serpica -> RE: Kada i kako privikavati na nošu? (17.11.2014 8:01:46)
|
IZVORNA PORUKA: Bibilib Pa znas kao Serpice meni je I prvo dete sa 6 meseci sedelo na nosi naravno uz moju pomoc jer sami ne mogu....evo sada I drugo iako ima devet punih ujutru kad ustanemo skinem mu pampers I stavim na nosicu,sedim pored njega dok ne kaki, kad kaki operem mu guzu I gotovo.Sa prvim smo probali da ga izdrzimo jer je imao tvrdu kaku I bas se mucio,tako da mu je nosica dobro dosla, a sada smo imali isti problem I sa drugom bebom tako da mi je lakse da ga stavim na nosi I on sam stisne stomacic I kaki , nego da ga gledam kako stenje,srveni I stiska se dok kaki u pampersu...Sigurno da on to ne razume ali mu je lakse... I ne slazem se da posle imaju problem sa mokrenjem preko noci,jer se moj stariji sin nikad nije upiskio u krevetu od kad smo skinuli pampers...a skinuli smo ga sa nepune dve godine,ne secam se tacno....Inace imamo nosicu kao foteljicu pa moze da se nasloni.... Vidi ovako,moje dete nikad nije samo duze od 5 min a i tada je recimo u ogradici bezbedan i cim vidim da se ukakio odmah ga presvucem ne cekam da sedi ukakan satima naravno,ali ne vidim svrhu da dete sedi na nosi po pola sata,tako rano,opterecuje kicmu,a opet trebalo vam je 1,5 godina da se resite pelene,znaci nije bio svestan sta radi inace bi ranije skinuo pelenu. i naravno da ne mora da znaci da ce svako dete koje je rano stavljano na nosu da ima problem kasnije sa nocnim mokrenjem,deca su razlicita,ali eto ja nisam htela da rizikujem,sacekala sam kad su bile spremne i svesne sta rade i tad u roku od 7 dana skinuli pampres i danju i nocu. Za mene je to i te kakav uspeh. Ali opet kazem svaka majka radi onako kako misli da je najbolje za svoje dete. Nije mi tesko da ga danas presvucem i po 10 puta,stavise,uzivam u tome.[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|