viking -> RE: Pušenje u trudnoći (30.9.2009 20:38:48)
|
Uh, baš se zahuktala rasprava, provokativna tema nema šta... Ja ne pušim, ali volim da zapalim ponekad (popušim jednu paklu godišnje, dakle u baš posebnim prilikama ili kad me neko mnooogooo iznervira) i nemam razloga da branim trudnice i mame koje puše. Ja ne osuđujem te žene, jer znam da je to zavisnost... Mislim da malo preterujete sa napadima na njih. Koliko onih koji osuđuju pušenje na primer pokušava da se odrekne slatkiša pa nikako ne uspeva? Nije baš isto, ali hoću da kažem da nije lako ni jedno ni drugo iako tako izgleda. Najlakše je kritikovati tuđe slabosti. Ako je nama nešto pošlo za rukom, odmah pretpostavljamo da svako to može što nije u redu. Nismo mi merilo svega na svetu. Nekome je nešto lako, drugome je to nemoguća misija i gotovo. Verujem da sve žene znaju koliko je duvan štetan, da se trude i pokušavaju da puše manje i slično. I to je nešto. ono što ne volim je da vidim mamu koja istovremeno drži dete i cigaretu. Ne smeta mi ako puši, ali samo ako dete nije u blizini tj. ne mora da duva dim detetu u lice.
|
|
|
|