RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Saveti (za) domaćice

Poruka

*Alexx* -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (10.4.2012 9:25:13)

Evo vidi ovde KLIK

Jole84 -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (5.5.2012 19:02:42)

Primenila sam ono sa sodom bikarbonom u kuhinjskom lavabou i kao novo je,sija,oduševljena sam [sm=bravo.gif]

Ivence -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (8.5.2012 10:48:47)

Sodom bikarbonom i limunovim sokom (na kasicicu sode ide par kapi limuna, tek da se sjedini soda, ali ne da se rastopi) se cisti ploca pegle kada se nesto zalepi na nju.... prvo se pegla zagreje na max, pa se iskljuci, prohladi malo, i sundjerom se nanese soda na plocu.. sve skida... a ako stavite sodu u vodu, pa sipate u peglu, i pustite paru, cistite one rupice od kamenca... :)))))

Jole84 -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (8.5.2012 10:52:47)

Dakle,soda bikarbona je zakon za čistoću [sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif]

NadaR -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (23.5.2012 10:44:34)

Ako imate viska krevetac mozete ga pretvoriti u ovo :
[img]http://www4.slikomat.com/11/0523/23k-523834.jpg[/img]
Ako ne znate kuda sa starim gumama :
[img]http://www4.slikomat.com/11/0523/l9d-421010.jpg[/img]

Moj muzek je skoro pravio ove vjesalice . Lakirani medijapan je u pitanju i svidja mi se kako otvara prostor .
[img]http://www4.slikomat.com/11/0523/h9f-Image9.jpg[/img]

viking -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (23.5.2012 10:53:37)

Nado, sjajno! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]

boba 11 -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (23.5.2012 11:01:59)

Joj Nado a ja bacila stare gume pre mesec dana sad mi dodje da placem kakva sam budala -ovako nesto mi nikad ne bi palo na pamet[sm=sad.gif]

boba 11 -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (23.5.2012 12:43:27)

IZVORNA PORUKA: Jeca*

evo jos neko je zadovoljan KLIK [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Cula sam posto cesto ribam Axel-om da ne sme da se koristi kod metalnih povrsina jer je jak pa nagriza i stvara rdju

Anoniman -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (23.5.2012 12:50:52)

i sta smo rekli kako se skidaju fleke od voca koje su stare ?

Jeca* -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (23.5.2012 13:05:20)

probaj onaj dm-ov denkmit...mislim da imaju ono malo pakovanje bas za fleke od voca.

pandina -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (23.5.2012 13:12:56)

Ovo sa gumama je fnatazija!

tanjica85 -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (23.5.2012 13:34:25)

Nado, [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
ovo sa starim gumama sam davno pravila. imas i foru da ih iskrivis, pa da izgleda kao cvet.

Nisam cula to za Axel i za metalne povrsine. Ja sve zivo s njim ribam. Od kuhinje, plocica u kupatilu, do drvenih povrsina.

boba 11 -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (23.5.2012 22:37:03)

Meni su na poslu zabranili-tj svima da ribamo frizidere i metalne police sa njim a inace je za masnocu i plocice super

dunja RR -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (3.6.2012 22:08:47)

Savet naše Ane, ja probala, odličan :)

Ukoliko su vam tesne cipele:

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Stavi ih u kesu pa ubaci u friz na dva,tri sata. Kad ih izvadiš, obuj na noge neke debele čarape, obuj baletanke i nosaj ih po kući, lepo će se razgaziti i neće te žuljati.

Rada T. -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (4.6.2012 5:42:04)

IZVORNA PORUKA: Ivence

Sodom bikarbonom i limunovim sokom (na kasicicu sode ide par kapi limuna, tek da se sjedini soda, ali ne da se rastopi)

ili sodom bikarbonom ili limunovim sokom... kada pomešaš limun (kiselinu) i sodu koja je baza ne dobiješ ništa...

NadaR -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (15.7.2012 11:06:26)

Ako uživate u ispijanju turske kafe, sigurno se svako malo nađete s ogromnim količinama taloga koji ostaje u šoljicama i zbog koga stalno jurite u toalet da biste ga se ratosiljali.

Međutim ako ste mislili da uvek morate da ga bacate, varate se. Talog od kafe možete upotrebiti na nekoliko korisnih načina.

PILING
Pomešajte talog od kafe s medom kako biste napravili piling koji možete da koristite za telo i lice i koji će vašoj koži pružiti predivan sjaj. Takođe, ovaj piling je odličan način za rešavanje celulita! Obavezno probajte!

MASKA ZA KOSU
Utrljajte talog u kosu pre šamponiranja i ostavite neko vreme pre nego što isperete vodom. Plavuše bi ovu masku trebalo da izbegavaju, ali ostalima će nakon tretmana kosa biti sjajna i poslušna.

ĐUBRIVO
Talog kafe pomešan s vodom odličan je način za dohranjivanje zemlje kućnih biljaka.

OSVEŽIVAČ PROSTORA
Stavite talog u posudu pa ga postavite u deo stana u kojem želite da uklonite neprijatne mirise, kao što su frižider ili kanta za smeće.

SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE
Ako vam je posuđe jako zaprljano, talog od kafe rešiće problem. Utrljajte ga na posudu koju želite da očistite, ali pripazite da ne upija boju. Takođe, ako želite da date novi sjaj drvenom nameštaju, pomešajte talog s vodom, premažite nameštaj i ostavite da deluje nekoliko trenutaka pa potom obrišite čistom krpom, piše Index.

SREDSTVO PROTIV UBODA INSEKATA
Utrljajte talog na mesta koja želite da zaštite od ugriza insekata jer njih odbija jak miris kafe.

Izvor* Blic žena

Ivence -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (19.7.2012 11:22:19)

IZVORNA PORUKA: Rada T.

IZVORNA PORUKA: Ivence

Sodom bikarbonom i limunovim sokom (na kasicicu sode ide par kapi limuna, tek da se sjedini soda, ali ne da se rastopi)

ili sodom bikarbonom ili limunovim sokom... kada pomešaš limun (kiselinu) i sodu koja je baza ne dobiješ ništa...

Ja sada videh ovo... izvini, ali grešiš... možda zvuči da ne funkcioniše, ali funkcioniše... skida sve, probaj, videćeš [sm=bravo.gif]

pandina -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (19.7.2012 14:31:46)

IStina, ja probala i pali!

*Alexx* -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (23.7.2012 9:12:55)

Kako pretvoriti običan sapun u tečni sapun (na engleskom) KLIK

Ja ću da probam jednom prilikom, ako ne zaboravim [sm=smiley1.gif]

pandina -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (23.7.2012 9:19:50)

Probacu i ja. Odlican link!

Maya21 -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (23.7.2012 9:23:20)

Alex hvala za link! Osim ovoga za tecni sapun ima gomila korisnih stvari, koliko sam sad na brzinu mogla da vidim [sm=bravo.gif]

jovana jojo -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (23.7.2012 14:24:42)

IZVORNA PORUKA: Nada RR

Ako uživate u ispijanju turske kafe, sigurno se svako malo nađete s ogromnim količinama taloga koji ostaje u šoljicama i zbog koga stalno jurite u toalet da biste ga se ratosiljali.

Međutim ako ste mislili da uvek morate da ga bacate, varate se. Talog od kafe možete upotrebiti na nekoliko korisnih načina.

PILING
Pomešajte talog od kafe s medom kako biste napravili piling koji možete da koristite za telo i lice i koji će vašoj koži pružiti predivan sjaj. Takođe, ovaj piling je odličan način za rešavanje celulita! Obavezno probajte!

MASKA ZA KOSU
Utrljajte talog u kosu pre šamponiranja i ostavite neko vreme pre nego što isperete vodom. Plavuše bi ovu masku trebalo da izbegavaju, ali ostalima će nakon tretmana kosa biti sjajna i poslušna.

ĐUBRIVO
Talog kafe pomešan s vodom odličan je način za dohranjivanje zemlje kućnih biljaka.

OSVEŽIVAČ PROSTORA
Stavite talog u posudu pa ga postavite u deo stana u kojem želite da uklonite neprijatne mirise, kao što su frižider ili kanta za smeće.

SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE
Ako vam je posuđe jako zaprljano, talog od kafe rešiće problem. Utrljajte ga na posudu koju želite da očistite, ali pripazite da ne upija boju. Takođe, ako želite da date novi sjaj drvenom nameštaju, pomešajte talog s vodom, premažite nameštaj i ostavite da deluje nekoliko trenutaka pa potom obrišite čistom krpom, piše Index.

SREDSTVO PROTIV UBODA INSEKATA
Utrljajte talog na mesta koja želite da zaštite od ugriza insekata jer njih odbija jak miris kafe.

Izvor* Blic žena

Saveti su super....još od pre sam znala i koristila talog kafe za cveće.....i super su rezultati

red3lilu -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (23.7.2012 14:51:02)

Mislim da nisam pisala ovde u temi, ali sam se namučila jednom prilikom da nađem rešenje za svoj problem. Pa evo jednog recepta za:

ČIŠĆENJE FLEKE OD KRVI

- stare, suve flekice od krvi na tkaninama prskati medicinskim hidrogenom, dokle god peni. Uporedo se penica može ispirati pod hladnom vodom, ali suština je da se natapa hidrogenom dokle god flekica ne nestane...

[sm=smiley1.gif]

tanjica85 -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (23.7.2012 15:02:40)

da li cisti i fleke od krvi na tepihu?

red3lilu -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (23.7.2012 15:07:48)

heheehe, pa trebalo bi... ja sam spasila mm farmerice koje su stajale u ormanu više od godinu dana pošto mu bilo žao da ih baci a glumio mangupa još kao momak pa je bilo razbijeni noseva [sm=smiley36.gif]

isti način, prskati dokle god se peni, a penicu skidaj vlažnim sunđerom ...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>