RE: Pušenje u trudnoći (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj

Poruka

JellKo -> RE: Pušenje u trudnoći (9.7.2015 11:58:12)

Evo ja ih bacila, i neću da pušim više. Odlučila sam. [sm=bravo.gif] A sad sam 19+2... znam, trebala sam ranije. I grizla me savjest sve vrijeme, pri svakoj zapaljenoj cigareti, ali nisam mogla da prekinem. Odnosno, svaki dan sam kao prekidala, izdrzim pola dana, pa citav, i to bi bilo to. Kako je stomak počeo da raste, tako mi je bilo sve gore, i ne treba nam više to. Kad sam prvu trudnocu mogla da ne pušim, mogu valjda i sada, to su moje bebe koje podjednako volim.
E sad, često i ja čujem u okolini da je neka majka pušila, pa njenoj bebi nije ništa bilo. Ali to je sve sreća, možda bebin organizam "pamti" to, cigarete su nepotrebne u trudnoci i to je to. I neko reče dobro da trudnice, kao uostalom i svi pušači, imaju jake mehanizme odbrane, rekao doktor da ne treba naglo prekidati. Hmm... meni je uvijek lakše potpuno prekinuti pušenje, nego se mučiti sa 4-5 cigareta dnevno, psihička tortura u kojoj samo o tome mislim.

vikiveki -> RE: Pušenje u trudnoći (9.7.2015 12:01:34)

Jelko [sm=bravo.gif] svaka čast,pretpostavljam da je teško ali zarad života kojeg nosiš u sebi,samo napred.

Katarina20 -> RE: Pušenje u trudnoći (9.7.2015 12:12:54)

Ja sam pusac 5 godina, u trudnoci nisam pusila jednostavno smucile su mi se cigare i 5mes dok sam dojila takodje nisam pusila evo pre mesec dana opet pocela [sm=smiley13.gif]

vikiveki -> RE: Pušenje u trudnoći (9.7.2015 12:15:39)

Katarina [sm=bravo.gif] važno je da si izdržala i nisi pušila onda kada je to bilo najpotrebnije[sm=bravo.gif]

Maraj -> RE: Pušenje u trudnoći (9.7.2015 12:17:57)

Jellko svaka cast

JellKo -> RE: Pušenje u trudnoći (9.7.2015 12:26:20)

IZVORNA PORUKA: vikiveki

Jelko [sm=bravo.gif] svaka čast,pretpostavljam da je teško ali zarad života kojeg nosiš u sebi,samo napred.

Pa malo jeste zeznuto... ipak sam pušač 20ak godina, uz neke prekide.
I to da sam prekinula sam ovdje na RR javno napisala kako bih se mogla podsjetiti ako me uhvati "zuta minuta".

Valerie -> RE: Pušenje u trudnoći (9.7.2015 13:39:39)

jelkko bravo, po meni je to jedina prava odluka. naravno da je bolje prestati pre trudnoce, ovako se stvarno sve menja i verujem da moze da bude i teze prestajanje. ali mislim da to mora da se uradi. pricam iz ugla bivseg dugogodisnjeg jako strastvenog pusaca.
samo mala sugestija mamicama koje su prestale, pa razmisljaju da opet pocnu - nemojte ako ikako mozete. meni je drugo prestajanje bilo jos mnogo teze. uzasno se brzo navuces, odmah sam bila svesna da nije u pitanju uzivanje, da sam se navukla posle nedelju dana, da uopste ne postoji izbor da li cu opet zapaliti. valjda se organizam seti... zato sam ja pre za zaricanje - nikad, nijedan vise dim.
naravno, dodju teski trenuci, neko te ponudi, mislis da su godine nepusenja dovoljne da te zastite od momentalne zavisnosti, ali nije tako. bolje nikad nego se opet s mukom skidati.
ovo ne vazi za one sto puse malo i mogu da ne puse. ja sam pusila izmedju pakle i pakle i po uvek, godinama.
i takodje sam srecna sto moje dete nikada nije u zatvorenom pusackom prostoru...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 20 21 [22]