Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Tash IZVORNA PORUKA: Tash Marko je prvu dozu primio Infanrix, sa 3,5 meseca. Druga doza je odložena zbog alergija, i primio je Pentaxim sa 17,5 meseci. Danas sam zvala dr da pitam dal sledeća doza ide na 4 ili 6 nedelja, i evo taman odgovora za sve vas koji ste se pitali: Ove vakcine su MRTVE i idu na 4 nedelje, dok žive vakcine (Torlakove, ako se ne varam) idu na 6 nedelja. No, ipak dr mi danas reče sledeće... Copy iz jedne druge teme... Zvala sam dr u Dečiju bolnicu da pitam dal Pentaxim treba na 4 ili 6 nedelja, ona reče da pošto je to mrtva vakcina, onda ide na 4 nedelje, ali pošto je on preko godinu dana star, dr je stava da on uopšte ne treba da primi treću dozu Pentaxima, već da je preskočimo, i da sledeće bude revakcina posle godinu dana, ali mora još da se posavetuje sa nekom koleginicom. Ne znam dal se radujem preskakanju vakcine ili ne. Sledeće nedelje u utorak prima Hepatitis B, tako da se Aerius produžava još par dana, piće ga duže od 2 nedelje. ps. Aerius je dobio da pije preventivno zbog alergije, od dana primanja druge doze Pentaxima pa dve nedelje. Juče je primio Hep B, i dr iz DZ je bila zaprepašćena Markovom i dalje prisutnom reakcijom na Pentaxim (otok, modro i malo ekcema), pa sam danas zvala opet dr iz Dečije bolnice. IZVORNA PORUKA: Tash Zvala sam dr u Dečiju bolnicu. Ona misli da Marko ipak treba da primi još jednu dozu Pentaxima jer je prethodna bila davno (dec 2010., a ova sada u febr. 2012.), te bi to trebao primiti za 2 nedelje. MUČENO DETE, NA DVE NEDELJE GA BODU! Rekla sam joj za reakciju na ruci, ona misli da je to normalno (i otok i modro, čak i nakon 2 nedelje), ali da dođemo sutra u 8h da ona to ipak pogleda. Namerno citiram, da bi info ostala u komadu, ako ikada ikome zatreba. Dakle, pošto je razmak između prve i druge doze velik (14 meseci), moraće da primi još jednu dozu, tu treću, 27. marta (mesec dana nakon druge doze). I onda za godinu dana revakcina. Ako sam dobro razumela, da su obe doze (prva i druga) bile u uzrastu iznad godinu dana, ne bi primao treću, ona bi se preskakala, i išlo bi se direktno na revakcinu.
|