eugenija -> RE: Kako kanališete svoju ljutnju/bes? (20.3.2009 22:05:52)
|
Ja se smirujem kad osetim da ljutnja kreće i da raste.. Tačno osetim kako raste kao kvasac.. I samu sebe smirujem, prosto da dovršim dijalog sa nekim ko me naljutio, civilizovano.. Imam jako puno strpljenja, i mogu dosta podneti. Mislim da sam se u životu baš jako razbesnela možda 1 puta ili 2 puta svega... A zavisi i ko je predmet ljutnje i šta me naljutilo. Sa nekim ljudima se prosto ne da razgovarati, naročito ako je ljutnja obostrana, pa se od ljutnje ne vidi smisao razgovora, a na kraju se desi da se odstupilo od teme, i da je ljutnja isplavila, a smisao ostao negde ko zna gde... Umem smireno da kažem: "Strašno sam ljuta na tebe radi toga i toga..", iako moja gestikulacija ne pokazuje ljutnju, pa ne budem ozbiljno shvaćena. Uglavnom, svi znaju kada sam ljuta, ne sakrivam, samo ne dozvoljavam ljutnji da pređe u bes... Ta dva besna moja puta su bila pomračenje... Ne verujem da bi iko voleo videti takav nalet besa, samu sebe sam iznenadila.. Uh.. šta je sve čovek u stanju... Jednom sam lupila tako jako vratima da mislim da se ceo moj sprat stresao...
|
|
|
|