.

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 340
3.4.2013 14:21:37   
Tiziana
Ma ne moras da kupis,oni imaju domacu mmr.NEgo KAO kazu da je priorix bolji pa smo mi za cerku kupili. Sa sinom nam pre 2 god niko nije rekao d apostoji da se kupi neka druga.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 341
3.4.2013 14:23:55   
Moiraina
Čula sam da se više ni u DZ ne daje domaća MMR, nego kao besplatno daju Priorix ili neku drugu uvoznu. user posted image

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 342
3.4.2013 14:35:00   
cockic
sad zvala nas dz. imaju.ja koliko sam razumela,sad su sve uvozne.torlakova se vise nedaje.

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 343
3.4.2013 14:36:48   
Tiziana
To je super!!!Mi smo primili pred NG i kupili smo priorix.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 344
3.4.2013 14:47:52   
Leax

IZVORNA PORUKA: Tiziana

Imam jedno pitanje.Juce sam se dopisivala sa drugaricom iz Banja Luke i kazem joj kako D treba da primi poslendji Pentaxim,onu revakcinaciju,ali da cu cekti sl mesec da ga kupim,a ona me pita, a sto ga kupujes,zar nije on od skora besplatan!? Kao u R.Sprskoj je valjda od 1.aprila besplatan. PA sad me zanima da li neko zna nesto o tome,da se ne zaletim kao curka i kupim,ako je vec besplatan :-)

Ni ja nisam cula tu informaciju, radim u zdravstvu, a bebac je zadnju dozu pentaxima primio pre tri meseca. Mozda jedino da tako nesto bude na opstinskom nivou pa da pojedine opstine isfinansiraju pentaxim vakcinu. Sto se tice nase drzave mislim da jos uskoro ,nazalost ,nece user posted image

-Strasno je to kad imate da ispricate nesto vazno a nemate kome. A jos je strasnije kad imate kome, a nemate sta.-
-Samo kukavice vole po nekoliko zena. Hrabri muskarci ne plase se rizika da vole samo jednu zenu.-
-Dušan Radović-

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 345
27.5.2013 0:33:51   
Azra_
Kako ide vakcinacija sa Pentaximom? Idu tri doze, to smo obavili, ali mi se čini da je dr rekla sa godinu dana ide MMR(ili koja već...) , a sa 1,5god Pentaxin poslednji. Da li je ovo za Pentaxin tačno? Sa 1,5 god.četvrta-poslednja doza?

MMR još uvek nismo primili...i ne žurim...

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu Leax)
Direktna veza do poruke: 346
27.5.2013 1:02:35   
pocahontas
ako sam dobro razumela naseg docu, cetvrti pentaxim se daje 12 meseci nakon 3.

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 347
27.5.2013 1:09:04   
Azra_
Dakle, definitivno se daje i četvrta doza... To mi je bitno da znam. Samo još da utvrdimo kad...

Ako mame iz Niša znaju, neka javnu kakvo je stanje sa MMR-om u našem DZ-a. Daju nju ili priorix??

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 348
27.5.2013 13:56:46   
Azra_
Ima li nekog da pomogne...?

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 349
27.5.2013 14:01:45   
Leax

IZVORNA PORUKA: Azra_

Kako ide vakcinacija sa Pentaximom? Idu tri doze, to smo obavili, ali mi se čini da je dr rekla sa godinu dana ide MMR(ili koja već...) , a sa 1,5god Pentaxin poslednji. Da li je ovo za Pentaxin tačno? Sa 1,5 god.četvrta-poslednja doza?

MMR još uvek nismo primili...i ne žurim...

Draga Azra ,
pentaxim vakcina se daje u tri doze pocevsi od navrsenog bebinog drugog meseca, a revakcina se daje u drugoj godini s tim sto se mozete odluciti da kao revakcinu dete primi drzavnu vakcinu polio(koju ce popiti) i DiTePer(dobija u predelu nadlaktice).
Evo i teksta sa RR gde je takodje sve lepo pojasnjeno KLIK user posted image

-Strasno je to kad imate da ispricate nesto vazno a nemate kome. A jos je strasnije kad imate kome, a nemate sta.-
-Samo kukavice vole po nekoliko zena. Hrabri muskarci ne plase se rizika da vole samo jednu zenu.-
-Dušan Radović-

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here