|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pentaxim i Infanrix vakcina
14.2.2012 12:47:01   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: gae_gr

IZVORNA PORUKA: noxx

Na koliko se prima pentaxim vakcina?
Prvi put su nam zakazali posle 40 dana, drugi posle 30user posted image

Nama rekoše da mora da prođe minimum 6 nedelja. Može malo više al ne sme manje...

Moje starije dete je pre 5 godina primalo na okrugo mesec dana, a sada sa mlađim (duga priča, neću daviti), ali kažu da treba da prođe 6 nedelja.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 626
6.3.2012 22:34:47   
milia
Meni su rekli da dodjem po drugu dozu Pentaxima posle mesec dana tacno. A na prvu dozu Pentaxima je imao reakciju, temperatura je u vece skocila na 38.4 mereno rektalno, mada je bio veseo. Dala sam tada paracetamol sirup 2.5ml. Nije se ponovilo. I nije bilo otoka.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 627
   RE: Pentaxim i Infranrix vakcina
7.3.2012 22:05:42   
Anoniman
Marko je prvu dozu primio Infanrix, sa 3,5 meseca.
Druga doza je odložena zbog alergija, i primio je Pentaxim sa 17,5 meseci.
Danas sam zvala dr da pitam dal sledeća doza ide na 4 ili 6 nedelja, i evo taman odgovora za sve vas koji ste se pitali: Ove vakcine su MRTVE i idu na 4 nedelje, dok žive vakcine (Torlakove, ako se ne varam) idu na 6 nedelja.
No, ipak dr mi danas reče sledeće... Copy iz jedne druge teme...

Zvala sam dr u Dečiju bolnicu da pitam dal Pentaxim treba na 4 ili 6 nedelja, ona reče da pošto je to mrtva vakcina, onda ide na 4 nedelje, ali pošto je on preko godinu dana star, dr je stava da on uopšte ne treba da primi treću dozu Pentaxima, već da je preskočimo, i da sledeće bude revakcina posle godinu dana, ali mora još da se posavetuje sa nekom koleginicom. Ne znam dal se radujem preskakanju vakcine ili ne.
Sledeće nedelje u utorak prima Hepatitis B, tako da se Aerius produžava još par dana, piće ga duže od 2 nedelje.

ps. Aerius je dobio da pije preventivno zbog alergije, od dana primanja druge doze Pentaxima pa dve nedelje.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 628
9.3.2012 10:29:06   
crazymama
moj sestric je primio vakcinu na prvoj kontroli i dobio je reakciju u vidu sitnog osipa po celom licu i usima, kao da ima sitan pesak po licu, i kako vreme prolazi, to se susi i postaje krastavo, peruta se, mnogo mi ga zao mukicu, ali pedijatar kaze da to nije nista, prvo je rekao da ga umivamo kamilicom i da mazemo pantenol, a posto nije bilo poboljsanja, juce je rekao mojoj sestri da mu kupi neku kremu u apoteci (nije mi pri ruci naziv), pa cemo videti... jel imao jos neko ovakvo iskustvo?

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 629
9.3.2012 12:32:17   
Anoniman
Na prvoj kontroli sa mesec dana se dobija Hepatitis B, tek na drugoj, sa dva meseca ide Pentaxim.
Mi smo imali takvo, i još gore iskustvo. Moj sin je 24-48h nakon Pentaxima imao krastavi oklop preko kosmatog dela glave. Pertusis (jedna od komponenti ove petovalentne vakcine) hoće da pravi problem kod dece. Pisala sam u temi Seboroični dermatitis kod dece.

(odgovor članu crazymama)
  Direktna veza do poruke: 630
9.3.2012 14:48:05   
crazymama
iscitala sam tvoje muke, pakao ste prosli... ova krema koju je nama dr prepisao je linola gamma, probacemo...

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 631
14.3.2012 14:18:59   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Tash

Danas sam zvala dr da pitam dal sledeća doza ide na 4 ili 6 nedelja, i evo taman odgovora za sve vas koji ste se pitali: Ove vakcine su MRTVE i idu na 4 nedelje, dok žive vakcine (Torlakove, ako se ne varam) idu na 6 nedelja.

Zvala sam dr u Dečiju bolnicu da pitam dal Pentaxim treba na 4 ili 6 nedelja, ona reče da pošto je to mrtva vakcina, onda ide na 4 nedelje, ali pošto je on preko godinu dana star, dr je stava da on uopšte ne treba da primi treću dozu Pentaxima, već da je preskočimo, i da sledeće bude revakcina posle godinu dana, ali mora još da se posavetuje sa nekom koleginicom. Ne znam dal se radujem preskakanju vakcine ili ne.
Sledeće nedelje u utorak prima Hepatitis B, tako da se Aerius produžava još par dana, piće ga duže od 2 nedelje.

ps. Aerius je dobio da pije preventivno zbog alergije, od dana primanja druge doze Pentaxima pa dve nedelje.

Juče je primio Hep B, i dr iz DZ je bila zaprepašćena Markovom i dalje prisutnom reakcijom na Pentaxim (otok, modro i malo ekcema), pa sam danas zvala opet dr iz Dečije bolnice.

Zvala sam dr u Dečiju bolnicu. Ona misli da Marko ipak treba da primi još jednu dozu Pentaxima jer je prethodna bila davno (dec 2010., a ova sada u febr. 2012.), te bi to trebao primiti za 2 nedelje. MUČENO DETE, NA DVE NEDELJE GA BODU! user posted image Rekla sam joj za reakciju na ruci, ona misli da je to normalno (i otok i modro, čak i nakon 2 nedelje), ali da dođemo sutra u 8h da ona to ipak pogleda. 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 632
15.3.2012 16:47:19   
goda
Mi ce mo na prvu dozu pentaxima 27 matra,tada ce mo imati 2 meseca i 9 dana. Javljam kakve su reakcije. Cerka mi nije imala nikakvih reakcija,sa prvom dozomje krenula tempertura i stala na 37.8 i to je bilo to,ostale su prosle bez icega,

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 633
15.3.2012 22:54:15   
Anoniman

Juče je primio Hep B, i dr iz DZ je bila zaprepašćena Markovom i dalje prisutnom reakcijom na Pentaxim (otok, modro i malo ekcema), pa sam danas zvala opet dr iz Dečije bolnice.

Zvala sam dr u Dečiju bolnicu. Ona misli da Marko ipak treba da primi još jednu dozu Pentaxima jer je prethodna bila davno (dec 2010., a ova sada u febr. 2012.), te bi to trebao primiti za 2 nedelje. MUČENO DETE, NA DVE NEDELJE GA BODU! user posted image Rekla sam joj za reakciju na ruci, ona misli da je to normalno (i otok i modro, čak i nakon 2 nedelje), ali da dođemo sutra u 8h da ona to ipak pogleda. 

Namerno citiram, da bi info ostala u komadu, ako ikada ikome zatreba.
Dakle, pošto je razmak između prve i druge doze velik (14 meseci), moraće da primi još jednu dozu, tu treću, 27. marta (mesec dana nakon druge doze). I onda za godinu dana revakcina.

Ako sam dobro razumela, da su obe doze (prva i druga) bile u uzrastu iznad godinu dana, ne bi primao treću, ona bi se preskakala, i išlo bi se direktno na revakcinu.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 634
23.3.2012 18:59:50   
magnetic
Danas smo primili prvu dozu pentaxima.Dunja mi nije imala nikakve reakcije,nadam se da ce tako biti i sa Visnjom.Ipak,kupila sam cepice za ne daj Boze.

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 635
9.4.2012 22:51:35   
maslackic
nesto sam gledala kalendar vakcinacije, i sad me kopka, sta je revakcinacija ? neka vakcina posebna? ili je istog sadrzaja kao i ostale?

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 636
12.4.2012 21:09:44   
cockic
primili smo juce i prvi pentaxim user posted image

e maslackic i ja nisam sigurna sta je revakcinacija jer se kupuje ista vakcina
koja se daje i prva tri puta.
znam samo da je sa 18 meseci revakcinacija a pred polazak u skolu se opet daje
e da li je to druga rev ili ne ni to ne znam

sta je revakcinacija ja mislim da znam ali ne znam da objasnim,a i da bas nelupetam
bez potrebeuser posted image

(odgovor članu maslackic)
Direktna veza do poruke: 637
12.4.2012 22:25:24   
Anoniman
Ide:
- Pentaxim 1
- Pentaxim 2
- Pentaxim 3
- Pantaxim revakcina (godinu dana od treće doze)
- pred školu ne ide Pentaxim jer ne idu sve komponente koje on sadrži, ako se ne varam, ide samo Difterija i Tetanus.

(odgovor članu maslackic)
  Direktna veza do poruke: 638
12.4.2012 22:32:01   
cockic
juce u dz kad sam bila bio je mali koji krece ranije u skolu(6god) i dadose mu
nesto a sta ne znam znam da je mama rekla da je primao pentaxim i da mu je
rano na sta sestra rece da nije i da mora posto krece u skolu.

ali dade mu ona one drzavne i ako je primao pentaxim.sad mi to mesanje nije
jasno.
nesto je popio i bola ga je user posted image
nisam videla koliko puta jer je lenu druga sestra bas tad bola.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 639
12.4.2012 22:36:51   
Anoniman
Polio se pije ako se ne varam.

Nema veze mešanje.
Može Pentaxim pa državna (i obratno).

Marko je recimo primio prvo Infanrix, pa naredne dve Pentaxim.

(odgovor članu cockic)
  Direktna veza do poruke: 640
12.4.2012 22:44:27   
bubulence
nama je receno da ako pocnemo sa pentaximom moramo i da zavrsimo, kazu da posle njega ne moze drzavna...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 641
14.4.2012 14:08:07   
IRJ82
mi smo primili prvu drzavnu vakcinu i super je podnela, nije imala temperaturu (imamo 2,5 meseca)

najveca sreca nam je stigla 28.01.

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 642
14.4.2012 14:25:57   
Doogie
Mi smo sa puna dva meseca primili Infanrix i nije bilo nikakve reakcije. Sledecu su nam rekli sa puna tri meseca i ni dan ranije a moze koji dan kasnije jer ce to biti za prvomajske praznike.

(odgovor članu IRJ82)
Direktna veza do poruke: 643
17.4.2012 19:48:32   
Sesilija 83
Mi sledece nedelje imamo prvu i malopre sam zvala dr ona kaze d je najbolje ak os mo u mogucnosti da kupimo pentaxin...

(odgovor članu Doogie)
Direktna veza do poruke: 644
3.5.2012 20:12:01   
cockic
izmedju dva pentaxima koliki je razmak maximalan user posted image

(odgovor članu Sesilija 83)
Direktna veza do poruke: 645
3.5.2012 20:17:52   
Maslacak15
Moj decak je primo Infanrix, sa dva tri i cetiri meseca sa minum cetiri nedelje razmaka izmedju vakcinacija. Na svakom terminu je uzgred primio i separatno Prevenar protiv pneumokoka. Reakcija ok, bez temperature, otoka i crvenila, osim sto je bio premoren i primetno nervozan po dva dana posle vakcinacije. Naredna runda i finalna je sa godinu dana.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 646
3.5.2012 20:24:45   
cockic
ma i ja procitah kod malog na kalendarcicu da pise 7,8,9 mesec znaci po mesec mesec
i nesto razmak.ma i za malu mi je razmak mesec i po.nego prijateljici zakazali za
vise od dva meseca pa mi je bilo cudno.rekoh joj ja da proveri da dr se nije permutovala.

e a za prevenar jer ti je dr savetovao ili na svoju inicijativuuser posted image
posto mali treba sad za nekih 7-10 dana pneumo 23,a maloj sam mislila da dam
taj prevenar pa me zanima.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 647
3.5.2012 20:33:15   
Maslacak15
to je ovde klasika Prevenar, i daju ga zajedno sa Infanrixom.Ne znam jel ima drugih licenciranih na trzistu u Nemackoj. Infanrix u jednu butkicu Prevenar u drugu. Ja sam strahovala bice temperature jer mi cinilo mnogo sedam antigena od jednom (infanrix je sestovalentan) ali stvarno je podneo OK. I to u malim razmacima, a poceli smo sa napunjenih 2 meseca.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 648
3.5.2012 23:47:40   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: cockic

izmedju dva pentaxima koliki je razmak maximalan user posted image

Zvala sam dr u Dečiju bolnicu da pitam dal Pentaxim treba na 4 ili 6 nedelja, ona reče da pošto je to mrtva vakcina, onda ide na 4 nedelje,

Da li je to minimalan ili maximalan razmak, ne znam, ja sam odvela dete posle tačno 4 nedelje.

infanrix je sestovalentan

INFANRIX (Diphtheria and Tetanus Toxoids and Acellular Pertussis Vaccine Adsorbed) is a noninfectious, sterile vaccine for intramuscular administration. Each 0.5-mL dose is formulated to contain 25 Lf of diphtheria toxoid, 10 Lf of tetanus toxoid, 25 mcg of inactivated pertussis toxin (PT), 25 mcg of filamentous hemagglutinin (FHA), and 8 mcg of pertactin (69 kiloDalton outer membrane protein).

Infanrix-IPV+Hib is a combination vaccine against diphtheria, tetanus, whooping cough (pertussis), polio and Hib infection. It contains inactivated extracts of the five different organisms that cause these diseases. http://www.netdoctor.co.uk/childrens-health/medicines/infanrix-ipv+hib.html

Zašto kada čitam Glaxo uputstvo za Infanrix, tamo navode samo 3 komponente (prvi citat)?
A onda nađem ovo dole, i vidim da stoji Infantix PLUS IPV i Hib... Zar bi se uz Infanrix trebale primati ove druge dve vakcine? Infanrix nije petovalentan kao Pentaxim ili sam ja glupa?

Kod Pentaxima lepo piše:
Helps protect the child against diphtheria, tetanus, pertussis, poliomyelitis and against invasive infections caused by Haemophilus influenzae type b bacterium... http://www.mims.com/Malaysia/drug/info/Pentaxim/Pentaxim%20vaccine?type=full

< Poruku je uredio Tash -- 3.5.2012 23:48:55 >

(odgovor članu cockic)
  Direktna veza do poruke: 649
4.5.2012 0:09:46   
Maslacak15
Ocigledno je GSK napravio malu zabunu oko imena vakcine. Mozda je prva INFANRIX vakcina bila DTP (difterija tetanus petrusis). U svakom slucaju ja sam govorila o vakcini kojoj je puno ime INFANRIX hexa i sestovalentna je protiv: difterije,, tetanusa, petrusisa, polija , hemofilusa i hepatitisa B. Koliko vidim razlika u odnosu na Pentaxim je da pruza zastitu i od hepatitisa B. Evo i objasnjenja za Australijsko trziste posto mnogo vise ljudi zna engleski nego da postujem nemacki datasheet:

http://www.gsk.com.au/resources.ashx/vaccineproductschilddataproinfo/318/FileName/54AE87B2A8B3AF293378602E64E2B98F/Infanrix_Hexa_(Preservative_containing)_PI_pdf_clean_copy.pdf

Ranije je licencu u Nemackoj imao i hexavac sanofi aventisa ali je on povucen iz upotrebe pre par godina upravo zbog sumnji u efikasnost zastite od hepatitisa B. Tako da je Infanrix hexa jedina vakcina koja se preporucuje i uz nju Prevenar protiv pneumokoka. Mislim naravno, proizvodjaci su manje vise nebitni, sigurno je i Pentaxim efikasna vakcina samo nije zastita potpuna, jer fali Hep B, a Robert Koh institut (nadlezna ustanova) preporucuje i ukljucivanje Hepatitisa B u program tako u nemackoj lekari koriste Infanrix hexa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Lepa imena za devojčice rođene u decembru ...
Ako očekujete bebu u decembru ili januaru, a još niste odabrali ime za svoje novorođenče, pogledajte našu listu predloga...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here