Misha i Ljisha -> RE: Kada i kako privikavati na nošu? (24.5.2014 4:57:04)
|
tijatija probaj da piski stojeci, mozda mu se tako i svidi. Od moje drugarice sin nije hteo na nosu, propricao je i znao je kaki i piski i sta ti ja znam ali nije hteo da piski sedecki i ona tako probala stojecki da mu se to svidelo (govorio je kao vodpad ehhehe) da se nekad cak naprezao da piski stojecki. Maslacak ja mislim da sva deca oko druge godine ostave pelene bez obzira kad su stavljana. Eto ja D stavljam od kad sedi na nosu i mogu ti reci da je skoro odmah skapirala cemu sluzi. Rekla sam joj Dunja kaki tu (ja sedela pored nje na wc solji) i pokazala sam joj znak za kakenje, kad sam je skinula sa nose, videla sam da se ona napreze da kaki (sfinkter je radio [sm=smiley36.gif]) tako da ja mislim da oni vrlo rano skapiraju cemu to sluzi. E sad druga je prica kad ce oni zatraziti. Eto moja D je meni vec par nedelja trazila nekoliko puta nosu, kaze Mama noni i ja joj donesem nosu i ona mi tapse i lepo piski. A par puta je dotrcala do wc-a i lupa na vrata (zatvorena su uvek da ne bi ona uzimala i ceprkala hemikalije a nosa stoji u wc-u) i kaze kaki kaki. Stavila sam je tad na nosu i desilo se da i nije kakila ali se isprduckala (osecaj je prevario ali dobro i odraslima se to desava jel?) Eto sa 15 i po meseci otprilike mi je prvi put trazila nosu. a kakimo na nosu od sigurno nekog devetog meseca tako sto ja znam kad ona kaki. Kao i odrasli sto nuzdu obavljaju otprilike u isto doba dana tako i oni. E sad zasto se ja ne nadam da cemo ranije ostaviti nosu uprkos cak i tome da ona vec zna da trazi. Pa prosto iz razloga sto recimo kad smo napolju i kad se zaigra nosa joj je na poslednjem mestu. To je normalno. Znaci ona zna cemu to sluzi zna sad vec i da trazi ali prosto dok psihicki shvati da treba gde god da se nadje da mi trazi nosu procice jos dosta vremena. Znaci ne bih se slozila da oni ne znaju cemu to sluzi, znaju vrlo dobro. E sad, da li ima veze to stavljanje na nosu rano. Ima samo u smislu toga da dete "nema problem s nosom". Dete koje hoda i koje sad hoce da istrazuje nema sanse da stavis na nosu, ima ono pametnija posla da radi[sm=jezicek.gif] ali deca koja su na nosu stavljana od kako sede tih problema nemaju. Da li ce to ubrzati skidanje pelene. Mozda ali samo za mesec dva. Jer upravo sve to zavisi od psihe znaci kad dete koje se zaigralo krene da trazi nosu e tad je dete spremno za totalno skidanje pelena. Naravno to bude u periodu oko druge ili kasnije. Kao sto sam vec prethodno napisala, meni je bilo bitno da ona kaki u nosu bas zato sto je devojcica. Gledam da uvek bude suva pa ako treba i pored nose i obavljanja i piskenja i kakenja na nosu ja joj promenim nekad i do 5 pelena na dan. A eto pre neki dan mi dva puta trazila nosu, odmah cim je ustala i dva sata nakon toga a pelena je stvarno bila suva tako da sam je samo vratila. Takodje deca koja imaju stariju bracu ili sestre brze to pokopcaju i hoce i oni. Npr Nole (moj bratanac) dodje i kaze mojoj Dunji "Na nosi se piki i kaki" pa se cak utrefilo da su u isto vreme na nosi (imamo dve). jedan dan kakili oboje u isto vreme na nosi, ju mila majko ala je smrdelo[sm=jezicek.gif]. Zove snajka mog brata i pita sta radite kad ce moj brat "Ma evo ih se*u i pisaju i smrde" a mi oko njih se davimo"[sm=jezicek.gif]
|
|
|
|