Anoniman -> RE: Pohranjivanje majčinog mleka (16.7.2010 20:20:02)
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR Mleko ce imati malo bakterija u sebi, cisto ono sto "sidje" sa tvoje bradavice i koze, mozda neki stafilokokus-ali recimo, mleko ima toliko leukocita i antitela da se NE moze pokvariti, cak i do 6 ili 8 sati na sobnoj temperaturi. Mislim da je problem sto se toplo mleko stavi u ovo hladjeno koje je vec stajalo, jer sto mleko duze stoji cak i u frizideru moze da dovede do kvarenja (kao i druga hrana), pa verovatno bi ovo toplo mleko dovelo do brzeg kvarenja ovog sto je vec rasladjeno....Ne znam, nisam puno to izucavala, jer na nekoliko mesta u literaturi kazu da se to obavezno tako radi, pa sam samo slusala uputstva... Da ... Razmišljam, to je verovatno tako zato što ista ta literatura kaže da se mleko može čuvati u frižideru 5-7 dana... Ja ga nikada nisam čuvala duže od 48 sati, i to tako što sam razdvajala na posebne flašice u svakih 24h (ne znam dal se razume šta kažem [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]), i mislim da u tom slučaju, toplo mleko ne može uticati na hladno da se u 24h pokvari. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] No, filozofiram, bolje da idem da pravim detetu večeru. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|