Bebilina -> RE: Kada i kako privikavati na nošu? (26.6.2013 0:54:35)
|
Trcosava to su nam prijatelji iz Srbije, klinca su u vrticu sa ostalom decom stavljali na nosu i ko zna sta se tu desavalo, dal ga je neko uznemirio, ponizio, povredio, al on je na kraju prestao i u vrtic da ide, sedeo bi sam u cosku ako ga ostave, nije hteo da ostaje, majku da pusti... Ma strasno iskustvo, a kad ga pitas zasto on samo kaze "nece nosu"... Uh, tuzno mi kad se setim... Ne znam, nemam iskustva sa zatvorom ni sa tim dal pelena smeta... Moji oboje (cera nekad, sin sad) kake taj drugi put obicno sedeci u stolici za hranjenje, u vreme rucka. Ne smeta im polozaj, samo se skoncentrisu... [sm=smiley36.gif] Zato mi je i bezveze da ih dizem usred obroka. A izjutra odmah po ustajanju je ok, tad je sinu ponekad pelena suva, tako da ga stavim i onda i piski i kaki. On nekad i treci put kaki, obicno kad, ko danas, pojede cetiri glavna obroka... Ali eto, ja njega ne stavljam redovno, nisam ni ceru u tom uzrastu. Njoj smo tek sa 16m poceli da nudimo nosu, a dva meseca iza toga je bila skroz bez pelena. Nije mi nekako toliko bitno to sedenje, bitniji mi je fizicki razvoj i mentalni sklop iza njega. Bez njega dzaba svo sedenje, to je kratkog daha. S druge strane treba i kaku na guzi da osete, da bi znali da je neprijatna i imali razlog da kake na nosi. [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|