Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 6.5.2014 21:41:49
|
|
|
|
Torbica
|
za sva pitanjca, tu sam!
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 7.5.2014 0:13:45
|
|
|
|
jovicaa
|
koliko ja znam prasak za ves ubija dosta *ranja sa vesa, osim sto ga opere i namirise, da li i ovo u istoj meri cisti ves u tom smislu odnosno dezinfikuje? misis da se sareno ne ostecuje na 60? neke sarene stvari perem na 60, a neke mi bas i nisu za tako visoku temp.. ili se tripujem
< Poruku je uredio jovicaa -- 7.5.2014 0:14:38 >
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 7.5.2014 9:04:04
|
|
|
|
Torbica
|
DEZINFEKCIJA predstavlja skup mera i postupaka kojima se unistavaju patogeni i drugi mirkoorganizmi, fizičkim ili hemijskim putem u spoljnoj sredini. Dezinfekcijom se broj štetnih mikroorganizama svodi na bezopasne vrednosti po zdravlje čoveka. Ja mislim da ovaj nista manje ne dezinfikuje, opere, odmasti, skine necistocu a samim tim i mikroorganizme. Nista se meni ne osteti na 60. Svilenih stvari nemam, sve mi je odlicno oprano. Na 40 ne bas tako dobro. Naravno, samo ti peri kako mislis da treba, da ne dobijem po nosu
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 7.5.2014 9:43:44
|
|
|
|
Olga75
|
pre par godina sam ja pravila domaci sapun , imam jos negde ostatke ( ono smrdi pih ) pa ako to narendam u onaj gel , bice dobro sta mislite ?
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 7.5.2014 12:53:35
|
|
|
|
Klarita
|
Nikakva sam domacica, nikakva, 0 na kub! Ali cu proslediti recept mami, verujem da ce isprobati, ako nista, ono da ustedi neki dinar! Oldzi, turi, nis' mu biti nece...
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 7.5.2014 13:11:54
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Torbice gledam sad ovaj recept sto si okacila za domaci prasak tj gel za pranje vesa. pise izrendati sapun za pranje vesa. Kakav je to sapun , ovaj obican za ruke ili bas treba domaci. Meni je ostao mozda jedan jedini domaci sapun (onaj pravi smrdljivi domaci koji koristim kad nista drugo ne moze da skine fleke ali ne bih njega da upotrebim iskreno) . Ja mi se svidjaju ove fore. Plus komsinica ima nevena pa ce da nam pravi sapun a strina nam pravi kremu od nevena. Jel mora tako neki domaci sapun ili bilo koji mogu da izrendam?
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 7.5.2014 13:19:33
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Ja uglavnom perem na 40, povremeno o perem na 60, odecu menjamo dvaki dan pa smatram da ije bi toliko prljavo. Beli ves se naravno kuva.ma 95.
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 7.5.2014 13:21:19
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Torbice izvini vidim sad u prethodnim postovima da si rekla sapuni Axal ili Merix. Ja nikad nisam kupovala te sapune iskreno. Ne secam se ni da sam ih videla u prodavnici
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 7.5.2014 13:21:34
|
|
|
|
Torbica
|
Drage moje, pisala sam - ja koristam onaj Axal ili Merix za fleke, taj je oko 100 din/250gr. Od njega ves jako lepo mirise. Prvi put sam uzela neki Himalaya, kao organski sapun, nije mi bio tako dobar efekat pranja. Oldzi ako bih koristila domaci dodala bih etericno ulje, bilo koje, bar 10 kapi na litar praska, jer sigurno nece lepo mirisati bez njega.
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 7.5.2014 13:22:44
|
|
|
|
Torbica
|
IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha Torbice izvini vidim sad u prethodnim postovima da si rekla sapuni Axal ili Merix. Ja nikad nisam kupovala te sapune iskreno. Ne secam se ni da sam ih videla u prodavnici Ljisho, ima ih u svakom Univeru, ali ne stoje tamo gde i ostali sapuni vec kod Varikina i tih stvari, samo pitaj, uputice te zenice tamo.
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 7.5.2014 13:31:23
|
|
|
|
jovicaa
|
Ja mislim da ovaj nista manje ne dezinfikuje, opere, odmasti, skine necistocu a samim tim i mikroorganizme. samo me je to zanimalo, a mislim da si to odmah mogla da shvatis iz mog pitanja..... hvala na odgovoru u svakom slucaju
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 7.5.2014 13:42:13
|
|
|
|
Torbica
|
Jovice, to je skakljivo pitanje i navela sam definiciju zato sto se iz nje vidi da se broj mikroorganizama svede na neskodljiv broj, pa da ne bude nesporazuma, dakle ima ih ali ne smetaju. Nisam nista lose mislila
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 7.5.2014 13:42:55
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Torbice verovatno mi nikad oko nije naletelo na te sapune jer ih nisam nikad ni koristila. Bas cu da probam. A da li ti sapuni u sebi imaju fosfate? Mislim po cemu je bolje koristiti te sapune od praska za ves? Isto su industrijski i od istih proizvodjaca praska za ves? Da li to prokuvavanjem ispari i sl? Mislim nemam pojma, hemija mi nije jaca strana
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 7.5.2014 21:57:24
|
|
|
|
milicicak
|
Nasla sam u dm-u njihov sapun za fleke sad samo kalcinisanu sodu da nadjem... Gde to u Beogradu ima da se kupi?
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 7.5.2014 22:01:02
|
|
|
|
Torbica
|
Milicicak, probala sam i sa njim, iz DM-a, pakovanje od 100gr. Osim sto je skuplji, jednako mi je oprao ves kao i Axal i Merix. Ja sam fan DM-a i uvek rado kupujem kod njih. Udji u bilo koju poljoprivrednu apoteku - ako ne nadjes, trazi da ti naruce, njima je to lako.
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 7.5.2014 22:06:17
|
|
|
|
milicicak
|
Hihihi i ja sam dm fan :) obozavam njihove proizvode :) Poljoprivredna apoteka, kazes? Hvala puno :)
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 7.5.2014 22:10:40
|
|
|
|
Torbica
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 8.5.2014 9:49:46
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Izbegnite najčešće greške kod pranja veša KUPAĆI KOSTIMI Velika je greška da perete kupaći kostim u mašini za veš, pa čak i na niskoj temperaturi ili u vrećici za delikatnu odeću. Eksperti preporučuju da ih samo isperete vodom posle kupanja u moru ili bazenu, a ako je i dalje prisutan neprijatan miris, potopite kupaći u vodu sa malo sirćeta. Da biste izbegli da hlor i morska so oštete vaš kupaći kostim, pokvasite ga pre ulaska u vodu. BELE PANTALONE Bele pantalone su najčešće napravljene od mešavine pamuka i spandeksa i zato pranje istih predstavlja pravi izazov, jer fleke na ovakvim pantalonama ne mogu da se uklone izbeljivačem. Naime, umesto da se izbele, na tom mestu ostaće žuta fleka, što je potpuno suprotnot od onoga što želite da postignete. Zato, bolje se opredelite za izbeljivač koji je namenjen za obojeno. TAMNA ODEĆA Da biste tamnu odeću (pogotovo pamučnu) spasili od bledenja, perite ih izvrnute naopako u hladnoj vodi-ali ne sušite je u mašini za sušenje. Toplota, zapravo, najviše oštećuje tamnu odeću, pa je zato ključ za održavanje ovakve tkanine je u tome da se suši na vazduhu. DEČIJA ODEĆA Iako vam deluje kao da su se fleke skinule kada izvadite odeću vaše dece iz mašine za pranje veša, posle sušenja u mašini fleke su magično ponovo tu. Te fleke su zapravo ostaci ulja, recimo od jučerašnje pice koju je vaš mališan slučajno izbrljao po majici. Zato se preporuluje da, pre pranja, stavite na fleku deterdžent za sudove, jer će on izvući ulje iz tkanine. Takođe, sušite ih na vazduhu da biste izbegli ponovno pojavljivanje fleka. U krajnjem slučaju, takve fleke će sigurno izvući na hemijskom čišćenju.
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 8.5.2014 9:52:06
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
PERJANE JAKNE Tajna dobro opranih stvari je u tome da pustite odeću kroz dodatni program ispiranja. Ostaci deterdžena u perjanim jaknama može da bukvalno "ispumpa" vašu jaknu, jer sprečava punjenje da bude paperjasto i da zadržava vazduh. Takođe, kada perete ovakve jakne, obično se pri dnu nakupi sva težina i voda, pa je mašini teško da ispere i da dobro okreće bubanj. Zato bi bilo najbolje ili prati perjane jakne u velikim, jačin mašinama ili ih nositi na hemijsko čišćenje. Trik da osušite ovakvu jaknu u mašini je da ubacite sa stvarima i čistu tenisku lopticu, jer se tako neće izgubiti na volumenu perjane jakne. PEŠKIRI Ne preporučuje se da stavljate omekšivač kada perete peškire, jer to negativno utiče na moć upijanja istih, što je njihova glavna svrha. Ako nikako ne možete da isperete onaj grozan miris iz peškira, što je razultat nakupljanja bakterija, nemojte da prepunite bubanj u mašini i perite ih na najdužem programu u vrućoj vodi. Čim završi mašina, odmah ih izvadite i stavite da se suše. MAŠINA ZA VEŠ Čak i mašina za veš mora sa vremena na vreme da se opere, jer se u njoj stalno nakupljaju ostaci deterdženata, omekšivača, prljavštine i mrtvih ćelija kože koje ni ne vidimo. Iako novije mašine imaju program samočišćenja, kod starijih bi trebalo da uključite program za ispiranje sa vrućom vodom u koju ste dodali izbeljivač.
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 8.5.2014 10:02:13
|
|
|
|
Torbica
|
IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha Torbice verovatno mi nikad oko nije naletelo na te sapune jer ih nisam nikad ni koristila. Bas cu da probam. A da li ti sapuni u sebi imaju fosfate? Mislim po cemu je bolje koristiti te sapune od praska za ves? Isto su industrijski i od istih proizvodjaca praska za ves? Da li to prokuvavanjem ispari i sl? Mislim nemam pojma, hemija mi nije jaca strana Draga, nemaju ti sapuni u sebi fosfate. Evo sad citam sastav na Merixu - sapun, anjonski surfaktanti, zeoliti, sadrzi miris (hemijski sastav mirisa). Jer da imaju koja je poenta? Nije sija nego vrat!
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 8.5.2014 12:55:03
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
e to me zanimalo sto ti kazes nije sija nego vrat. Super. isprobavam obavezno kad se docepam kola odoh ja u nabavku te kalcinisane sode i tog sapuncica hihihih...mm me ne bi podrzao dok ne vidi da je ok stvar. Tako uvek bude hocu reci ne bi on to kupio da mu ja kazem
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 8.5.2014 13:02:43
|
|
|
|
Torbica
|
Evo ga, uslikala sam ti Kupila sam ga neki dan u Univeru. I Axal je odlican, on je zelen! Znaci, ovaj ti je 250 gr i na njega stavis 2.5 l vode. I 175 gr kalcinisane sode.
< Poruku je uredio Torbica -- 8.5.2014 13:04:44 >
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 8.5.2014 13:05:39
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
carice hahaha hvala ti, ja jesam corava al nosim naocare za tu moju bolest pa cu ga valjda naci hahaha
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 8.5.2014 13:10:29
|
|
|
|
Torbica
|
cuti, nisam ni ja bolja... E, a ja imam elektricnu rendu, pored svih zezalica u kuhinji, tako da mi to ona izrenda, milina jedna.
< Poruku je uredio Torbica -- 8.5.2014 13:14:36 >
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?