jance -> RE: Endometrioza (3.2.2017 19:27:07)
|
Da malo ozivim temu. Dugo me nije bilo na forumu. Predugo. Doprinosila sam ovoj temi puno jer mucim istu muku. Mislila sam da sam je se sa dve trudnoce zaredom resila ali sam se prevarila. Recimo da sam bila mirna i priznajem, nisam se kontrolisala. Negde prosle godine u ovo vreme pocnem da osecam bolove gore ispod levog rebra. Odem kod dr, misli da je zeludac, vadim krv na heliko, zakaze mi UZ stomaka..... Posle toga sumnja da bubreg, dobijem AB i tako to ide. Jedno nedeljno jutro cetvrtog dana ciklusa kao i svako drugo, odem ujutru u wc. Prozme me odjednom takav bol u stomaku da nisam mogla da udahnem. Jedva dozovem muza, odnese me kolika sam u krevet. Povraca mi se od bola, pokusam da popijem lek protiv bolova ali ne mogu da ga smislim u ustima. Zove muz hitnu, dosli su za 10min maksimum. Nisu mogli da mi izmere na desnoj ruci pritisak. Odvezu me u urgentni. Na UZ se vidi tecnost gore levo. Ja i dalje jedva mogu da disem, boli svaki udah, ceo stomak mi jedan veliki bol. Znaci nema razgovora, pomeranja, gutanja, nicega. zakazu mi hitnu operaciju. Cak i pomeranje kolica iz lifta u salu me je bolelo. Posle operacije rana od 30cm, od iznad pupka do pubicne kosti. Prvo mi rekli samo da je nesto puklo u stomaku. Tek oko 10 uvece dr koji me je operisao kaze da mi je pukla endometrioticna cista, raznela jajnik i pola jajovoda, pun mi stomak bio krvi. Cista velicine decije glave. Jajnik izvadjen u kompletu, PH nalaz potvrdio endometriozu. Kontrolisem se na 3 meseca, radi mi gin UZ svaki put. Terapiju nemam jer na drugom jajniku nema nista od cisti a dr je savetovao kontracepciju koja mi pravi kurslus sa pritiskom. sad idem kod drugog gin, i trazicu da mi da uput za nekog endokrinologa u Betaniju pa da me tamo prate. Prosli gin je to smatrao za nepotrebno.
|
|
|
|