|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
29.6.2010 11:24:50   
Markovicka
I meni je tako Lillyt, neki dan mi se cinilo da ima upola manje mleka, verovatno zavisi i koliko pijes tecnosti, da li si odmorna itd.
Ja sam tad pocela da zamrzavam mleko. Onih dana kad je bilo dosta izmlazam pa lepo zamrznem, a kad zafali ja odmrznem i uspela sam da ostane smo na mom mleku. Kasnije se to regulise i nema takvih varijacija.

(odgovor članu SUPER MAMA)
Direktna veza do poruke: 501
29.6.2010 11:27:29   
Snelle
I meni se to dešava, jer moje dete zna da siki i na sat vremena. Prosto je nemoguće da dojke budu konstantno pune i čvrste, budu mi jako meke, ne mogu tako brzo da proizvedu veliku količinu mleka, ali to ne znači da su prazne, ima mleka onoliko koliko je dovoljno da se beba zasiti. A onda kada beba napravi pauzi od tri, četiri sata one se baš napune i budu bolne, što znači da mleko ne prestaje, samo je potreban izvestan period da se napune i da uspostave bebin režim ponude - potražnje. LillyT, dok god beba piški i kaka bude zlatno žuta, nema problema user posted image

< Poruku je uredio Snelle -- 29.6.2010 11:28:28 >

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu SUPER MAMA)
Direktna veza do poruke: 502
29.6.2010 11:30:07   
LillyT
Hvala dame moje drage.
Meni beba piski bas dosta, ponekad pomislim da je prehladjena, ali opet koliko trazi da sisa... Nije jedna od onih sto mrljave, ona lepo isisa koliko hoce (ili ima) i okrene glavu ili pljune, nema mazenja. Sva mi je cudna ovih dana, kao da to nije ona moja beba user posted image

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 503
29.6.2010 11:32:24   
Nena81
IZVORNA PORUKA: LillyT

Hvala dame moje drage.
Meni beba piski bas dosta, ponekad pomislim da je prehladjena, ali opet koliko trazi da sisa... Nije jedna od onih sto mrljave, ona lepo isisa koliko hoce (ili ima) i okrene glavu ili pljune, nema mazenja. Sva mi je cudna ovih dana, kao da to nije ona moja beba user posted image

Raste draga raste user posted image user posted image user posted image user posted image
i moja zna da bude pravi mali divljak ne da se poljubiti

Love me, Hate me, either way you are thinking of me !!

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 504
29.6.2010 11:34:55   
Markovicka
Uh, Lilyt a tek sto ce da se menja, svaki mesec, ma nedelja nosi nesto novo, korak napred korak nazad, tako je to. A ti lepo pratis te promene i prilagodjavas se, nema druge.

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 505
30.6.2010 11:52:11   
Anoniman
Ovo pitanje malo nema veze sa dojenjem...al nisam nashla temu u kojoj bi ovo pitala....

Naime...ja dojim moje devojchice...ali trebace nam par dana dok ne budem mogla iskljuchivo da ih dojim...za sada dodajem malo dohrane nakon sisanja.... E sad....zanima me koliko dugo moze da stoji adaptirano mleko koje sam napravila.... Danas mi se desilo da je Sara od 50 ml dohrane pojela samo 15ml, i zasitila se (prethodno je sisala) znachi 35 ml je vishak...jel to sme da se chuva do sledeceg podoja? Ili se baca? Ja sam dosad bacala...ali rekoh da pitam...mozda moze da stoji par sati...user posted image

(odgovor članu Markovicka)
  Direktna veza do poruke: 506
30.6.2010 12:07:48   
*Alexx*
Koliko ja znam, AD mleko se baca. Svakako ga ne smeš podgrevati, a onako hladno je gadno (ja probala jednom user posted image ).

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 507
1.7.2010 7:47:53   
Anoniman
Pa tako i ja znam...al rekoh da proverim user posted image

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 508
19.7.2010 10:22:31   
Nensi*
Kako vi dojite bebu? Jel svaki podoj dajete obe dojke ili jedan podoj jedna dojka,drugi podoj druga?

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 509
19.7.2010 10:25:02   
pepeljuga
ja svaki put obe, samo menjam onu sa kojom pocinjem podoj (jedan put prvo leva, drugi put prvo desna)

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 510
19.7.2010 10:26:35   
Nensi*
Tako i ja,a moja drugarica daje samo jednu za jedan podoj pa reko' da pitam...

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu pepeljuga)
Direktna veza do poruke: 511
19.7.2010 10:28:57   
lanajelena
i meni je dr rekla da dajem jednu jer kasnije krece masnije mleko...ali ja ponekad jedva istresem iz obe,jedino kad mi bas nadodje dam iz jedne (ala sam srocila)

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 512
19.7.2010 10:38:24   
choopa choops
Ja sam davala jednu za jedan obrok.

A to sve zavisi, nekad su govorili da treba iz obje, sada kao iz jedne, ali ja se vodim politikom da je odlicno i jedno i drugo, pa kako kome vise odgovara user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 513
20.7.2010 19:57:01   
anajid
Zene imam jedan problem,pa ne znam gde da ga smestim!Evo vec zadnjih par dana moj bebac nece da sisa!Sinoc sam ga malo na prevaru uhvatila,ali malo!E sad,meni mleko ne nadolazi toliko,grudi su mi mekane ali kada pritisnem bradavicu onako ima mleka!Sta da radim,hoce li se to meni upaliti ako on vise ne bude sisao ili ce se mleko samo povuci ili......?

Molim za savet!

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 514
20.7.2010 22:11:10   
iki82
Moja Lena ima 7 nedelja,i dojim je...a problema imam stalno sa grudima!Imam mlecnih zlezda da je to strasno!Ko sta radi-ja se izmuzam celi dan!stalno sam pod bolovima.vec sam jednom imala temperaturu par dana 39 sa 5 ,i primila 7 penicilina,a evo danas se opet vraca temperatura!Izmuzam se preko oko 10 puta dnevno po sat ,sat i 30 min,pa racunajte da pola dana provedem izmuzajuci se.Izmuzem preko 300 ml (po jednom izmuzanju),pa racunajte koliko je to mleka kolicinski.Vec sam totalno iscrpljena,bleda kao krpa,nemam kad da spavam...ali sta da radim...Sve za moju bebu!!!samo da izdrzim bar jos 4-5 meseci...ali da je tesko-tesko je i fizicki ipsihicki!user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 515
20.7.2010 22:13:44   
iki82

IZVORNA PORUKA: anajid

Zene imam jedan problem,pa ne znam gde da ga smestim!Evo vec zadnjih par dana moj bebac nece da sisa!Sinoc sam ga malo na prevaru uhvatila,ali malo!E sad,meni mleko ne nadolazi toliko,grudi su mi mekane ali kada pritisnem bradavicu onako ima mleka!Sta da radim,hoce li se to meni upaliti ako on vise ne bude sisao ili ce se mleko samo povuci ili......?

Molim za savet!
Mislim da moras da se izmuzas,ali najbolje bi ti bilo da odes u patronaznu sluzbu da ti oni pogledaju grudi i posavetuju....

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 516
20.7.2010 22:20:53   
iki82

IZVORNA PORUKA: Smeshkica

Uf...tehnike budjenja ne pomazu...idem do toga da je chak presvuchem...skinem je do pelene operem guzu vodom i ponovo obuchem...u roku od odmah ona spava... shtipkanje golicanje i sl. ne daje efekta... i shto je najgore...kad je gladna ne plache...ja je budim svaka 2-2 i po sata... namestim je na dojku (nekad mi i pola sata treba dok je nateram da zine...jer zna tako da stisne usnice...da nema shanse nishta da uguram...A kad je gladna...pokazuje time shto trpa prste u usta, i onda bez problema i sisa...ali onda je hranim svaka 3-4 sata...a ne 2 i po kako moram jer je mala... user posted image 2 dana smo proveli bez dohrane...bila lepa uredna zuta stolica...nije mi ni zaplakala...dok mi nije sestra u bolnici i patronazna rekla da ne smem tako retko da je hranim...mora cheshtje...al shta da radim kad nece cheshtje...user posted image

Shto se tiche pumpice...namestim je...i vidim da mi vuche ali nekako mi je slab vakum da bi neshto povukao...a namerno otushiram grudi toplom vodom...da bi se lakshe izmuzla....

Inache...zasad ruchno izmuzavam ono shto ostane kad Petra sisa...i to nosim Sari u bolnicu.... tako da zasad neznam kako tju sa Sarom protji shto se tiche sisanja....

I josh neshto.... jel bradavice bash moraju da bole? user posted image Ona super uhvati, bash kako treba areolu...donja usna izvrnuta...nosic slobodan...al mene bradavica boli da bi plakala...user posted image

Probaj da kupis gel(u tubi),zove se Bio clean multi mum.Kosta 1300 dinara,ali jako pomaze.Cak se ne pere sa bradavica pre podoja.Ja sam ga koristila.Imala sam podlive na bradavicama ,i mnogo mi je pomoglo za kratko vreme!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 517
20.7.2010 22:41:09   
choopa choops
IZVORNA PORUKA: anajid

Molim za savet!

Koliko vec nece da sisa? da nije skok u razvoju? Ili si ti mozda dobila? (vec sam pisala meni bi za vrijeme menge znalo da opadne mlijeko, prva dva/tri dana). Ne vjerujem da ce ti se upaliti ako su mekane?! osjecas li da mlijeko nadolazi? Ako osjecas izdoji se po malo...

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 518
20.7.2010 22:47:58   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: iki82

Moja Lena ima 7 nedelja,i dojim je...a problema imam stalno sa grudima!Imam mlecnih zlezda da je to strasno!Ko sta radi-ja se izmuzam celi dan!stalno sam pod bolovima.vec sam jednom imala temperaturu par dana 39 sa 5 ,i primila 7 penicilina,a evo danas se opet vraca temperatura!Izmuzam se preko oko 10 puta dnevno po sat ,sat i 30 min,pa racunajte da pola dana provedem izmuzajuci se.Izmuzem preko 300 ml (po jednom izmuzanju),pa racunajte koliko je to mleka kolicinski.Vec sam totalno iscrpljena,bleda kao krpa,nemam kad da spavam...ali sta da radim...Sve za moju bebu!!!samo da izdrzim bar jos 4-5 meseci...ali da je tesko-tesko je i fizicki ipsihicki!user posted image user posted image user posted image user posted image

To je jako puno mleka po jednom izmlazavanju, mislim da zato to i moraš da radiš toliko često i toliko dugo... I ja sam se izmlazala posle svakog podoja, trajalo je, imala sam mnogo mleka viška, ali ne baš kao ti. Probaj da postepeno smanjuješ izmlazanje, u smislu  da recimo danas izmlazaš 300 po jednom izmlazanju , pa sledećih par dana po 270 po izmlazanju, pa 250 po izmlazanju, da makar malo smanjiš tu količinu. Ne kažem da prekineš da se izmlazaš, ali mislim da bi bilo pametno da smanjiš ako uz sve to još i dojiš, jer iz ovoga što si napisala, zaključujem da se ceo dan baviš grudima.

(odgovor članu iki82)
  Direktna veza do poruke: 519
20.7.2010 22:53:45   
Ellenica
IZVORNA PORUKA: iki82

Kako jedeš i piješ?
Probaj da redukuješ tečnost.
A koliko ja znam što više izmlazaš to se više mleka stvara.

Jedina dobra stvar u tome je da već imaš popriličnu količinu mleka koju možeš da zamrzneš.

Veliki sam mamin dečak

(odgovor članu iki82)
Direktna veza do poruke: 520
20.7.2010 22:54:26   
choopa choops
iki slazem se sa tashke. jer sto vise ti izdajas i dojis, vise se mlijeka stvara. Moras da probas da nadjes granicu u smislu da ne izdojis previse tako da ne bi poticala stvaranje toliko mlijeka, a ni premalo da se ne bi opet upalile grudi. Srecno :)
PS. Smanji unos tecnosti za pocetak da vidis kako ide...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 521
21.7.2010 0:05:34   
Dora
Ja nikada nisam htela ni mogla da se izmuzam, već sam pisala o tome. kad mleko krene da nadolazi, najbolje je staviti hladne obloge i vezati pelenu preko grudi tako da se stegnu grudi. Ja sam to radila dok beba nije počela jače da sisa i više se nisam cedila pa nikad nisam imala problema sa mastitisom ili ragadama...
Ali kad to već dođe dotle da izmuzeš 300 mluser posted image ne znam, treba stvarno da se zapitaš da li izmuzanje ima svrhe, jer ja imam dovoljno mleka i baš nikakvih problema s dojenjem a beba je uvek sita i dobro napreduje. Evo već skoro 3 meseca!

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 522
21.7.2010 0:10:34   
Verus
Smeshkice moze da stoji 3 sata na sobnoj temepraturi-e sad ne znam dal ce one hteti da jedu takvo ili ne...mozes probati, Helena ne bira temp. mleka...neke bebe su malo probirljivije.
IZVORNA PORUKA: Smeshkica

Pa tako i ja znam...al rekoh da proverim user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 523
21.7.2010 0:12:43   
Verus
iki82: izmlaznaje pumpicom se radi 15minuta do 30minuta maximum, tako da tada treba da stanes.

A da se mleko uspori: treba da ispumpas samo onoliko da osetis olaksanje i stanes.  A to sto osetis neprijatan osecaj u grudima: jednostavno moras da izdrzis.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 524
21.7.2010 0:24:25   
iki82
Elenice,isto mi je da li sam jela ili nisam ,i da li pijem puno tecnosti ili ne...meni se grudi napune za 1 satuser posted image .A eto danas sam pokusala da se ne izmuzem nakon podoja,posto su mi grudi bile meke i poluprazne,i eto opet krenula temperatura...A i patronazna sestra mi je rekla da moram sve da izmuzem do kraja...ja cu vise definitivno izludeti..Pre 4 godine sam bila na ultrazvuku grudi i doktorica mi je rekla da u zivotu nije videla da u tako malim grudima ima toliko mlecnih zlezda...Neznam,pokusacu sve sto ste mi napisali pa mozda nesto upaliuser posted image !

(odgovor članu Ellenica)
Direktna veza do poruke: 525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Draga "NEPLANIRANA BEBO"...
Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here