Verus -> RE: Pohranjivanje majčinog mleka (27.6.2010 21:22:41)
|
Istina je da se mleko ne treba prokuvati, OSIM ako zena u mleku nema veliku kolicinu lipaze. Ovo postaje problem, ako se mleko zamrzava, i kasnije odmrzava za ishranu-mleko postaje jako kiselo i dete ga odbija. U ovom slucaju, nakon sto se zena ispumpa, mleko se prokuva i tek onda rashladi pa zamrzne. Ako cete zamrzavati mleko, prvo ga morate rashladiti u frizideru, oko 30tak minuta i onda zamrznuti. Takodje, ako ste recimo posle jednog dojenja izmuzli 50ml a dete jede 100ml, mozete staviti prvih 50 u frizider, pa potom posle narednog izmuzavanja razhladiti sledecih 50 i tek onda pomesati sa prvom kol mleka. NIKAKO ne dodati sveze, toplo mleko u ono vec rashladjeno. Ja imam oko 8l zamznutog, i zamrzavam svaki dan...Sada sam pocela da odmrzavam jedno hranjenje na dan, znaci beba jede 3 flasice dok radim, od toga je jedna, odmrznuto mleko. Ovako "rotiram" zalihe i uvek cu imati sveze zamrznuto, koje nije previse staro. Ono sto ste zamrzli kada je beba imala 2 meseca nece biti adekvatno za bebu, od recimo 5,6 meseci...mleko se menja kako beba raste, shodno njenim potrebama. Ko ima pitanja u muzenju, zamrzavanju i svim tim cakama, samo pitajte postala sam strucnjak![image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|