prase -> RE: Pentaxim vakcina (30.3.2009 18:23:14)
|
Mi smo isto kupovali Pentaxim, primili sva 3 puta - ni jednom ni plakanje, ni crvenilo, ni temperatura, nikakva reakcija. Pitala sam se da li su ga uopšte uboli - nije ni trepnuo. A bilo je najave da će da boli, uz vakcinu se dobije i igla za davanje - izvadila sestra i reče: "Hm, ovo je suviše malo" te uzela drugu VEĆU. Ja se odsekla, rekoh, sad će beba da mi skoči iz krila a on ništa [sm=smiley36.gif] Meni su rekli da je to manje-više isto, samo se ne očekuju reakcije ako se da Pentaxim, a opredelila sam se za to ne zbog reakcija nego zato što bi ga ovako bockali više puta (bar sam ja razumela tako). Jeste bezobrazno da košta 3000, a i ovako plaćamo zdravstveno, ali ja sam već navikla da plaćam sve zdravstvene usluge jer u širokom luku zaobilazim državne institucije kada nije neophodno (ne zbog sumnje u uslugu koju ću dobiti, nego zbog gužve, kerber-sestara na šalterima, toga što mogu da uđem zdrava a izađem bolesna jer su čekaonice male, hladne i neprovetrene...). Volela bih da se nešto promeni, pa da mogu da koristim zdravstveno osiguranje koje ( - proporcionalno primanjima - debelo) plaćam, ali nemam energije da se upustim u bitku sa vetrenjačama... Jednostavno, dok ja dođem na red, dobijem uput, odem kod specijaliste ili izvadim krv, dođem nazad sa nalazima, otvorim bolovanje - ja sam već 2-3 dana na bolovanju a to me košta (bolovanje = 65%) više nego da lepo odem kod privatnika i da mi odmah daju terapiju.
|
|
|
|