|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pentaxim i Infranrix vakcina
4.5.2012 9:26:47   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Maslacak15

U svakom slucaju ja sam govorila o vakcini kojoj je puno ime INFANRIX hexa i sestovalentna je protiv: difterije,, tetanusa, petrusisa, polija , hemofilusa i hepatitisa B.

E pa sada sam zbunjena, naravno, nemam pojma koju je Marko primio, ali su mu Hep B davali odvojeno.
Ovde svi kažu da je Infanrix petovalentan. user posted image Jel možda ima neki Infanrix između običnog i hexa? user posted image

(odgovor članu Maslacak15)
  Direktna veza do poruke: 651
4.5.2012 10:10:46   
Maslacak15
HAHA mislim da je stvarno Glaxosmithkline napravio papazjaniju sa celom Infanrix paletom. Posto ih ocigledno ima vise razlicitih u razlicitim zemljama. Datasheet koji si postovala ili ovaj

http://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/trufot/alonim/Infanrix_IPV_HIB_dr_internet_alon_doctor_1261467186287.pdf

dakle vakcina ounog imena INFANRIX-IPV+Hib je petovalnetna. Znaci mislim da je originalni Infanrix bio trovalentan (difterija, tetanus i petrusis) pa mu je dodadno polio+hemofilus u slucaju INFANRIX-IPV+Hib
a polio+hemofilus i hepatitis B u slucaju Infanrix hexa. Onda je u Srbiji ocigledno u prodaji petovalentna varijantauser posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 652
4.5.2012 10:12:43   
Anoniman
user posted image Hvala ti do neba! 

(odgovor članu Maslacak15)
  Direktna veza do poruke: 653
4.5.2012 10:21:12   
cockic
meni rece drugarica koja je svojoj bebi infranix davala da je i kod nas ta sestovalentna user posted image

e sad da li je tako ne znam, sin mi je primio pentaxim isto sam i cerkici,nisam eksperimentisala.
on je ok podneo pentaxim pa reko ajde i njoj.i ona nije imala reakciju kad je primila.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 654
15.6.2012 15:16:54   
New Mom
Kolja je danas (2 meseca, 7 dana) primio prvu dozu Pentaxima. Za sada bez reakcije, kao ni kod Kaće.
Razmišljala sam da dam Infanrix, ali ajd' neka oboje dobijaju isto.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 655
29.7.2012 12:39:10   
Sanchy
Moze li se beba voditi kod privatnog pedijatra da primi vakcinu?Ne dopada mi se sto je u DZ uvek guzva,sto se neminovno ceka i sto mi se beba unervozi i zbog toplote i zbog guzve a jos treba i vakcinu da primi..pri tome ni ja bas nemam poverenje u te vakcine i nisam jos sigurna da li ce primiti sve ili ne u svakom slucaju bih ga vodila privatno ,pa ne znam jeste li svi isli u DZ??I jos nesto koliko dugo mogu da odugovlacim sa tom prvom dozom pentaxima?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 656
29.7.2012 17:56:00   
Anoniman
Moze privatno. Kupis Pentaxim ili Infanrix, hladan lanac do ordinacije, i gotovo. Kada je Luka bio mali mmr je moao u DZ, sada i to mozes kupiti, Priorix se zove, ij istomoze primiti privatno. Samo neka ti upisu u karton vakcinacije, i to daj ovima u DZ da prepisu.

(odgovor članu Sanchy)
  Direktna veza do poruke: 657
29.7.2012 21:44:26   
cockic
mi smo za sad primili 3 pentaxim ostade nam revakcinacija sa 18 meseci tj.ona je primlila trecu sa 5 meseci koliko sam svatila do revakcinacije mora da prodje godinu dana.znaci ona moze i sa 17 da je primi user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 658
30.7.2012 8:54:59   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: New Mom

Kolja je danas (2 meseca, 7 dana) primio prvu dozu Pentaxima. Za sada bez reakcije, kao ni kod Kaće.
Razmišljala sam da dam Infanrix, ali ajd' neka oboje dobijaju isto.

Juče sam ispisala al mi nestade, mrzelo me ponovo da kucam.

Infanrix i Pentaxim bi trebali biti isto, no ja od početka imam odbojnost prema Infanrixu. Ne znam zašto. I do kraja sam Marku dala prvu dozu Infanrixa, naravno, tada još alergija na mleko nije bila dijagnostifikovana, ekcem na glavici bio u akutnom stadijumu, i on je 24-48h nakon Infanrixa dobio oklop na glavi. Tada je dalja vakcinacija obustavljena. i nastavljena je tek sa hmmmmmmmm, nisam sigurna, ali recimo 15 meseci, kada je dobio drugu dozu, ali ovaj put Pentaxima. Bez reakcije. Od tada me progoni pitanje na koje nikada neću imati odgovor - dal bi i prva doza prošla bez reakcije, ili sa blažom reakcijom da je primio Pentaxim umesto Infanrixa? Naravno, do primanja druge doze (Pentaxim) je on već bio jači, i bio na eliminacionoj dijeti godinu dana, ali ja nekako i dalje imam fuj stav prema Infanrixu.

(odgovor članu New Mom)
  Direktna veza do poruke: 659
30.7.2012 23:19:36   
New Mom
Trebalo bi da je isto. Iz nekog razloga svi pedijatri oko mene hvale Infanrix, a svi farmaceuti su za Pentaxim.
A opet, evo gledam ova 3 dana, Kolja ima blag otok na nozi, imao je proliv prvi dan i bio je razdražljiv. Kontam da sve može da bude od vakcine a eto Kaća je samo na 4. dozu reagovala.

< Poruku je uredio New Mom -- 30.7.2012 23:20:12 >

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 660
30.7.2012 23:25:49   
Anoniman
meni neko rece da je lekarima jednostavniji infanrix zbog dve igle (za spremanje injekcije).

(odgovor članu New Mom)
  Direktna veza do poruke: 661
12.8.2012 13:29:27   
poseydon...

veliki pozdrav za sve vas... jedno malo obavjestenje... svajcarska je zabranila vakcinaciju,njemacka,austrija,poljska i niz drugih evropskih zemalja ukinuli obavezu vakcinacije po hitnom postupku,farmaceutske firme pojedine priznale da cjepiva sadrze velike kolicine otrova i da su ih lazno predstavljali kao sigurne pa je sud odredio da plate kaznu od 3 milijarde dolara a zaradili su unistavajuci djecu 100 puta vise... sve vise doktora javno govori o stetnosti vakcinacije,na hiljade roditelja zaustavilo cijepljenje svoje djece i pokusavaju na prirodan nacin da izbace otrove koji su ih unistili ... procitajte knjigu Dr. Lidija Gajski sto je objavila u HR da je svaka vakcina apsolutno nepotrebna i nadasve izuzetno otrovna za vase dijete. to nije objavio neki sarlatan nego poznati i priznati doktor... evo vam stranica na FB koji vodi Dr. Sladjana Velkov izuzetno priznati i u svijetu poznati doktor gdje se javljaju ne samo roditelji cija su djeca ostecena od vakcina nego i oni cija su djeca pomrla posle vakcinacija... http://www.facebook.com/groups/204234299684425/ posebno mi je drago i zelim istaci da se na toj stranici dosada javilo na desetine hiljada buducih roditelja koji ocekuju bebu pa su se unaprijed obratili za pomoc u edukaciji i zastiti svog djeteta od vakcinacije... svima su izasli u susret, pomogli tako sto su rekli sta je vakcina,na cemu se uzgaja,cemu prvenstveno sluzi i nacin na koji da odbiju vakcinaciju... tamo ce te pronaci niz roditelja koji su javno rekli da je samo dovoljno da odete kod svog pedijatra i u kartonu vaseg djeteta potpisete da odbijate vakcinaciju i to je to... obaveza o vakcinaciji ne postoji,sve drugo receno je totalna laz a u zakonu o zastiti pacijenata jasno pise ; pacijent ima pravo da odbije bilo koji medicinski tretman ili experiment i niko nad njim nesmije izvrsiti bilo kakav medicinski tretman bez pacijentovog potpisa... posto svi znamo da je vakcina experimentalni program onda je svima jasno da obaveza nepostoji... da pojednostavimo ; moze li vas ko naterati da se operisete ako vi to nezelite ??? naravno da nemoze pa tako vas niko nemoze naterati ni na bilo koji drugi medicinski tretman ili experiment... svako ko vam kaze da je vakcina zakonski obavezna znajte da vas laze i nemisli vam dobro a obicno su vam to isti oni koji vam na lijep nacin predlazu da vakcinisete svoje dijete a ujedno rade za farmaceutske kompanije i imaju procenat od prodatih vakcina... ogroooomna vecina roditelja odlucila je prekinuti najveci genocid nad djecom koji je ikada sproveden tako sto su zaustavili daljne vakcinisanje... nas zadatak i duznost je da vam pomognemo u edukaciji i shvatanju istine,da vas zastitimo i sacuvamo... na ovom forumu je ostao sasvim mali broj vas roditelja koje javno pozivamo da nam se pridruzite u nasoj zajednickoj borbi a to je zastita i ocuvanje nase djece... na nasoj stranici pronaci ce te sve sto se tice zakona i vidjeti da je zakon na nasoj strani,objasniti nacin i postupak ciscenja organizma vaseg djeteta od teskih otrova i ko zna kakvih sve virusa na prirodan i bezbjedan nacin ali nazalost upoznat ce te i roditelje djece koja su umrla 24 sata nakon vakcinisanja... ti roditelji iako u svom grcu i boli smogli su snage da javno kazu sta im se sve desilo i poceli da obrazuju druge roditelje da ne naprave istu gresku,gledali su kako njihova djeca umiru i nemogu im pomoci ali ipak je u njima ostala ljudskost pa sada zele zastititi tudju djecu... dobro dosli ... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 662
18.1.2013 15:23:22   
adulence
zene dr mi je na prvoj kontroli rekla da razmislim da li hocu da Iva sa dva meseca prima njihovu vakcinu ili da je kupujem,kakva su vasa misljenja i sta mi je ciniti,ja apsolutno nemam pojma,molim vas za pomoc...

(odgovor članu poseydon...)
Direktna veza do poruke: 663
18.1.2013 15:26:22   
lesica
Lenka je po savetu naše dr primila Infanrix,nikakve reakcije nije bilo,a i meni je bilo jednostavnije-nema dvaput boc boc,očas se završi,nisam se brinula da će doći do reakcije (mada nije nemoguće da i sa ovim vakcinama ima reakcije,to sve zavisi od deteta)

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 664
18.1.2013 15:28:27   
pocahontas
mi smo se odlucili za pentaxim, malo sam se raspitala i u mom okruzenju su svi to davali, navodno su reakcije redje i manje ih bockaju. u utorak smo dobili prvu dozu i za sad nema nikakve reakcije...

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 665
18.1.2013 15:42:11   
adulence
iskreno i ja sam vise za tu varijantu kupovnih vakcina,pitacu mozda glupo pitanje ali sta cu kad sam neinformisana,jesu li Pentaxim i Infranrix iste vakcine samo drugacijeg naziva ili?

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 666
18.1.2013 15:46:20   
tanjicak79
Vuk je primao Torlakovu DiTePer u rukicu, HiB u nogicu i pio Polio vakcinu. Prvi put nije imao reakciju, a svaki sledeći put jeste imao temperaturu i bio je baš razdražljiv. Ali sve u granicama normale i očekivanog.
Petra je sad primala Infranrix i nije imala nikakvih reakcija, možda samo neku blagu nervozu pred kraj tog dana kad je primila vakcinu.
Primila je Infranrix umesto Pentaxim vakcine po preporuci pedijatra uz obrazloženje da ima bolju komponentu protiv velikog kašlja.

Direktna veza do poruke: 667
18.1.2013 19:17:05   
jacagoga
I meni je pedijatar preporucio pentaxim, idemo na boc 19.02. nego u utorak je primila prvu dozu hep B nisu joj dali u porodilistu i evo vec dva dana samo kenka i razdrazljiva je, dr rece da na ovu bocu nema reakcije, ima li neko iskustva jel reaguju bebe na ovu bocu?

(odgovor članu tanjicak79)
Direktna veza do poruke: 668
18.1.2013 19:21:07   
pocahontas
mi smo isto naknadno primili tu vakcinu, isto su nam rekli da nema reakcije, ne secam se da je bilo kako odreagovala. neko je u drugoj temi spomenuo da su bebe velike meteoropate, mozda ti je zato beka nervozna, stalbo se menja vreme.

(odgovor članu jacagoga)
Direktna veza do poruke: 669
22.1.2013 13:27:33   
adulence
znaci ako sam dobro ukapirala pentaxim i infranrix su iste vakcine drugih prozvodjaca i ja sada treba da se odlucim za koju cuuser posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 670
22.1.2013 13:31:02   
Modessty
Da to su iste vakcine. Kad smo mi davali Danilu rečeno nam je da je Infanrix novija i bolja verzija Pentaxima. Nikad nije imao nikakvu reakciju. Samo mala tačkica kako da ga ujeo komarac i to traje dan dva i toliko.

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 671
22.1.2013 13:33:50   
adulence
hvala puno...

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 672
22.1.2013 13:39:55   
liliana
I Tina je primala "Pentaxim"; osim tačkice od uboda-nikakvih reakcija nikad nije imala

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 673
22.1.2013 14:06:28   
Zemunka85
Moja cera je primila Infanrix, isto nikakavih reakcija. Sta vise, taj dan se smejala vise nego ikad :D

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 674
27.2.2013 20:58:42   
jacagoga
Primili smo pentaxim 19.02, znaci sa 2.5 meseca, e sad sledeca kontrola nam je zakazana za 26.03. tj sa gotovo 4 meseca, jel znate da li i tada treba da primi neku bocu ili samo merenje i pregled kod pedijatra

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here