Anoniman -> RE: Vicevi za dobar dan (30.12.2011 10:34:03)
|
Cita deda osmrtnice u dnevnim novinama... Dolazi unuk i pita ga: - Sta je deda, opet visis na fejsbuku, a? Prica djed unuku dozivljaje iz 2. sv. rata: - Onda su nas Svabe sve zarobili i rekli nam: Sad birajte, il'' cemo vas ubit il'' cemo vas *ebat! -I...? pita unuk. -I... ubili su nas! Hvale se Rus, Amer i Bosanac o medicinskim dostignucima... -Mi, kaze Rus, ozivimo mrtvog covjeka nakon sto je bio mrtav 5 dana.. -Mi, kaze Amer, mozemo zamijeniti svaki organ u ljudskom tijelu.. -E, kaze Mujo, mi od slijepa covjeka napravimo da sve vidi! -Ma nemoj, de ne seri, kazu ova dvojca, ajde da vidimo... Dovede Mujo slijepca, otkopca slic i mlatne ga ki*om po celu. -Jel vidis sad nesto, pita ga Mujo. -Ma vidim ku*ac, kaze slijepac. -Eto, sta sam vam reko... Umrli Srbin i Hrvat pa dodju kod sv. Petra . -Odakle ste vas dvojca? -Srbija. -Hrvatska -Auuuuuu... ne morate nista vise govoriti, vi ste nevjernici, gresnici..., obojca cete u pakao. Samo, Balkan je malo nedefinirano podrucje pa imate izbor: Hocete li u zapadno-europski ili istocno-europski pakao? -Kakva je razlika?, pitaju oni. -Cuj, u zapadno-europskom ujutru pojedes kasicicu govana i poslije si slobodan, a u istocno-europskom isto to samo sto pojedes kantu govana. -Ja sam uvijek bio zapadno orijentiran, ja cu u zapadni, kaze Hrvat. -Ma ja necu na taj zapad, majke im ga spalim, daj istok, kaze Srbin. I odu oni tako i sretnu se poslije godinu dana. -Pa kako je?, pita Srbin. -Ma nije lose, onako, ujutru pojedes ono... jedva se guta, nije lijepo..., al'' sto ces, to ti je sto ti je. Danas i nekako, al'' kad pomislim sto me ujutru ceka... A kod tebe?, upita Hrvat. -Sta bre da ti pričam, istocna Evropa k''o istocna Evropa. Nekad nema govana, nekad kasni kamion, nekad nema kanti, nekad strajkaju ovi sto dovoze... Nisam dosad ni okusio. Odlucio Mujo da se rijesi macke pa je strpa u auto i izbaci u drugom kvartu. Macka se, naravno, odmah vrati kuci. Sutradan ode Mujo na kraj grada i tamo je ostavi. Macka se opet isti dan vrati. Popizdi Mujo i ode s mackom u neku sumu daleko od grada i usput se izgubi u sumi. Nakon nekog vremena zove Fatu mobitelom: -Fato, jel stigla macka? -Jeste. -De mi je malo, da je nesto pitam...
|
|
|
|