Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pentaxim i Infranrix vakcina 27.2.2013 21:05:52
|
|
|
|
Olga75
|
evo tema KLIK molim vas da koristite pretrazivac
|
|
RE: Pentaxim i Infranrix vakcina 20.3.2013 18:18:17
|
|
|
|
Moiraina
|
Moje dete (2,5 godine) je juče primilo četvrtu dozu pentaxima (revakcina, ona što se daje sa 15 meseci, valjda). Danas mu se pojavio veliki otok na butini, tvrd, crven i vreo na dodir, žali se da ga boli noga i pomalo šepa. Dr je rekla da je to normalno i da samo stavljamo hladne obloge. Prve tri doze je primio redovno kao beba i nije imao apsolutno nikakvu reakciju. Kako sad ovo?
|
|
|
|
RE: Pentaxim i Infranrix vakcina 20.3.2013 18:22:39
|
|
|
|
slavica.
|
Mi smo kod proslog pentaxima (treceg po redu), imali slicnih problema. Poceo je da place bez prestanka,nisam mogla da ga smirim,a menjala sam mu pre toga obloge. Nazvala dom zdravlja,kad su ga culi preko telefona,kazu da dodjemo. Blizu smo,pa smo posle par minuta vec bili tamo. Cim sam ga skinula,imam sta da vidim. Nogica mu se u vrlo kratkom oeriodu zacrvenela skroz do kolena Kaze,to njega boli jako... Stavili mu opet hladan oblog,i nastavili isto kad smo dosli kuci. temperature nije bilo...ali kad se setim kako je izgledalo...dusa me boli
|
|
|
|
RE: Pentaxim i Infranrix vakcina 20.3.2013 20:14:04
|
|
|
|
Olga75
|
pa samo hladni oblozi i ako se ne smiri do sutra kod dr svaka vakcina moze da da nezeljene reakcije
|
|
RE: Pentaxim i Infranrix vakcina 3.4.2013 14:51:11
|
|
|
|
mtajcica83
|
Drage moje, molim vas da mi odgovorite ... Moj svrco je u prvoj godini zivota dobio 3 pentaxima, i sa 17 mjeseci je nesto popio,boca u rukici u nogicu...I rekli su nam da do skole nema nista vise da primi...Niko mi nije nikada spomenuo od dr.da treba revakcinacija pentaxima u drugojgodini da se daje jos 3 puta?Jesam li pogrijesila?Izabrani ljekar kaze da je to sve sto treba da primi do 7 godina
|
|
RE: Pentaxim i Infranrix vakcina 3.4.2013 14:54:53
|
|
|
|
Janncica
|
Mislim da nema vise da primi. Meni je J nije primala pentaxim u 2 godini nista(mislim da nije).
|
|
|
|
RE: Pentaxim i Infranrix vakcina 3.4.2013 14:55:54
|
|
|
|
cockic
|
mi smo sinu pentaxim kupili za revkacinaciju sa 18m.a dobio je 3 kao beba isto pentaxim.tako planiram i sa cerom.znaci nemesamo. mada sam cula da moze i tako.
|
|
|
|
RE: Pentaxim i Infranrix vakcina 3.4.2013 14:57:34
|
|
|
|
Olga75
|
Mtajcice , evo tema KALENDAR VAKCINACIJE
|
|
RE: Pentaxim i Infranrix vakcina 3.4.2013 14:57:49
|
|
|
|
cockic
|
a posle revakcinacije pentaxima,nema vise nijedna.mi smo sinu dali jos neku,da sad neomasujem temu.ali to je sve ako roditelji hoce.
|
|
|
|
RE: Pentaxim i Infranrix vakcina 3.4.2013 15:00:24
|
|
|
|
cockic
|
mislila nema ni jedan do skole
|
|
|
|
RE: Pentaxim i Infranrix vakcina 3.4.2013 15:09:03
|
|
|
|
Torbica
|
Mtajcice, samo tu jednu dozu u drugoj godini, ne tri. Zavrsio je!
|
|
RE: Pentaxim i Infranrix vakcina 3.4.2013 15:17:49
|
|
|
|
mtajcica83
|
Hvala vam drage moje na odgovorima, vec sam se upasila..
|
|
RE: Pentaxim i Infranrix vakcina 3.4.2013 15:35:00
|
|
|
|
pocahontas
|
mi smo prvu dozu primili pentaxim, a drugu infanrix jer smo bili kod privatnog pedijatra, on nam je rekao da to nije problem, sledece nedelje idemo na trecu vakcinu (treba da primimo i revakcinu hep.b) i sad nisam pametna sta da radim, da li da uzmemo pentaxim ili infanrix...cula sam da infanrix ima sestovalentnu vakcinu koja sadrzi i hep.b, jel neko davao tu vakcinu?
|
|
|
|
RE: Pentaxim i Infranrix vakcina 3.4.2013 15:38:45
|
|
|
|
Moiraina
|
Možda je zabunu uneo moj post gde sam napisala da je primio Pentaxim sa 2,5 godine. Ali, mi smo zakasnili, to je ono što je trebalo da primi sa 15 meseci, znači 4. doza - revakcina.
|
|
|
|
RE: Pentaxim i Infranrix vakcina 9.5.2013 15:16:56
|
|
|
|
Rosita
|
Mi idemo na kontrolu 22og i tad treba da primimo vakcinu. Od tri-četri odlaska u dz samo jednom smo videli našu pedijatricu i imamo nameru da je menjamo, ali nam je termin kod nje zakazan 22og. Pedijatrica koja ju je menjala na prvoj kontroli samo nam je dala papir na kome piše pentaxim i infranrix i rekla da pogledamo na netu , ok pa to bih svakako radila... Ja ne znam kako da odlučim državne ili ove... Je l ima neki dobar tekst na koji biste me uputili? Savet kako da odlučim? Hvala.
|
|
|
|
RE: Pentaxim i Infranrix vakcina 9.5.2013 15:27:36
|
|
|
|
Tiziana
|
Nasa je trovalentna, a te dve su petovalentna odnosno sestovaletna sto znaci protiv vise bolesti. Kad daju nasu 2x bocnu dete i daju mu nesto da popije,sve to odjednom,bila sam prisutna ka dje neki mali vristo jer to sto se pije je ocigledno gorko. A Pentaxim/Infanrix je samo jedan boc..POsle domace deca cesce imaju reakciju na mestu uboda i u vidu temeprature,a ove strane najcesce nemaju reakciju...i tako..
|
|
|
|
RE: Pentaxim i Infranrix vakcina 9.5.2013 15:28:41
|
|
|
|
Tiziana
|
Mali je vristAo, nije vristo...
|
|
|
|
RE: Pentaxim i Infranrix vakcina 9.5.2013 15:31:43
|
|
|
|
Rosita
|
Gledam ovu temu, koliko puta je receno "pedijatar mi je preporučio ovu", toliko i "onu"... Lessica, pošto je to bila tvoja pedijatrica, vidim da ona preporučuje infanrix... Tiziana, koju si ti dala ?
|
|
|
|
RE: Pentaxim i Infranrix vakcina 9.5.2013 15:34:29
|
|
|
|
Tiziana
|
Ja sam dala oboma Pentaxim. Dunji je ostala sad jos i revakcinacija. I MMR sam dala kupovnu, ne domacu..
|
|
|
|
RE: Pentaxim i Infranrix vakcina 9.5.2013 19:37:49
|
|
|
|
adulence
|
mi smo primili tri doze pentaxima,mogu samo da kazem da nije plakala i nikakva reakcija nije bila,mi super zadovoljni...
|
|
|
|
RE: Pentaxim i Infranrix vakcina 9.5.2013 19:39:58
|
|
|
|
marince1
|
IZVORNA PORUKA: adulence mi smo primili tri doze pentaxima,mogu samo da kazem da nije plakala i nikakva reakcija nije bila,mi super zadovoljni... potpuno istaasituacija i kod nas je bila,sa oba deteta
|
|
RE: Pentaxim i Infranrix vakcina 9.5.2013 21:14:53
|
|
|
|
Tiziana
|
Meni se cini da ima neka prica da Pentaxim treba da bude uveden u redovan kalendar vakcinacije umesto Torlakovog DTP....ali cini mi se. Mozda neko zna nesto vise o tome..
|
|
|
|
RE: Pentaxim i Infranrix vakcina 10.5.2013 6:45:36
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Mi smo kupili pentaxim i sad treci put cemo isto. Necu mesati.doduse drugi put kad je primila pentaxim imala je crvenilo na butinici i jos uvek ima kao cvoric. Kaze doktorka da je bebac sigurno stisla misic i da zbog toga ima kvrzicu ali bi trebalo da nestane. Evo proslo vec mesec dana od tad i jos nije iscezla kvrzica a masiram joj to mesto svaki dan U svakom slucaju osim toga nije imala nikakve reakcije. Malo smo se vise mazili taj i naredni dan ali mislim da je to zbog boce generalno i zbog neprijatnosti koju je dozivela a ne zbog samog pentaxima. Ova moja je ionako velika maza.
|
|
|
|
RE: Pentaxim i Infranrix vakcina 3.6.2013 1:58:46
|
|
|
|
World
|
Mi smo primili 2 puta diteper, a sada su uveli pentaxim, pa treci put njega... prva 2 puta sam joj davala febricet preventivno, pa je prosla sa temp. od 37,5 2 dana i malo kenjkanja i to je bilo to.. medjutim preksinoc smo primili pentaxim, po preporuci dr nisam joj dala nista jer navodno ne bi trebalo da ima nekih nezeljenih dejstava.. sinoc je imala temp. 37,8 najvisu, postepeno se smanjila, danas je bila sasvim ok i opet predvece temp pocinje da raste, trenutno je 38,6.. dala sam joj febricet i sad cekam da vidim hoce li spasti.. usput i kasljuca, kad je dr pregledala rekla je da je ok, da je zdrava.. sad ne znam da li je temp reakcija na vakcinu ili je usput pokupila neku upalu grla ili ko zna sta, pa od toga ima temp, ako je to moguce da u 2 dana dobije... uh.. ima li neko slicno iskustvo?
|
|
RE: Pentaxim i Infranrix vakcina 3.6.2013 6:30:19
|
|
|
|
serpica
|
Ja nikad nisam kupovala vakcine,bila sam skepticna u pocetku,ali mi je nas pedijatar koji je u to vreme bio sef vakcinacije ( a inace smo i privatno prijatelji ) rekao da je to samo uzimanje para roditeljima,da ne postoji apsolutno nikakva razlika u vakcinama koje imaju u dz i koje se kupuju,sem minimalnih 5% manje reakcije na vakcinu. Neko je nasao dobar nacin da zaradi a svi mi cemo za dete sve da damo.Moja deca su sve vakcine primile u dz bez ikakvih problema,mala temp.i to je to. I nadalje mislim tako da radim,nekako vise imam poverenja u nase vakcine nego u uvozne.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?