Anoniman -> RE: Vicevi za dobar dan (6.6.2012 11:26:23)
|
Nesto sto mi je stiglo na mejl Prvo, drugo, treće dete Odeća: 1. dete: počinjete da nosite trudničku odeću čim vam ginekolog potvrdi trudnoću 2. dete: nosite normalnu odeću dokle god je to moguće 3. dete: vaša trudnička odeća je vaša normalna odeća Ime za dete: 1. dete: čitate knjige s imenima, radite popise najboljih imena, odbacujete, dodajete i tako unedogled 2. dete: neko mora da nazove svoje dete po prabaki Staniji. Zašto to ne bi bila ti? 3. dete: otvorite imenik, zatvorite oči i pogledate gde vam je zastao prst. Zdravko? Odlično. Pripreme za porođaj: 1. dete: vrlo ozbiljno shvatate vežbe disanja 2. dete: ne opterećujete se sa vežbanjem jer vam disanje ionako nije pomoglo prošli put 3. dete: tražite epiduralnu u 8. mesecu trudnoće Oprema za bebu: 1. dete: pažljivo perete svu garderobu, slažete je po bojama i uredno spremate u bebin ormarić 2. dete: proverite samo je li roba čista i odbacite samo onu s najvećim mrljama 3. dete: i dečaci mogu da nose ružičasto; zar ne?! Brige: 1. dete: sa znakovima prve uznemirenosti - plačete; na svaki znak nezadovoljstva - uzimate dete. 2. dete: uzimate ga u naručje tek kada preti da će da probudi prvorođeno 3. dete: naučite vašeg šestogodišnjaka kako da ljulja kolevku Aktivnosti: 1. dete: vodite vaše dete na gimnastiku, plivanje, igraonice, izlete, šetnje 2. dete: vodite bebu u šetnje 3. dete: vodite ga u supermarket Izlasci: 1. dete: zovete dadilju svakih pet minuta 2. dete: baš pre nego što ste izašli, setili ste se da bi mogli da ostavite i broj telefona gde vas može dobiti 3. dete: sme da vas nazove samo ako vidi krv Kod kuće: 1. dete: provodite veći deo dana zadivljeno buljeći u bebu 2. dete: veći deo dana motrite na starije dete da slučajno ne bi povredilo mlađe 3. dete: svaki dan, barem na kratko, pokušavate da se sakrijete od dece Vaspitanje dece traje od rođenja, pa sve dok ne pobegnu od vas.U međuvremenu pazite šta im govorite.Iznenadili biste se koje sve izjave mogu postaviti pogled na svet. Majka me naučila: - bezuslovnoj ljubavi: "Dođi, ljubavi... Vidi samo kako si pokakan." - logici: "Ako padneš s te ljuljaške i slomiš vrat, sve ću kolače ja pojesti." - primanju: "Dobićeš ti svoje kad stignemo kući." - medicini: "Prestani se kreveljiti, lice će ti ostati u tom blesavom položaju."- kako porasti: "Ako ne pojedeš svu šargarepu, nikad nećeš porasti."- filozofiji: "Ako se udaviš, dobićeš batine. Zato, pamet u glavu." - kako misliti unapred:"Ako ne popraviš jedinicu iz hemije, nikad nećeš naći dobar posao." - vantelesnoj percepciji: "Obuci se. Ja najbolje znam jel' ti hladno ili nije." - kako prihvatati izazove: "Kuda si ti krenuo? Odgovori kad te pitam... Kako smeš majci da odgovaraš?!" - humoru: "Nećeš ti meni trčati kad ti ta kosilica odseče noge." - seksu: "A šta misliš, kako si se ti našao ovde?" - genetici: "Isti si kao i tvoj otac." - korenima: "Vidi! Kakav nered. K'o da si rođen u štali!" - intuiciji: "Videćeš kad ti otac stigne kući." - mudrosti: "Kad budeš u mojim godinama i ti ćeš razumeti." - najvrednijoj od svih stvari - pravdi: "Jednog ćeš dana imati decu i nadam se da će ispasti isti kao i TI."
|
|
|
|