|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
21.7.2010 0:26:11   
iki82

IZVORNA PORUKA: Verus RR

iki82: izmlaznaje pumpicom se radi 15minuta do 30minuta maximum, tako da tada treba da stanes.

A da se mleko uspori: treba da ispumpas samo onoliko da osetis olaksanje i stanes.  A to sto osetis neprijatan osecaj u grudima: jednostavno moras da izdrzis.

hvala na savetu,pokusacu od sutra tako pa sta mi bog da,jer ovako vise nemoze...

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 526
23.7.2010 0:58:43   
Verus
iki, javi kako je proslo-nego, moraces tako nekoliko dana, osecaces taj osecaj ispunjenosti, pa ti opet ispumpaj, ali 5 ili 10min tek toliko da ti je lakse.  Mora uspeti veruj mi! Javi se!

(odgovor članu iki82)
Direktna veza do poruke: 527
24.7.2010 15:29:24   
iki82

iki, javi kako je proslo-nego, moraces tako nekoliko dana, osecaces taj osecaj ispunjenosti, pa ti opet ispumpaj, ali 5 ili 10min tek toliko da ti je lakse.  Mora uspeti veruj mi! Javi
Jaoj,juce i danas uglavnom neizmuzem sve,ali mi se grudi stvrdnu i bole me....sada ispumpam samo jednu flasicu umesto 3,a i nece nece nesto da ide posto imam puno cvorova oko bradavica....videcu dokle ce ici tako,ali stvarno vise nemam snage da radim po starom pa cu primenjivati tvoju metodu dokle god mogu!

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 528
24.7.2010 22:29:24   
Verus
iki, izmasiraj te kvrzice pre sledece pumpanja, da ne bi dobila mastitis. Meni su se stvarale uvek nocu, pa bih izmasirala i pumpala (u sred noci mozes misliti), i vremenom se sredilo, ako bas budu jake i bole-ti pumpaj 5 minuta da se malo omeksa pa stani. U pocetku ces pumpati cesce a krace, i onda ces pooolako "razrediti" vreme koliko moras to da radis.  Srecno i javi se!

(odgovor članu iki82)
Direktna veza do poruke: 529
24.7.2010 22:37:06   
Anck Su Nmaun
Uh ja sam skroz zbunjena.... Heeelp

Ovako...mislila sam da imam dovoljno mleka jer posle podoja ja stisnem ono sprica mleko.... par puta beba pljune pa me gleda , ja je vratim ona to ponoci par puta... veceras to isto uradi ja da proverim ..nema mleka user posted image kao ima ali jedva da curi!

Prebacim je na drugu siku i posle par minuta proverim onu prvu kad..ima opet mleka....opet je prebacim i tako sam je vrtela s jedne na drugu ( zaboravih da napisem sisala je pre toga na jednoj malo nekih sat vremena pre jer sam mislila da je gladna).... na kraju joj napravim dopunu ako je gladna i nije je htela

Jel to znaci da joj je bilo dostauser posted image user posted image user posted image user posted image

kako to da mi je ponestalo mleka, da li je moguce da je zbog toga sto nekad sisa na 1.5 sat nekad na 2 a nocu uopste ne po 7-8 sati pa mi zato ne dolazi dovoljna kolicina user posted image user posted image user posted image user posted image skroz sam zbunjena! HELP

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 24.7.2010 22:38:31 >

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 530
24.7.2010 22:43:17   
choopa choops
Anck ja bih rekla da ima dovoljno mlijeka user posted image meni nikad niti je curilo mlijeko, niti sam mogla da stisnem grudi pa da izadje, a bilo je sasvim dovoljno user posted image . sto je user posted image veca, izgledace ti da imas sve manje mlijeka. A nije bas savim tako, nego su oni jaci i vise povuku. tako da sada mogu da isisaju za 2 min, ono sto su na pocetku radili 4min.
Ne treba se opterecivat i dodavat adaptirano dok god je na kontroli kilaze sve OK user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 531
24.7.2010 22:49:05   
New Mom
Anck, ako nije htela dopunu, onda nije gladna.
Ne znam,... moja Lara uvek sama pusti kad nije više gladna. I nema šanse da je vratim na dojku ako neće.
Ne verujem da ti ponestaje mleka. Ono u prvih 5 minuta ide 85 ukupne količine, pa ti se možda zbog toga čini da je manji malz kad pogledaš kasnije. A i stvara se koliko bebi treba.
Računam da ako jede na sat ipo, dva, ti ih stalno stimulišeš. Ako celu noć prespava, možda da se izmlazaš u toku noći? Pogotovo ako te boli.
Meni su objasnili da onoliko koiko se isisa za jedan podoj, toliko se u sledećih 24 sata stvori, a ne podoj za podoj.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

Direktna veza do poruke: 532
25.7.2010 2:03:08   
Verus
anck i ja mislim da si ok.  Jela bi ona dopunu da je bila gladna. Mislim da je sada malo veca i efikasnije sisa pa brze pojede. Ja hvala Bogu imam dosta mleka, i nikada mi nije curilo (znam da nekim zenama curi iz druge dojke dok doje bebu-meni se to moozda desilo 3,4 puta).  Nosila sam pre umetke u grudnjaku da mi ne tope, pa sam skontala da se meni to ne desava.  A sto se tice tog stiskanja, ja stisnem pa ne izlazi ili jedan mlaz-a mleka ima.  Cini mi se da samo ne znam gde da stisnemuser posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 533
25.7.2010 11:07:24   
Anck Su Nmaun
Da cesto se desava da dok sisa jednu na drugoj curi!
Ne izmlazavam mleko nocu odavno jer nemam osecaj da su prepune ili da me bole!

Nego Doktorka me zbunila kad je pitala- kad proveravas da li imas mleka da li sprica ili samo malo curi user posted image pa sam mislila da ima neke veze!

Neznam za njen uzrast koliko vremenski treba da je na jednoj koliko na drugoj sisi???
Jutros je jedva 10 minuta bila ukupno na obe ali vise nije htela , cak  je malo i bljucnula!

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 25.7.2010 11:09:25 >

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 534
25.7.2010 18:37:27   
iki82

iki, izmasiraj te kvrzice pre sledece pumpanja, da ne bi dobila mastitis. Meni su se stvarale uvek nocu, pa bih izmasirala i pumpala (u sred noci mozes misliti), i vremenom se sredilo, ako bas budu jake i bole-ti pumpaj 5 minuta da se malo omeksa pa stani. U pocetku ces pumpati cesce a krace, i onda ces pooolako "razrediti" vreme koliko moras to da radis.  Srecno i javi se!Verus,ja ti to masiram svaki put pre izmuzanja,ali uvek su tu prisuttni (male tvrde kvrzice)i leva bradavica mi je postala ogromna i mnogo se stvrdnula....user posted image !Nece to nesto vise ni da ide kao pre(izmuzanje).Uvek imam boljih i losijih momenata.Jedno izmuzanje ide super a vec sledece (za 2-3 sata)katasstrofauser posted image .Nije mi uopste jasno!Vec polako klonem duhom...da sam krava,dobro bih proslauser posted image .Nisam vise pametna(mozda nikad nisam ni bilauser posted image ),ali valda ce jednom vec biti bolje!svi mi govore (vec mesec dana)da ce za 10-ak dana biti bolje ,pa kad beba malo ojaca vise ce da sisa ali ja sam dosla do zakljucka da moje dete nikada nece moci posisati ni trecinu mog mleka i da cu se morati izmuzati sve dok budem dojila!Suprug mi govori da izdrzim bar dok dete ne napuni 6 meseci(a sada ima 8 nedelja) a meni je lose kad pomislim da moram tako jos jedan dan !Nije da se zalim,naravno da zelim da dojim svoje dete,samo da je tesko-tesko je ali izdrzacu zbog Lene!!!

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 535
25.7.2010 18:44:03   
iki82

IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Uh ja sam skroz zbunjena.... Heeelp

Ovako...mislila sam da imam dovoljno mleka jer posle podoja ja stisnem ono sprica mleko.... par puta beba pljune pa me gleda , ja je vratim ona to ponoci par puta... veceras to isto uradi ja da proverim ..nema mleka user posted image kao ima ali jedva da curi!

Prebacim je na drugu siku i posle par minuta proverim onu prvu kad..ima opet mleka....opet je prebacim i tako sam je vrtela s jedne na drugu ( zaboravih da napisem sisala je pre toga na jednoj malo nekih sat vremena pre jer sam mislila da je gladna).... na kraju joj napravim dopunu ako je gladna i nije je htela

Jel to znaci da joj je bilo dostauser posted image user posted image user posted image user posted image

kako to da mi je ponestalo mleka, da li je moguce da je zbog toga sto nekad sisa na 1.5 sat nekad na 2 a nocu uopste ne po 7-8 sati pa mi zato ne dolazi dovoljna kolicina user posted image user posted image user posted image user posted image skroz sam zbunjena! HE

Kad ti beba sisa jednui siku u drugoj nadolazi mleko!To ti tako ide!Kad su prazne sike onda ona sisa polako (kao kad cucla dudu) i tako navlaci mleko i onda nakon par minuta krene mleko i tacno osetis i cujes kako guta!Meni se beba nekad brobudi da jede bas kad se izmuzem i onda onda sisa u prazno dok god ne krene mleko!Ako ti nece dopunu,onda verovatno nije gladna!user posted image

Direktna veza do poruke: 536
25.7.2010 18:48:09   
iki82

Da cesto se desava da dok sisa jednu na drugoj curi!
Ne izmlazavam mleko nocu odavno jer nemam osecaj da su prepune ili da me bole!

Nego Doktorka me zbunila kad je pitala- kad proveravas da li imas mleka da li sprica ili samo malo curi user posted image pa sam mislila da ima neke veze!

Neznam za njen uzrast koliko vremenski treba da je na jednoj koliko na drugoj sisi???
Jutros je jedva 10 minuta bila ukupno na obe ali vise nije htela , cak  je malo i bljuc

I moja je Lena imala perioda kad je sisala samo 10 minuta ukupno(to je trajalo 2-3 dana),ali ja kontam da one jedu koliko im je dovoljno.Nisam imala utisak da je bila gladna.Citala sam da neke bebe ako su prethodni podoj jele vise,znaju sledeci da jedu manje...

Direktna veza do poruke: 537
27.7.2010 18:24:28   
Anck Su Nmaun
da li oni cajevi za dojilje povecavaju kolicinu mlake? Da probam sa tim malo da povecam???

(odgovor članu iki82)
Direktna veza do poruke: 538
27.7.2010 21:12:21   
*Alexx*
Anck, trebalo bi da pomažu user posted image

Do not speak - unless it improves on silence.

Direktna veza do poruke: 539
27.7.2010 21:15:57   
Anoniman

da li oni cajevi za dojilje povecavaju kolicinu mlake? Da probam sa tim malo da povecam???
draga,ja sam pila Hipp-ov caj za dojilje.Mogu ti reci da jeste malo povecao kolicinu,ali ne mnogo.Da se ne zaneses,nece uciniti ne znam sta posebno.Probaj,nije ni skup,pa ces sama da procenis.Eto ja sam ga pila 4 meseca user posted image

Direktna veza do poruke: 540
27.7.2010 21:56:12   
Anck Su Nmaun
Pa ne treba mi  sad mnogo vise ali se desava da isprazni dojku skroz , pa bolje i da ostane malo nego da nemma mleka...probacu !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 541
27.7.2010 21:57:47   
Anitaaa
Ja sam pila Hippov čaj za dojilje 2 meseca i povećao mi je količinu mleka 0%
Doduše to ne znači da tebi neće delovati ali eto...kod mene beše tako

"Before you were conceived I wanted you. Before you were born I loved you. Before you were an hour old I would die for you. This is the miracle of life."

Direktna veza do poruke: 542
28.7.2010 11:21:44   
ljubavce
Da li je neko cuo ili koristio FITOLAT tablete za povecanje kolicinu mleka?

(odgovor članu Anitaaa)
Direktna veza do poruke: 543
28.7.2010 12:18:32   
Unica
ljubavce, ja sam ih koristila i super su. imaju jak ruzan miris ali kad ne pomaze vise HIPPov caj tablete dodju super.

Sad sam opet na HIPPu ali cu opet krenuti sa FITOLATom...

Bolje je biti vrabac, nego papagaj koji tripuje da je slavuj.

(odgovor članu ljubavce)
Direktna veza do poruke: 544
28.7.2010 22:16:31   
ljubavce
Meni hipov caj uopste nije pomogao, ali sam na internetu videla da postoje i ove tablete, ali ih nema ovde u mom gradu ni u jednoj apoteci, zato Vas pitam da li ih je neko od Vas koristio, koja je cena i da li uopste pomazu?

(odgovor članu Unica)
Direktna veza do poruke: 545
30.7.2010 0:16:45   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Smeshkica

Ovo pitanje malo nema veze sa dojenjem...al nisam nashla temu u kojoj bi ovo pitala....

Naime...ja dojim moje devojchice...ali trebace nam par dana dok ne budem mogla iskljuchivo da ih dojim...za sada dodajem malo dohrane nakon sisanja.... E sad....zanima me koliko dugo moze da stoji adaptirano mleko koje sam napravila.... Danas mi se desilo da je Sara od 50 ml dohrane pojela samo 15ml, i zasitila se (prethodno je sisala) znachi 35 ml je vishak...jel to sme da se chuva do sledeceg podoja? Ili se baca? Ja sam dosad bacala...ali rekoh da pitam...mozda moze da stoji par sati...user posted image

IZVORNA PORUKA: Alexx RR

Koliko ja znam, AD mleko se baca. Svakako ga ne smeš podgrevati, a onako hladno je gadno (ja probala jednom ).

Da kazem neshto u vezi ovoga...

U bolnici imaju praksu da naprave dohranu, znachi lepo prokuvaju vodu..smuckaju dohranu...ohlade je...i stave u frizider...pa kad ti treb a dohrana...oni ti lepo sipaju u flashicu koliko trazish i onda ti sam grejesh u bokalu sa vrelom vodom... Kako oni to smeju user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 546
30.7.2010 9:01:07   
*Alexx*
Stvarno, Smeshkice? Nisam znala za tu dohranu. Pa na uputstvu lepo piše da se neiskorišćeno baca. user posted image

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 547
1.8.2010 11:23:03   
Anoniman
Pa eto..ja se frapirala kad su mi sipali u bochicu iz frizidera...i dali bokal da uzmem vode iz bojlera...i ugrejem dohranu...

Inache...u frizideru imaju sve vrste dohrane u bocama...pa sam sipaju po potrebi...`user posted image

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 548
1.8.2010 11:28:18   
Anoniman
Inache...mislim da smo mi zavrshili sa dojenjem user posted image

Vetj 2-3 dana one ne uspevaju da sisaju...ni ja ne mogu nishta rucno da izvuchem...izadje par kapi, al to moram dobro da se pomuchim da iscedim...user posted image

Gledam lepshu stranu toga....bar su mesec i po dana sisale...bolje ishta nego nishta...user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 549
1.8.2010 12:05:21   
Anck Su Nmaun
Smeshki bas mi je zao user posted image ali batr su neko vreme imale i to je nestouser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here