RE: Endometrioza (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

IvanaSK RR -> RE: Endometrioza (5.7.2020 17:26:13)

Klasična operacija je bila.
Jos uvek nisam bila kod ginekologa posto mi je skoro tek stigao rezultat. Da nisam slucajno saznala da komsija radi tamo verovatno nikada ni ne bih videla rezultate. Bili su gotovi nedelju dana posle operacije,ali izgubljeni negde 🙄

lesli -> RE: Endometrioza (5.7.2020 17:29:00)

Sad procitah sve postove. Tvoji bolovi su onda povezani sa tom endometriozom. Poslusaj Dunjine savete.Bas je strasno sto ste to prosle, odnosno ti Ivana jos prolazis.Drzim fige da brzo resis problem 🤗

IvanaSK RR -> RE: Endometrioza (5.7.2020 17:37:31)

Hvala lesli mnogo.
Bas mi nije svejedno. Mada,ja  sam u mnogo boljem položaju od mnogih ovde devojaka sto su pisale. Imam decu i sve i da treba nešto radikalnije,nema veze. 

Maraj -> RE: Endometrioza (5.7.2020 18:38:27)

Ja nisam ni znala da ona moze tek tako da se javi...
Znam da zene sa endometrijozom mogu imati problem sa zatrudnjivanjem...i to je sve sto znam...

dunja RR -> RE: Endometrioza (5.7.2020 19:25:30)

Žene, ja sam član jedne grupe na FB gde su žene sa endometrizoom iz celog sveta, rekla bih da ima najviše Amerikanki. Vi ne možete da zamislite koje su to muke, ja sam shvatila da sam imala debele sreće. Ima žena koje sa 20 moraju na histerektomiju, jer jne mogu da trpe, bdu na jakim terapijama za bolove, koji su nesnosni. I nije malo takvih žena.
Stomaci tim ženama, i kada npr imaju 50 kg izgledaju kao da su 8. mesec a nisu trudne. I meni stomak izgleda uvek veliki, iako više nemam endometriozu, ali verovatno ne to ostalo tako, materica se tako postavila, koliko se uzmučila od priraslica, ne znam.

Didy -> RE: Endometrioza (5.7.2020 23:51:47)

Joj, moja bolna tema! 😕

Bila sam pre nepunih mesec dana na kontroli i na uz mi je moj ginekolog video na desnom jajniku neku izraslinu. 😟 Ona se nada da je žuto telo jer je taman bilo to vreme ciklusa, ali ja imam opet bolove već nekoliko meseci i sumnjam da mi se vratila endometrioza, ovog puta na desnom jajniku. 😱 Nekako sam predosećala, jer to je taj bol, prepoznajem ga, ali sam se ipak potajno nadala da se varam. Idem za mesec dana ponovo na kontrolu, ali, iskreno, nemam snage da idem ponovo na operaciju. 😖 Zaista. Trenutno sam u raspoloženju - "Misliću o tome sutra", tj. kad odem opet na pregled i kad dr bude sigurna. Šodrška svima koji se rvu s ovom grozotom. 😖

mama Jo -> RE: Endometrioza (6.7.2020 9:11:58)

Iscitah sta ste pisale, i sledih se. Ivana, pa ti si bas nagrabusila, nisam uopste znala.
Ni ja nisam znala nista veliko o ovome dok, evo sad kod vas, nisam iscitala.

IvanaSK RR -> RE: Endometrioza (6.8.2020 12:18:31)

Ja sam bila kod ginekologa. Nema vidljive endometrioze nigde. Tumor markere da radim jednom,dva puta godišnje i cesci ginekoloski pregledi.

flamingos -> RE: Endometrioza (6.8.2020 12:27:18)

Super Ivana kad je sve ok.Didy,kako si sada?O muke.Pričitah šta ispisaste.

Sanjica26 RR -> RE: Endometrioza (6.8.2020 12:34:18)

Ivana, bas sam mislila o tome da li si bila. Sad si mirna. 

Didy -> RE: Endometrioza (6.8.2020 14:49:39)

Ivana, drago mi je zbog tebe. Ja treba u avgustu odmah posle ciklusa da idem na pregled, to je za nekih deset_ak dana. Visi mi to sve nad glavom, ne ide mi se opet na operaciju. 😖

Mirko Svirko -> RE: Endometrioza (7.8.2020 0:11:30)

Povećan rizik za nastanak endometrioze imaju žene koje su prvu menstruaciju dobile pre 12. godine,čiji su ciklusi kraći od 27 dana i traju duže od 7 dana,nisu koristile kontracepciju,koje su odložile rađanje posle 30.godine,imaju urođene anomalije ginekoloških organa,koriste tampone za vreme menstruacije ili imaju odnose za vreme menstruacije,imaju nekog u porodici ko je imao endometriozu.

Sada malo guglam o ovome. Nije mi nikad palo napamet da citam o ovome.

Ja sam dobila prvu menstruaciju sa 10god. Sta mi zene sve mozemo da izdrzimo....

Didy -> RE: Endometrioza (7.8.2020 0:25:10)

Ja od svega pobrojanog jedino tampone koristim i to ponekad. Mislim da sam prvu menstruaciju dobila sa 11-12 godina, ne sećam se baš tačno, ali sam sigurna da sam bila u višim razredima osnovne škole. 

Milena18 -> RE: Endometrioza (7.8.2020 8:51:20)

Ivana, super da je sve ok!
Didy, nadam se da će i kod tebe biti u redu, da nećeš morati na operaciju.

IvanaSK RR -> RE: Endometrioza (7.8.2020 9:07:29)

I ja sam to citala,ali bas nigde se ne pronalazim 😀 Prva mens sa 12 godina,koristim kontracepciju,rodila sa 21,tampone koristim nekada leti i to retko....Didy,srecno!

flamingos -> RE: Endometrioza (7.8.2020 9:42:32)

Mirko,šta sve pišu...Ima i istine u tome,ali opet,mislim da je takav organizam i još x stvari koje utiču na nastanak endometrioze.

Didy -> RE: Endometrioza (7.8.2020 14:24:55)

Hvala, drage žene. 🙂

Sanjalicaaa -> RE: Endometrioza (7.8.2020 16:31:51)

Zene, kroz sta ste sve prosle... bas mi je zao. Nisam nikada cula za endometriozu.

Mirko Svirko -> RE: Endometrioza (7.8.2020 16:37:41)

Sisy,srecno. 

Ne odlazi pregled.  💖💖💖

Didy -> RE: Endometrioza (20.8.2020 20:50:38)

Žene, da se pohvalim - Ipak je ono bilo žuto telo, nije mi se vratila endometrioza, jajnik čist, ništa na njemu. Danas sam bila na pregledu, po dogovoru odmah posle menstruacije. Laknulo mi je, već sam se psihički bila počela spremati za operaciju. Sad sam mirna. Papa test u redu, svi brisevu, na uz ništa neuobičajeno nema... Uh... 

Milena18 -> RE: Endometrioza (20.8.2020 22:45:58)

Super, Didy [sm=bravo.gif]

branki* -> RE: Endometrioza (21.8.2020 5:58:22)

Dobro je,didy,odlicno!

emicaa -> RE: Endometrioza (21.8.2020 7:59:29)

Didiy odlicno 😊

IvanaSK RR -> RE: Endometrioza (22.8.2020 10:05:09)

Didy,drago mi je bas!

lesli -> RE: Endometrioza (22.8.2020 21:12:41)

IZVORNA PORUKA: IvanaSK RR

Didy,drago mi je bas!

I meni! 😊
Sta se kod tebe desava Ivancice?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>