Trcosava -> RE: Kada privikavati na nošu? (24.1.2013 10:19:46)
|
De da se i ja oglasim... [sm=smiley36.gif] Sećam se samo koliko meseci smo Sanji i ja davile i gnjavile preko skype-a oko noše. Njene devojčice su dve nedelje mlađe od moje i mnogo pre su navikle na nošu. Kao juče da je bilo ''T. stavi je na nošu, nek se privikava'', a ja... ja zapela da mi je besmisleno kada neće ništa uraditi. Oooo kako sam grešila!!! Kada dete navikavati na nošu? ČIM MOŽE SAMOSTALNO DA SEDI! Sanji je devojčice tako stavljala, ja sam moju problala, ali mnogo kasnije i napravila sebi sra*e. Sa godinu dana kada smo uveli kravlje, dete je imalo zatvor, jednom sela na nošu, bolelo je i od tad na noš kd je staviš kao na vrelu peć da si je stavio, urla, vrišti plače. Probala kasnije i sa godinu i po, računam kad se upiški po nogama skontaće - trt milojko. Nameštaj je komplet bio popišan, kad joj se kaki sedne na sred parketa!!! UŽAS! I ja tako lepo pustim, nisam nikad vikala na nju, nisam je ni jednom tukla. Pustila sam je - pa nek je u pelenama. ŠTa sad?! Tek prošlog leta, dakle možda sa 2,5 godine, smo je gurnuli na nošu kad je htela da kaki, a bila je golać ceo dan (Beograd i plus milion stepeni) i kakila je bez da je boli. Od tad je još nekih nedelju dana imala samo noću pelenu, a preko dana se više ni jednom nije upiškila. Kajem se što Sanji nisam tada poslušala. Sećam se da sam joj govorila kako je noša samo za kaku, ne za ''igru'' i da se ništa ne pije na njoj. I tu sam pogrešila. Neće dete shvatiti nošu kao igru ako sedi ispred TV-a i ako je noša u obliku neke živuljke. Već će se navikavati da sedi na istoj duže vreme, pa makar i ništa ne obavila. Tako da drage moje, ako već nećete da stavljate dete čim može samostalno da sedi jer vam to izgleda besmisleno (kao što je meni bilo), a vi još jednom prst na čelo. Iz mog iskustva, ili ćete tad da stavite, ili kao ja da čekate skoro 3 godine da dete napuni pa da probate. Napominjem, bez ikakve nervoze...
|
|
|
|