Yula -> RE: Kada i kako privikavati na nošu? (14.3.2013 23:39:30)
|
Ja sam ranije ovde ucestvovala u jednoj polemici da li navikavati dete na nosu i kada... Tada je moje dete sa 12m vec uveliko sedelo na nosi i tu piskilo i kakilo, ali ne zato sto je trazilo nosu, vec ga ja stavim par puta dnevno i uhvatim kaku. Nikada se nije bunio i voleo je da sedi na nosi. Negde sa 16 meseci dodju svekijevci i od tada on uopste vise nije kakio i piskio na nosi, sedi, gleda crtace, nekada nije davao ni da ga skinemo sa nose, ali nista ne uradi! Obucem mu pelenu i on se ukaki ili ubrzo, ili par sati kasnije, kako kada. Ja od tada odustanem i vise ga nisam stavljala na nosu do pre neki dan, opet pokusam i opet isto, sedi bez ikakvih problema, ali nosa prazna. Pokusavala sam da mu objasnim, on je veoma inteligentan, odavno vec prica, peva pesmice, broji na dva jezika do 10 i do 20, ali nece da kaze kada mu se kaki, vec kada se ukaki on kaze da je kakio, nekada i ne kaze vec se krije, ljuti se kada treba da mu promenim ukakenu pelenu... Ne zelim uopste da ga forsiram, nikada nisam, ni u cemu, pa, planiram da mu od juna kada otopli i tada ce napuniti 2 godinice ( sada ima 21 mesec ), skinem pelenu i da ga pustim da ide u gacicama, pa se nadam da ce brzo skapirati da gacice nisu pravo mesto za kaku...
|
|
|
|