vukosava -> RE: Kako kanališete svoju ljutnju/bes? (15.9.2011 13:11:33)
|
IZVORNA PORUKA: moja ciklama uf..jako teško..u poslednje vreme, jednostavno ućutim i sednem pored prozora, gledajući napolje. Ja slicno. Povucem se u sebe. Ne iskaljujem bes na spolja prema drugima. Dete sam roditelja koji nisu znali najbolje da kanalisu bes. Ne lupam vratima, ne bacam stvari po kuci, ne derem se. Obicno gledam da tu losu energiju iskoristim konstruktivno, perem sudove, ribam, usisavam, kuvam itd. ili uzmem nesto da radim za posao, da uposlim mozak tad cak mogu i jako puno da postignem. Medjutim na poslu su mi se desila cetiri incidenta. Ja radim u muskom svetu tako da mi je situacija malo drugacija, mislim ta lupanja vratima i vikanja, nikakva vajda od toga. Moj recept za bes je sledeci: udjem u WC (zenski u koji oni nece sigurno uci) i isplacem se ko kisa. Jer kod mene taj adrealin ne prelazi u fizicki bes nego vise onako u neku tugu. Dva puta sam se rasplakala tako pred sefom, nisam mogla da iskanalisem bes. Bila je neka nepravda u pitanju. Posto znam da imam takvu reakciju, na poslu kad vidim da mi se skupi, izadjem, setam, odkuliram, mislim na neke druge stvari. Na ovom sadasnjem poslu nisam uopste imala do sada razloga za to. Al opet, ja sam dete koje je odraslo u kuci punoj vikanja itd. I uvek sam mastala o tome da necu nikad to raditi u svojoj kuci. Za sada uspevam... Al beba je tek 9 meseci a zivim sa muzem 8 godina.
|
|
|
|