Cvetana -> RE: Pušenje u trudnoći (8.6.2010 23:24:17)
|
Ja sam pusac i nisam trudna jos uvek. Strastveni sam pusac, volim cigarete, njihov ukus, prija mi to. Nekoliko puta sam pokusala da ostavim al ne ide. Nadam se da cu u trudnoci imati mucnine i da cu prestati s pusenjem. Sta da radim, to je jace od mene, mislim da bi mi to bio jedini jak motiv. Takodje, mislim da cigarete najvise stete meni koja taj dim uvlacim u svoja pluca, pa onda okolini. Trudim se da ne pusim tamo gde ima dece, trudnica, postujem ljude koji ne dozvoljavaju da se pusi u njihovoj kuci.... E, sad da li je pusenje toliko stetno za bebu, ne znam, mislim da je to prenaduvano, ali takodje mislim da se ne treba igrati ako ne moras. Stvarno ne zelim da, ne daj boze, ako se nesto desi razmisljam da li je zbog toga sto sam pusila u trudnoci. Inace, citala sam da duvanski dim najvise ostecuje meka tkiva, pluca, srce, jajnike. Da izaziva mutacije na jajnim celijama. E, pitam se, takodje koliko su moje jajne celije ostecene s obzirom da pusim preko 10god ? Ta moja "pusacka" celija je oplodjena i iz nje se razvija novi zivot. JBg, najbolje bi bilo da nikad nisam ni propusila.
|
|
|
|