serpica -> RE: Kada i kako privikavati na nošu? (16.11.2014 18:11:20)
|
IZVORNA PORUKA: Bibilib Mi smo poceli sa 6 meseci da koristimo nosu I nismo prekidali ... tako da znamo da kakimo I piskimo na nosi... Bibilib izvini ali ovo zaista nisam cula,i to ce ti reci svaki pedijatar,sa 6 meseci na nosu???? Pa dete tad jedva i da moze da sedi pod nekim blagim uglom a kamoli pod pravim i to na nosi. Ja sam zatecena iskreno. A to sto ste naucili da kakite i piskite na nosi nije zato sto je on svestan toga sto radi vec je istreniran za tu radnju ( izvini na poredjenju,kao kad stene ucis gde treba da vrsi nuzdu ) Na faksu su nam pricali a negde vec i pisah da je najranije kad se dete stavlja na nosu oko 14,15 meseci ali vecina ni tad nisu svesna sta treba da rade,ta svest se budi tek sa 18 meseci kad pocinju i da kontrolisu mokrenje i kakanje. Svako previse rano stavljanje na nosu moze kasnije uzrokovati nocno mokrenje sa 4,5 godina. Pre 18 meseca njima je to ista radnja kao i spavanje,ruckanje,igranje,znaci,ne prave razliku izmedju piskanja i igranja recimo,ne treba zuriti s nosom,a sve ovo mozete i procitati od strane ljudi koji su strucnjaci bas za to. Naravno da uvek postoji izuzetak kod dece i nauce da idu na nosu relativno rano,ali ja bih bas volela da vidim kako dete od recimo godinu dana ustane ujutru i trazi nosu? Verujte mi ako ga ne stavite na nosu tad kad ste ga naucili nego mu stavite pampers isto ce se ponasati,nece napraviti razliku,jer ono vrsi nuzdu to je njegova potreba a gde,to mu zaista nije bitno jer ne zna gde i kako.
|
|
|
|