kalinam -> RE: Pušenje u trudnoći (10.11.2011 8:08:33)
|
IZVORNA PORUKA: oxy7 Ja sam ukinula pušenje u kući, smanjila broj popijenih kafa, ali i sada ponekad na terasi zapalim jednu cigaretu uz popodnevnu kafu, iako me uvijek grize savjest. Ipak, sada su to manje od dvije kutije mjesečno, a bila je kutija dnevno. Pušenje u prisustvu djece mi je užasno, nama se neki gosti čak i uvrijede kad im kažemo da se ne puši u kući, ali šta da im radimo. U prvoj trudnoći sam takođe ponekad zapalila neku cigaretu, dok sam dojila potpuno sam prestala, ali sam nakon toga počela ponovo. To je stvarno opaka zavisnost, šta da vam kažem kad sam nakon porodjaja imala užasnu želju da zapalim cigaretu, još u onoj sali gdje su me ostavili dva sata. Mislim da ću morati da potražim ozbiljniji način da riješim svoj problem u potpunosti. Oni za koje znam da su prestali da puse, prestali su na dva nacina - prvi je naglo, odjednom, a drugi je uz flastere i zvake s nikotinom. Stvarno, sta pusaci kazu deci kad ih pitaju zasto puse? Moj otac je pusio i ne mogu da se setim sta je govorio zasto pusi[sm=zmeden.gif]
|
|
|
|