|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vakcine
4.7.2013 14:58:01   
Azra_
Naša dr traži kks pre mmr-a. Za ostale vakcine nije tražila. Da, Anči, reče mi dr da neće sada zbog vrućine da mu daje mmr.

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 376
4.7.2013 15:00:49   
Ivanka 75

IZVORNA PORUKA: Azra_

Naša dr traži kks pre mmr-a. Za ostale vakcine nije tražila. Da, Anči, reče mi dr da neće sada zbog vrućine da mu daje mmr.

Naša je tražila pre svake vakcine. kad je I. imala 1.5 godinu, treba da primi MMR, uradimo KS leukociti mnogo povećani, dr kaže ili će biti nešto ili ništa, ali bolje da ne prima vakcinu. Nakon 7 dana I. se razboli, visoka T, opet KS, CRP iznad 10.
Dr kaže "zamislite šta bi bilo da smo joj ubacili i još 3 virusa pored svega ovoga"! Nisanm smela ni a zamislim.

Uradite KS da biste bili sigurni da je B zdrav da primi MMR.

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 377
4.7.2013 15:21:10   
Snelle
Mi smo prošle srede primili prvu dozu DiTePer-a, pri čemu onu što se daje u nogicu nisu imali user posted image tako da je dobio samo onu što se pije i onu što se daje u rukicu. Kad sam pitala kad će dobiti tu koja ide u nogicu rekli su kad stigne. Nisam znala da ove dve mogu da se dobiju bez te treće, mislila sam da te tri idu obavezno zajedno u kombinaciji. I šta sad? Meni tu ništa nije jasno user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 378
4.7.2013 21:28:13   
Ana RR

IZVORNA PORUKA: Olga RR

ja moram da pitam : zasto KKS ( to je invazivna dg ) ako nema nekih simptoma ?
kapiram ja strah i isve ali daj

Tako nam je tražila dr. Ali nismo radili dok je bio mali, prvi put smo radili kks sa 6 ili 7 meseci, i to je ono što se obavezno radi. Posle toga je primao valjda revakcinaciju pentaxima, pa posle mmr, tada smo radili kks. Jbt, uopšte se ne sećam ni koje vakcine je sve primio, kad sam pre sve zaboravila user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 379
4.7.2013 21:29:52   
Ana RR
Snelle, ne znam, mi smo pentaxim primali, ali već je neko pisao da je imao istu situaciju. Valjda će primiti kasnije.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 380
5.7.2013 1:17:19   
Azra_
Ma za mmr obavezno kks. Ništa nije strašno da se dete bocne. Evo, nama se javila reakcija od poslednje doze Pentaxina. 2 dana nakon vakcine dete dobilo T. Ranije, kad je primao Pentaxin nije bilo nikakve reakcije.

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 381
5.7.2013 9:09:03   
bea83
Nama nisu tražili ni pre MMR-a krvnu sliku
a vadili smo je na primer pre pet dana dok je bio pod visokom temperaturom 39.5 i osipom a kks je bila savršena, ništa nije odskakalo niti bilo smanjeno, kao da je savršeno zdrav

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 382
5.7.2013 11:25:31   
Sanchy
Cula sam da vlada nestasica mmr vakcine?

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 383
17.7.2013 13:45:47   
majared
Mi smo mu kupili i dali INFANRIX. Rekla bih da odgovara tom Pentraxsimu jer je protiv difterije, tetanusa, pertusisa, poliomijelitisa i influenzae tip b

(odgovor članu slavicakv)
Direktna veza do poruke: 384
17.7.2013 22:31:06   
Leax
Mozda to zavisi od opstine do opstine . Mi smo je primili pre nedelju dana, kada nam je bila i zakazana, jer sada je veliki deckonja napunio godinicu user posted image

-Strasno je to kad imate da ispricate nesto vazno a nemate kome. A jos je strasnije kad imate kome, a nemate sta.-
-Samo kukavice vole po nekoliko zena. Hrabri muskarci ne plase se rizika da vole samo jednu zenu.-
-Dušan Radović-

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 385
18.7.2013 11:25:15   
Peace*
Luka prima predškolske vakcine.
Juče je primio DT i popio Polio.
MMR-a nema.

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Leax)
Direktna veza do poruke: 386
19.7.2013 9:55:35   
Peace*
Ljudi, Luki je otekla ruka od ramena do šake a stavljamo hladne obloge sve vreme. Tako mi ga je žao, izgleda kao bilder.
Dr je juče rekla da uključim Aerius sirup, 5ml 1x na dan.

Tasha

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 387
19.7.2013 12:09:09   
Peace*
Vodila je keva Luku kod alergologa, to je taj neki Altimerov, Altimenov (tako nešto) fenomen. To je i Marko imao kod revakcine Pentaximom. Dešava se kada u organizmu imaš više antitela na određenu komponentu vakcine. Propisala mu je 10mg Pronison-a (kortiko) 3 dana uzastopno, kontrola u ponedeljak.

Tasha

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 388
19.7.2013 13:04:20   
Ana RR
Svašta.. Ja još nisam odvela Marka kod dr da se dogovorimo oko Prevenara, a evo za 10 dana puni 2 godine. Mada, ova druga dr kaže da nema veze sa godinama i da svakako nije poželjno da je primi sad tokom leta već na jesen. Nisam pametna..

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 389
19.7.2013 13:08:02   
bea83
mi primamo revakcinu Pentaxima za dva sata i sad me je baš uhvatila frka, pogotovo što je petak popodne user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 390
19.7.2013 13:12:14   
Ivanka 75

IZVORNA PORUKA: bea83

mi primamo revakcinu Pentaxima za dva sata i sad me je baš uhvatila frka, pogotovo što je petak popodne user posted image

Ne brini, svako dete je priča za sebe. Moja devojčica je primila u sred leta revakcinu, nije imala reakciju, samo joj je bilo crvenilo oko 5cm oko uboda (mislim da je sestra pogodila krvni sud). Jeste trajalo 10ak dana ali nije imala temp. Ako je detetu jak imunitet onda nemaš šta da brineš.
Obavezno stavi hladnu oblogu na mesto uboda.

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 391
19.7.2013 13:12:39   
Ana RR
Bea, biće sve ok user posted image ne daj bože da bude neke reakcije, tu su dežurni lekari. Ne brini user posted image

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 392
19.7.2013 13:22:05   
Leax
Draga ne moj da se jedis u napred. Niko od nas nezna na sta sve moze da odreaguje nas organizam pocevsi od vakcina , inekcija, lekova pa do prehrane . Stavi malcu odma hladan oblog i bez obzira na vikend imas dezurnu sluzbu za ne daj Boze
IZVORNA PORUKA: bea83

-Strasno je to kad imate da ispricate nesto vazno a nemate kome. A jos je strasnije kad imate kome, a nemate sta.-
-Samo kukavice vole po nekoliko zena. Hrabri muskarci ne plase se rizika da vole samo jednu zenu.-
-Dušan Radović-

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 393
19.7.2013 13:24:28   
bea83
Sve znam al mi nije prijatno,jer ne vozim a sama sam skoro ceo vikend, mm radi pa mi ova vakcina petkom baš i nije legla. Nadam se da će biti ok, do sad nije reagovao ni na jednu. Stavljam oblog uvek, samo sad će ga biti teško držati na jednom mestu sa tim oblogom
Hvalauser posted image

(odgovor članu Leax)
Direktna veza do poruke: 394
19.7.2013 13:24:43   
Peace*
bea, nadam se da te nisam ja uplašila. Nije mi to bio cilj, već samo da zapišem da se i to može desiti, pa bez drame, samo otići kod dr. Što moja keva kaže "U naše vreme se ovo nije lečilo, sada daju kortiko da otok brže splasne." Biće to sve dobro. user posted image

I to što ne voziš... Ja vozim pa kad je stani pani uvek idem taxijem jer ne volim da vozim pod stresom, niti mi je prijatno da bebu stavim u sedalicu i milion godina tražim parking. Jednostavno zovem taxi i letimo u DZ.

< Poruku je uredio Peace* -- 19.7.2013 13:26:03 >

Tasha

(odgovor članu Leax)
Direktna veza do poruke: 395
19.7.2013 13:28:02   
bea83
Ma nisi Tasho ti, imam ja moje tripove koji su mi već napravili razna scenarija u glavi user posted image user posted image  Al praviću se normalna i biće sve okuser posted image

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 396
22.7.2013 8:45:20   
Peace*
Luki se smirila ruka posle 3 dana kortikosteroida.
Ali sam sada shvatila šta se ustvari desilo. Naime, on je imao više antitela u organizmu i zbog toga je došlo do reakcije. To je crvenim upisano u njegov karton. Zašto je bitno? Zato što je on sada ovom vakcinom zaštićen narednih 10 godina (u skladu sa reakcijom), što je do njegove 17te godine, a po redovnom kalendaru vakcinacije, sledeća revakcina je sa 14 god (kako su mi rekli). Dr kaže da ne sme da primi tu vakcinu, već prvo treba da se proveri testom nivo antitela.
Ovakvo saznanje meni posebno puno znači jer je Marko kasnio sa vakcinacijom. Tipa, Luka je poslednji Pentaxim primio sa oko 17m, a Marko sa malo jače od 2,5god. Dakle, sa njim ću morati da vidim šta ćemo sa predškolskom vakcinom.
Samim tim, postavljam pitanje, šta se dešava sada kada se MMR odlaže što više (jer to dr samoinicijativno tako odluči bez obzira na Zakon), i kakve će biti reakcije predškolske MMR vakcine?

Tasha

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 397
22.7.2013 8:49:12   
bea83
Ja samo da javim da smo sa revakcinom Pentaxima prošli ko bos po trnju user posted image  Ima ogroman pečat koji menja boje od crvene do bordo a danas vidim da je i malo teget, tvrdo je, naduveno, očigledno prilično bolno jer ne spava od petka kako treba, a temperaturu je imao 37.2, ništa posebno al dovoljno da ga na sve ovo još i unervozi

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 398
22.7.2013 8:51:28   
Peace*
user posted image

Obloge stavljaj. Tako je bilo i Marku. Modro, otečeno do lakta. Al nije imao temp.

Tasha

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 399
22.7.2013 10:34:20   
Moiraina
Moj je od četvrte doze Pentaxima imao ogroman otok na butini (od prepone do kolena), i da, jeste prilično bolno, on je to primio sa 2,5 godine kad je već uveliko znao da kaže kada ga nešto boli, čak je i šepao dok je hodao. Doduše bez temperature. Hladni oblozi i proći će, nama je bilo bolje posle 3 dana, prošlo je u potpunosti za nedelju.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Lepa imena za devojčice rođene u decembru ...
Ako očekujete bebu u decembru ili januaru, a još niste odabrali ime za svoje novorođenče, pogledajte našu listu predloga...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here