ivaMark -> RE: Porodilište Paprikovac -Banja Luka (26.9.2013 22:32:28)
|
Ne znam gde bih mogla da napisem svoje iskustvo a da ne otvaram novu temu, pa rekoh ajde ovde, nekako mi je geografski najblize [sm=smiley1.gif] porodila sam se u Prnjavoru pre skoro pet meseci, o porodjaju ne bih sada da pisem (sve se molim da napisem pricu ali nikako da sednem) cele trudnoce mi dr nije ulivao poverenje, inace je on jedini u ovom "gradu" koji poradja i radi u dz, (ima jos jedna dr ali su mi za nju napricali da nije bas dobra, a njega su mi nahvalili i ja rekoh ajd kod njega)... Posle porodjaja sam imala problema sa -nisam tada ni ja znala cime, na mestu gde je kraj sava (na samom ulazu u [sm=ribica.gif]) otisla na redovnu kontrolu kod dr i rekla da me boli, da mi je jednom kada sam blago stisla taj deo izasao gnoj, odnose ne mogu da imam jer boli... on je rekao: to ti je mozda urasla dlaka, mazi pantenolom ili nekom kremom protiv strija [sm=zmeden.gif] nisam imala mira otisla kod drugog dr, izvadjen mi je konac od skoro 4cm sa tri cvorica. Odem ja pre dva dana kod cika dr koji me poradjao, usivao i skidao konce da mu ispricam sta mi se desilo. I pokazem mu nalaz njegov gde pise da je sve u redu i nalaz drugog dr gde pise da mi je izvadjen konac laserskim putem, (a mogu da kazem da je i to malo bolelo, kada ga je vadio zgog tih cvorica), ovaj u cudu dr. Pa sta je ovo, kako to... itd. Objasnim mu ja lepo sta je i on je prvo probao da me ubedi da mi je taj drugi dr izvadio onaj unutrasnji konac koji se sam raspada na sta sam mu rekla da je i on dr i da zna koji konac kako izgleda. Rekla sam mu da saslusa pacijenta, kada mu neko kaze da boli, znaci da ga boli, i da zena najbolje poznaje svoje telo. Da ne duzim sada, izmedju ostalog sam mu napomenula i da nisam bila zadovoljna njime kroz trudnocu i navela: vadjenje krvi koje je radjeno pet meseci pred porodjaj a on ce meni pa krv se vadi dva puta sem ako ne postoje razlozi za vise, doktore: samo jednom ste mi dali uput, rekla sam mu da sam na svoju ruku radila analize krvi i da je sve bilo u redu da on nije ni znao za to, navela sam ctg koji mi je radjen jednom samo kada sam usla u deveti a porodila sam se u 42.nedelji-e, pa to ste dobili gratis, jer mi nismo ambulanta i kod nas se radi ctg tek kada te prime na porodjaj, maksimalan broj dana ostanka u porodilistu je tri, jer nemaju uslova[sm=zmeden.gif], zatim sam navela da mi nije radio cervikali i vaginalni pred porodjaj, da mi je beba navukla infekciju i sada ima cistu na oku koja ne moze da se odstranjuje sada-e, i to mi ne radimo, nismo ambulanta to se ovde ne radi , nikakve analize meni nisu radjene tokom cele trudnoce (ili sta mi je vec rekao, bolnica.. ne znam ni ja, jer mi je pritisak tada bio 300/200 pa nisam ni zapamtila detalje). Ono sto mene zanima je: kako ovde moze uopste da postoji porodiliste kada nema osnovnih uslova za isto, bar po meni ne postoje uslovi! A da pomenem da me porodio bukvalno na silu, nisam bila ni dva prsta otvorena, kontrakcije nisam imala.. prikljucio me na indukciju, otvarao rucno na svakih pola sata, sat i izgurao bebu iz mene. Ne znam ni sta sam vise iskucala, nadam se da cete uspeti da shvatite sustinu!
|
|
|
|