Maleno85
|
Ja zalutala sa ovom pricom u pogresnu temu, pa evo da prebacim ovdje.. Izvinjavam se moderatorima IZVORNA PORUKA: Maleno85 Ja vama nisam nesto kazala.. Jako sam tuzna od vikenda, a sve se nadam da ce se to ubrzo promijeniti, ali posto je proslo vec 4 dana i nema nikakvih novosti moram ovo da podijelim sa vama.. Naime, u dvoristu kuce u kojoj stanujemo bio je cuko, zlatni retriver, zove se Zuco. Mm i ja smo ga hranili, set_ali, igrali se sa njim. Mm radi u ovoj zgradi (poslovno-stambeni objekat) vec 5 godina i cuko se jako vezao za njega. Prije nas niko nije stanovao i cuko je tu sluzio samo kao cuvar, mada taj cuko nista ne moze da cuva, on je kao malo dijete, samo se igra. I dok nismo zivjeli ovdje mm je cuku kupao, hranio ga, cistio boks, pustao ga svaki dan poslije posla da se istrci po veeeelikom dvoristu i tako. Mi smo tu od maja i on nam je postao kao clan porodice, jako smo vezani za njega. U nedelju je gazda objekta (nas jako dobar drug) otvorio kapiju jer nije znao da je Zuco pusten i Zuco je istrcao na ulicu i udarilo ga je auto On je odmah ustao i otrcao. Dok je ovaj parkirao auto i krenuo za njim, nije ga uspio naci. I ranije se desavalo da nekome istrci iz kapije (mm i meni nikada, jer se ne odvaja od nas) ali bi se odmah sutradan vratio kad se istrci. Mm i ja smo ga trazili sve ove dane i nigdje ga nema , da je zdrav, sigurni smo da bi se do sada vratio. Boli nas pomisao da se negdje samo srusio i uginuo, jos se ne mirimo sa tim. Zelimo da vjerujemo da ga je neko udomio, bolje i to nego da ga nema vise. Sada jako pada snijeg i puno je hladno i mi stano mislimo sta je sa nasim Zucom. I danas cemo ga traziti. Jos se nadamo da ce nas njegov lavez probuditi.. izvinite ako vas ratuzim, Marija rece da pisemo o ljepsim stvarima, a ja zacrni pravo. Nisam vise mogla da drzim ovo u sebi, ovo je skroz of topic, pa se nadam da necu dobiti po nosu IZVORNA PORUKA: MarijaBg To je stvarno tuzno i stresno Moj pas se prosle godine izgubio, tad je bio mali, 8 meseci je imao, ja sam htela da umrem... Otisao je sa nekim lutalicama, trazili smo ga ceo dan, ma nismo ni jeli... Obavestili smo sve ljude u komsiluku koje poznajemo, i ujutru rano nas je par njih zvalo da nam kazu da su ga videli... Nasli smo ga pokislog, prljavog, sakrio se u necijem dvoristu. Cim nas je cuo dotrcao je, uleteo u kola cim smo mu otvorili vrata i posle toga danima nije mrdao iz prednjeg dvorista. Ocigledno je bio preplasen i nije znao da se vrati kuci I vas pas je jako uplasen sigurno i pod stresom, mozda ne ume da se vrati kuci... Zovite po komsiluku, mozda ga je neko video. A vrlo je moguce i da se vrati sam... Jel cipovan pas? IZVORNA PORUKA: Maleno85 Mislim Marija da nije cipovan. Malo znam o njemu jer se ja druzim sa njim konstantno samo ovih mjeseci od kako smo u braku, ranije bih se samo malo poigrala sa njim. Prave gazde tog cuke ga redovno vode na vakcine i sva ta cuda, i oni se sada sikiraju, zovu nas svaki dan po par puta da vide da li se vratio, ali njega nema Ja sam se jako vezala za njega, jer obozavam zivotinje, pse i konje posebno. Ne zgodno je to sto mi nismo u kontaktu sa nasim komsilukom. Ovo je jedno vise poslovno naselje, izmedju dva glavna puta, tako da nema onih komsijskih zasjedanja i slicno. Pitali smo od vrata do vrata, ali niko ga nije vidio. Nema ga i gotovo On je isto jako strasiv, mozda je od straha kad ga je auto udarilo, otisao negdje gdje nije do sada bio i ne zna se vratiti. Nekako je proslo puno dana, mogao je preci puuuno km, ne znamo vise kuda da ga trazimo. Gazde vec hoce da kupe novo kuce, od ljudi koji imaju kujicu koju je Zuco oplodio. Ali mm i ja jos ne odustajemo od potrage.. IZVORNA PORUKA: MarijaBg IZVORNA PORUKA: Maleno85 On je isto jako strasiv, mozda je od straha kad ga je auto udarilo, otisao negdje gdje nije do sada bio i ne zna se vratiti. Nekako je proslo puno dana, mogao je preci puuuno km, ne znamo vise kuda da ga trazimo. Gazde vec hoce da kupe novo kuce, od ljudi koji imaju kujicu koju je Zuco oplodio. Ali mm i ja jos ne odustajemo od potrage.. Ako se ne pojavi za 7 dana, to je najbolje resenje Nista sladje od malog steneta
< Poruku je uredio Maleno85 -- 24.2.2011 15:26:17 >