RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Saveti (za) domaćice



Poruka


tanjica85 -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (23.7.2012 15:15:31)

hvala puno, razmisljala sam da bacim taj tepih. [sm=smiley1.gif]




zeljo -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (1.10.2012 12:49:53)

Svi su me ubedjivali da ne treba da kupujem keramicku plocu, i cini mi se da su me presli!
Listala sam, listala, ali nisam nasla odgovor na moje pitanje... Kako najefikasnije ocistiti inox elektricnu plocu?
Svesna sam da inox promeni boju (tj., pozuti) od upotrebe, ali u upotrebi je tek par meseci, a izgleda kao da joj je 100 godina, i bas me nervira [sm=smiley13.gif]




Anoniman -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (2.10.2012 9:17:53)


IZVORNA PORUKA: zeljo

Svi su me ubedjivali da ne treba da kupujem keramicku plocu, i cini mi se da su me presli!
Listala sam, listala, ali nisam nasla odgovor na moje pitanje... Kako najefikasnije ocistiti inox elektricnu plocu?
Svesna sam da inox promeni boju (tj., pozuti) od upotrebe, ali u upotrebi je tek par meseci, a izgleda kao da joj je 100 godina, i bas me nervira [sm=smiley13.gif]



Ja moju ploču od inoxa ribam kao i moja mama svoj inox šporet, arfom tj tečnim vimom i sunđerom, moja ploča ima 4 godine a mamina skoro 20 i obe su kao nove.




Modessty -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (2.10.2012 9:19:36)

Cif je dobar. Namažeš i ostaviš par minuta i onda samo obrišeš onom grubljom stranom sundjera




Modessty -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (2.10.2012 9:21:34)

Pisala sam u temi o Norveškim rolnicama, ali da ubacim i ovde.

Kad razvlačite testo koje je lepljivo ili treba da bude vrlo tanko, radite to na pek papiru. Mnogo je lakše i zgodnije na taj način prebaciti testo u tepsiju, a i ne prlja se radna površina [sm=smiley1.gif]




Anoniman -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (2.10.2012 9:27:51)

Ja kod razvlačenja testa ne brašnjavim površinu i ruke, nego ih namažem margarinom i testo bude ekstra elastično i ne lepi se [sm=smiley1.gif] Pogotovo mi znači kod recimo krofni ili mekika, jer na ulju višak brašna odmah pocrni




Ana RR -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (2.10.2012 13:55:53)

Sunđer za sudove pokvasite i ubacite u mikrotalasnu na 2 minuta, na taj način uništićete bakterije koje se natalože.




vonavoj -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (2.10.2012 13:58:31)

Anci,na najjace mikrotalasna?




Ana RR -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (2.10.2012 14:02:38)

Da. Moja je na 800w i ja sam uključim 2 min.




jance -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (9.10.2012 10:16:46)

kako da se otresem dosadnih vinskih musica? puna mi ih je kuca vise, sve sam izribala, praznu kantu za otpadke sam izbacila napolje, opet kako izvadim hranu iz frizidera tako mi ih je puna kuhinja!
sveki je prekjuce dok smo mi bili u kupovini jednostavno morala da opere njenu serpu u kojoj smo kuvali pindzur, a nije znala da otvori sudoperu pa je ta prljava voda tako stajala jedno sat vremena sigurno i ukiselila se i tad su se naselile. od tada sam valjda vec sto puta sve izribala, jedino mi jos sa domestosom ostaje...




vikiveki -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (14.11.2012 21:30:51)


IZVORNA PORUKA: n i n a

Ja kod razvlačenja testa ne brašnjavim površinu i ruke, nego ih namažem margarinom i testo bude ekstra elastično i ne lepi se [sm=smiley1.gif] Pogotovo mi znači kod recimo krofni ili mekika, jer na ulju višak brašna odmah pocrni

[sm=bravo.gif]




jance -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (6.1.2013 23:27:17)

dva pitanja:

1. kako brisete zalepljeno testo i brasno sa drvene daske ili stola na kome ste razvlacili testo? jako je vec pocelo da me nervira kad mi se ulepe sundjeri za sudove od svog silnog testa, kad krenem tako da mesim, ili kad pravimo hleb, pola pakovanja pobacam, jer su sve od testa, ne mogu ih oprati, i onaj abrazivni deo je totalno neupotrebljiv...

2. kupljena veca kolicina prasetine je u zamrzivacu povukla odredjeni ruzan miris na "nesto" , pojma nemam sta, nije bio u pitanju moj zamrzivac. sad kako god da je spremim, taj neki miris se oseca, jedino ako spikujem sa belim lukom, a i to ne mogu stalno... jer moze generalno nesto da se uradi kad tako hrana povuce mirise ili sada to mi je sto mi je?[sm=smiley1.gif]




Olga75 -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (6.1.2013 23:30:21)

za prvo imam odgovor : nikako sundjerom , sagrebem tupom stranom velikog noza ili suvom krpom sazuljam
a ovo za meso koje je povuklo sagu nemam pojma , mozda da je umesto sa belim likom spremis sa dunjom ili jabukom




boba 11 -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (6.1.2013 23:32:26)

dasku ocistis nekom casom ili kolutom sto se seku kolaci -one mustre pa tek onda prebrises.Ameso bih verovatno bacila.Moja tetka ga zapece sa kupusom ili krompirom-ne znam




lesica -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (6.1.2013 23:35:42)

1. ja svo to brasno i testo,prvo sakupim i "zgulim" drvenom spatulom,pa tek posle ono eventualno preostalo lepo prebrisem sundjerom.

2. stavi u neku plasticnu posudicu sodu bikarbonu da ne dozvoli u buduce da se to desava, a za trenutno stanje nemam bas neki savet,jedino da spremas jela u koja ide vise zacina.




nata11 -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (19.1.2013 11:33:43)

Jel neko probao da ocisti kuhinjske sundjere tako sto ih ubaci u masinu za pranje sudja? Interesuje me da li to zaista funkcionise.




isidora88 -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (19.1.2013 12:42:50)

Ja nisam,menjam sundjer na 4,5 dana. Ne znam ni kako bi se oprao sundjer u masini jer bi ostao natopljen vodom i deterdzentom[sm=zmeden.gif]




Olga75 -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (19.1.2013 12:45:57)

moja baka je kuhinjski sundjer iskuvavala sa jako prljavim kuhinjskim krpama na sporetu




boba 11 -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (19.1.2013 21:29:36)

Moja sveki pere trulex u ves masini sa kuhinjskim krpama ali mislim da ne izdrzi duze od tri-cetiri pranja.Ja moj bacim kad se isprlja od neke generalke a sundjer ne perem vec bacam




Ana RR -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (19.1.2013 22:39:38)

Ja mokar sunđer ubacim na 2 minuta u mikrotalasnu da ubijem bakterije. Ali kako god treba ih često menjati, jednom u 10 dana barem.




Ellenica -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (19.1.2013 22:42:30)

Sunđer preživi jedno pranje-otkuvavanje, pa možeš da ga baciš.
Dok truleks možeš da pereš dok se ne raspadne.
meni najduže 6 meseci.





Sanjica26 RR -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (19.1.2013 22:53:54)

Ja sundjere bacam i to bas cesto. Samo truleks krpe otkuvavam.




jance -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (23.1.2013 19:03:43)

sa cime da operem natalozenu sapunicu ba bebi kadici? Ogi je ne koristi vec skoro godinu dana, tada sam je oprala, ali sad kad sam je ponovo uzela opet se vidi taj talog od sapunice na njoj. a neznam dali smem da tretiram sa nekom hemijom, ipak bi trebala mala beba uskoro da se kupa u njoj...? jel bi alkohol tu pomogao?




nata11 -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (23.1.2013 19:06:44)

Jance a da probas da trljas kadicu presecenim limunom. Nisam probala ali sma citala nesto o tome.




nata11 -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (11.2.2013 16:51:12)

Jeste nekada prale kaput i kako, jel to izvodljivo u masini na programu za pranju vune?




Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>