Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 4.8.2010 11:32:40
|
|
|
|
LillyT
|
Meni je nestalo kada sam proplakala celu noc zbog gluposti na poslu. KRETEN najveci sam tada ispala jer sam posle te noci totalno presusila. Bukvalno su kapi izlazile iz mene, a uvek je islo u mlazevima. Pocela sam da se nalivam vodom, nije bas bilo uspesno, samo sam piskila vise. Pivo mi je pomoglo, ali ne bas puno. Tusiranje se pokazalo kao dobar izbor, malo toplija voda i ponovo sam pocela da osetim ono nadolazenje mleka (ne znam kako da opisem to boluckanje, peckanje... to nesto). Kako je vreme odmicalo (to je bilo pocetkom jula), mleka je bilo sve vise, ali ni blizu onome. Pocela sam da jedem testo sa sirom bas cesto (od toga se mm nagojio), mleko je onako... nadolazilo. I onda sam uzela Fitolat i posle par dana se video napredak. Za sve to vreme nisam davala dohranu, ona je vukla duze i cesce pa verujem da je nesto i izvukla. Ja nisam protiv dohrane, naprotiv, protivnik sam gladovanja bebe zarad mojih grudi, ali mi se nije davala na svoju ruku jer je ona lepo kakila, a i bucka je. Eto, to je moj ejes o sisanju, nemoj odustajati, trud se u mom slucaju isplatio. Obavestavaj me i ako nesto zatreba, zovi
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 4.8.2010 11:50:06
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Hvala LilliT ..ma kakvo odustajanje nema sanse dok ima i zadnje kapi u meni davacu joj! Znam osecaj kad nadolazi mleko... najvise osetim kad ona pocne da vuce na jednu na drugu dolazi! Moracu da probam..nadam se uspehu!
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 5.8.2010 22:32:31
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Treba mi savet ...posto nema izgleda pomoci smanjuje mi se mleko i beba svakipodoj isprazni obe dojke, kako da znam koliko AD da joj spremim??? Sinoc sam joj dala 2 x po 30 i sve je popila danas 90 ml ...oce ona sama prstati da vuce iz flasice kad joj bude dosta????
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 5.8.2010 22:40:49
|
|
|
|
bratzz
|
Hoce ti joj uvek ponudi vise a kad njoj bude dosta ona ce izgurati cuclu jezikom, barmoja beba tako radi.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 5.8.2010 22:42:30
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Hvala Bratzz
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 5.8.2010 22:44:38
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: bratzz Hoce ti joj uvek ponudi vise a kad njoj bude dosta ona ce izgurati cuclu jezikom, barmoja beba tako radi. Da, i meni su rekli da pravim celu dozu, a beba će uzeti koliko joj treba.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 7.8.2010 0:39:05
|
|
|
|
Tatamata
|
Kako započeti dojenje? Beba koja prirodno i lako uživa u majčinom zagrljaju dok sisa, idealna je slika kada se spomene dojenje. Ali za mnoge mame, čak i one koje uspešno doje početak nije bio ni blizu bajke – više je ličio na hod po mukama. Pročitajte ceo tekst...
< Poruku je uredio Tatamata -- 7.8.2010 0:42:00 >
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 10.8.2010 14:45:51
|
|
|
|
bebablue
|
Ja bih da se pohvalim, da smo uspeli da se izborimo za dojenje , jednostavno pregurala sam bol u bradavicama i nisam htela da joj dam flasicu i morala je da prihvati siku, sada i kada joj ponudim flasicu zbuni se, jace izlazi mleko, cak se i zagrcne. Medjutim, sada imamo drugi problem (valjda pogadjam temu, vezano je za dojenje ), budi se danju na 2-2,5 sata, a sisala je na 3 sata, zaspi mi na jednoj i drugu ne prihvata, ne mogu da je razbudim, cim je stavim u krevetac ona je budna, opet je uzimam i onda malo siki i drugu. Nocu odspava i 3-3,5 sata. Danju mi skoro i ne spava, ne znam zasto Kako da je razbudim, da siki obe sike i kada da joj ponudim drugu? Do kada da se izmlazam posle podoja? Ako siki jednu i zaspi, moram izmlazati drugu skroz? Skroz sam sludjena, jer mislim da od 24sata, ja sam 25 sati u dojenju, ne znam jel negde gresim?
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 10.8.2010 14:59:56
|
|
|
|
magnetic
|
Uf,bas tesko i bolno iskustvo.Prvih sedam dana pakao,i psihicki i fizicki.To mi je bilo teze nego porodjaj.Dva dana sam preplakala zbog bolnih bradavica,a mleka bilo tek koja kap.Tako sam zelela da dojim,ali je sve ukazivalo na to da cu morati na dohranu.Dva dana beba i jeste bila na adaptiranom mleku.Onda je dosla patronazna u posetu i prvo sto je uradila bilo je ''odcepljivanje'' mlecnih kanala.Kada me uhvatila videla sam zvezde,a mleko je prskalo na sve strane.Jos dva dana smo kombinovali dojenje i dohranu ali mojim izmuzenim mlekom,cisto da se bradavice zalece.Eto sada moja beba sisa redovno.Nadam se da ce lepo napredovati samo od mog mleka
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 10.8.2010 15:04:45
|
|
|
|
SUPER MAMA
|
Kako da je razbudim, da siki obe sike i kada da joj ponudim drugu? Do kada da se izmlazam posle podoja? Ako siki jednu i zaspi, moram izmlazati drugu skroz? Skroz sam sludjena, jer mislim da od 24sata, ja sam 25 sati u dojenju, ne znam jel negde gresim? Na prvo0 pitanje ako zaspi ali cvrsto a nije sikila iz druge sike nemoj d aje budis izmlazise zatim kad se probudi ponudijoj drugu siku.Ili ja sma praktikovala malo jedu siku pa joj nekako izvucem bradavicu pa namestijem na drugu. Na drugo pitanje izmlazivanje je individualno, ja sma se izmlazivala do drugog meseca jer znalo je d ami naidze mleko ko ludo i odma grudi bole naduvene su i oces neces moraces da se izmlazis. Ja naprimer bez obzira sto ponekad i tokom noci je znala da odspava i duze od tri sata ja bukvalno na svaka tri sata sam se izmlazivala da olaksam sebi.Bar malo dovolno da popusti pritisak. Na trece pitanuje odgovor je sto nikad nemozes izmlaziti skroz, izmlazis onoliko kolko da olaksas sebi i da gruda bude onako mekana. Na cetvrto pitanje odgovoricuti da je normalno d amislis da malte ne 25 sati dojis, tako je kad se doji dete.Nigde negresis draga.Bitno si bila hrabra i pregurala si bol u grudima pogotovo bradavice.Uhodacete se jos bolje.samo vi sikite. Evo jedan zagrljaj od mene
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 10.8.2010 15:30:49
|
|
|
|
bebablue
|
Evo jedan zagrljaj od meneuser posted image user posted image user posted image Hvala Super Mama!!!!!!!! Ono sto nisam znala je da se moras izboriti za dojenje, uvek sam mislila da je to nesto sto je priroda uredila i sto se podrazumeva da ce ici glatko, ali kao sto magnetic kaze, upala grudi, razradjivanje kanala od strane patronazne (i meni je bilo sve zvezde da vidim koliko je bolelo, suze su same isle), bolne izranjavane bradavice.....mozda glupo zvuci, ali nekako sam ponosna na sebe sto sam ostala dosledna tome da cu ja da dojim svoju bebu i tacka
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 17.8.2010 10:55:49
|
|
|
|
draganica
|
IZVORNA PORUKA: bebablue Ono sto nisam znala je da se moras izboriti za dojenje, uvek sam mislila da je to nesto sto je priroda uredila i sto se podrazumeva da ce ici glatko, ali kao sto magnetic kaze, upala grudi, razradjivanje kanala od strane patronazne (i meni je bilo sve zvezde da vidim koliko je bolelo, suze su same isle), bolne izranjavane bradavice.....mozda glupo zvuci, ali nekako sam ponosna na sebe sto sam ostala dosledna tome da cu ja da dojim svoju bebu i tacka Naravno da si ponosna i treba da budeš! E, to ti niko ne kaže, svi pričaju težak je porođaj, te boli ovo, te ono, a niko ne priča kakva muka dolazi posle. Samo istraj u tome da dojiš bebu, to je samo nekoliko meseci našeg života, a njoj znači MNOGO!
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 17.8.2010 11:18:15
|
|
|
|
bebablue
|
IZVORNA PORUKA: draganica Naravno da si ponosna i treba da budeš! E, to ti niko ne kaže, svi pričaju težak je porođaj, te boli ovo, te ono, a niko ne priča kakva muka dolazi posle. Samo istraj u tome da dojiš bebu, to je samo nekoliko meseci našeg života, a njoj znači MNOGO! Upravo to, moje je ubedjenje bilo da se priroda sama postara za sve, da mama mora instinktivno da zna da doji.....
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 17.8.2010 22:15:21
|
|
|
|
goda
|
IZVORNA PORUKA: bebablue Medjutim, sada imamo drugi problem (valjda pogadjam temu, vezano je za dojenje ), budi se danju na 2-2,5 sata, a sisala je na 3 sata, zaspi mi na jednoj i drugu ne prihvata, ne mogu da je razbudim, cim je stavim u krevetac ona je budna, opet je uzimam i onda malo siki i drugu. Nocu odspava i 3-3,5 sata. Danju mi skoro i ne spava, ne znam zasto Kako da je razbudim, da siki obe sike i kada da joj ponudim drugu? Do kada da se izmlazam posle podoja? Ako siki jednu i zaspi, moram izmlazati drugu skroz? Skroz sam sludjena, jer mislim da od 24sata, ja sam 25 sati u dojenju, ne znam jel negde gresim? I kod mene je sito tako kao da si moju bebu opisala. Sisala je na 3 h pa je počela da se budi da sisa na 2_2,5 h,noću mekad spava 3-4h nekada se budi na 2h. Ni moja neće uzeti drugu siku,pšogotovo kada zaspi. Gurkam je i nudim jer znam da će se sranije probuditi ali ne vredi. Onda se izmuzem da dođe u obe sike mleko ravnomerno,jer neće pa neće da uzme i ne teram je odavno. Sada više i ne gledam na koliko sisa,kad god zine ja joj dam da sisa. U dan mi spava na sisi i evo već 2 dana i to je 2-3 puta po 20 min u toku dana. Čim izvadim sisu pona plače i hoće opet jer joj se spava a umesto da sisa ona vuče u prazno kao cucu. Sinoć nije zaspala do 12 h a ja hoću da se izvrnem naglavačke koliko sam umorna a moram da je držim. Večeras je zaspala ranije ali je držala sisu u ustima ceo sat. Što se tiče dojenja,jesta da sam 23 dana morala održavti mleko izmuzajući se ,uspela sam. Čim je Ana počela da sisa bilo mi je mnogo lakše iako sam nastavila da se izmuzam. Sada se ne izmuzam svaki put nakon podoja jer sisa obe sike do kraja . Kad ostavi jednuj ja je izmuzem i to je to. U 24 h ja se izmuzam 4 puta,najviše noću jer neće da sisa obe nego jednu.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 18.8.2010 14:57:16
|
|
|
|
bebablue
|
Jel grudi treba vremenom da budu stalno meke, tj., meni su od juce grudi meke bez obzira sto je vreme za dojenje, i kada je nahranim, iscedim jedva 40ml iz obe, kako da znam da li joj je dovoljno, cak i kada drugu sisu ne prihvata ja se izmlazam i desi se da iz te jedne iscedim isto 40ml. Bas sam sludjena, dojenje mi dodje kao teza filozofija, nikako da se opustim......
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 18.8.2010 22:11:17
|
|
|
|
choopa choops
|
bebablue ne bih ti znala reci koliko moze da se izmuze iz jedne dojke, jer ja to nikad nisam radila. A i ja sam joj davala samo jednu siku po podoju. Da, grudi su samo u pocetku dojen ja tvrde (ja sam ih zvala silikonske ), a kasnije malo po malo pocnu da budu mekane. A sto se tice togas da ti zaspi dok jede...Budi je kako znas Ja sam L stipkala za nos ili joj uguram mali prst na kraj usnica i ona se ili razbudi(a onda je ne vracam da sisa) ili nastavi da spava a onda je ubacim u krevet. I za dojenje!!!
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 18.8.2010 22:19:40
|
|
|
|
Shishica
|
Prvi mesec je strasan.. drugi totalno zbunjujuci... treci opusteno i cetvrti super.... tek poneki put zapitam se za nesto, ali kad odemo na kontrolu i vidim koliko kila ima smirim se.. Na primer i mene zanimaju te mekane sike... kao da u njima niceg nema.. A u poslednje vreme ne stignem da jedem.. i onda kad se docepam jedem silom samo da imam mleka...
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 18.8.2010 22:25:10
|
|
|
|
magnetic
|
IZVORNA PORUKA: Shishica Prvi mesec je strasan.. drugi totalno zbunjujuci... treci opusteno i cetvrti super.... tek poneki put zapitam se za nesto, ali kad odemo na kontrolu i vidim koliko kila ima smirim se.. Na primer i mene zanimaju te mekane sike... kao da u njima niceg nema.. A u poslednje vreme ne stignem da jedem.. i onda kad se docepam jedem silom samo da imam mleka... Ovo meni sve mamike govore.Prva tri meseca je haos,a tek posle dolazi opustencija i uzivanje.
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 18.8.2010 22:48:31
|
|
|
|
Shishica
|
Pa ne znam jos sta me ceka, ali ... za sad je tako.. ima i bolje, ali ne zalim se.
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 18.8.2010 23:23:56
|
|
|
|
Anoniman
|
Nakon koliko dana ste primetile poboljshanje nakon korishtjenja fitolat-a?
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 19.8.2010 0:42:26
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Pa..kod mene nije bas nesto..ali ja nisam sigurna... ..i vise od pola kutije sam popila.. i tek sinoc sam primetila malo vise mleka! Mada ona kad imam malo nece da vuce sem ako ne nadodje... pa je danas preskocila jedan podoj samo flasicu, i posle 6 sati nakupilo se mleko super!
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 19.8.2010 0:51:27
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun Pa..kod mene nije bas nesto..ali ja nisam sigurna... ..i vise od pola kutije sam popila.. i tek sinoc sam primetila malo vise mleka! Mada ona kad imam malo nece da vuce sem ako ne nadodje... pa je danas preskocila jedan podoj samo flasicu, i posle 6 sati nakupilo se mleko super! pa dobro Anuk, malo je bolje, super
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 19.8.2010 8:30:53
|
|
|
|
Anoniman
|
Kod mene nishta.... a bash sam se ponadala....
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 19.8.2010 10:25:53
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: Smeshkica Kod mene nishta.... a bash sam se ponadala.... Smeshki jesi celu kutiju popila?
< Poruku je uredio dunja RR -- 19.8.2010 10:32:18 >
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 19.8.2010 12:17:29
|
|
|
|
Anoniman
|
Nisam....al kontam,...pijem nedelju dana i nema promene...
|
|
|
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.