MERYEN -> RE: Pentaxim vakcina (21.6.2009 10:37:08)
|
IZVORNA PORUKA: vesna74 Cao, ja sam iz Republike Srpske, BiH, kod nas i ako kupis pentaxim nece da ti ga daju u centru za vakcinaciju nego moras sam ici privatno kod doktorice, tako je odlucio nas ministar da se djeca ne bi diskriminisala. Ali, mene zanima ovo: mi smo juce primili prvu dozu DTP vakcine redovno u centru za vakc. jer nismo znali za pentaxim, Andrija je stvarno lose odreagovao, temperatura, plac, nece da jede, prepada se i trza i na najmanji zvuk ili pokret, evo i sad je temp 37.8 i nervozan je, rame mu crveno i place kad mu mjenjam obloge, pa me zanima da li mozemo sad za drugu dozu da kupimo pentaxim, i opet za trecu? smije li se to konbinovati? pogotovo zbog te komponente protiv meningitisa koju ova obicna vakcina ne sadrzi. Molim, ako je neko malo bolje upoznat da mi napise odgovor. Pozdravvvv Pentaxim moze da primi iako nije primio prvu dozu, ali ako prvi put primi pentaxim onda do kraja mora samo njega, tako je nama rekao pedijatar. Nema to veze moje dete je prvo primilo pentaxim pa torlakovu pa pentaxim,pisala sam na prethodnoj strani,niko nam nije rekao da ne sme a bas smo se raspitali jer je dete u pitanju.
|
|
|
|