RE: Problemi u Srbiji (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Naša svakodnevica

Poruka

sonyasha -> RE: Problemi u Srbiji (4.10.2012 8:36:42)

Tugica Verka i nažalost živa istina :-/

IZVORNA PORUKA: Verolina
Danas sam htela da napisem nesto u ovoj temi pa videh da je zakljucana. Ponovicu.
Pas-po prirodi zivotinja mesojed, a u Srbiji lebojed. Ova recenica je i za smeh i za plakanje[sm=smiley36.gif][sm=smiley19.gif]. Tacno nam oslikava izdvojena sredstva za potrosacku korpu.

Anoniman -> RE: Problemi u Srbiji (4.10.2012 8:41:52)

Svaki put kad se najavi poskupljenje osnovnih životnih namirnica u Srbiji, istog trenutka se povuku sve ali sve zalihe istih, isprazne se rafovi i napravi veštački nestašica koja traje sve do poskupljenja, čim skoči cena rafovi su opet puni.

mamamikka -> RE: Problemi u Srbiji (4.10.2012 9:04:38)

IZVORNA PORUKA: gae_gr

Svaki put kad se najavi poskupljenje osnovnih životnih namirnica u Srbiji, istog trenutka se povuku sve ali sve zalihe istih, isprazne se rafovi i napravi veštački nestašica koja traje sve do poskupljenja, čim skoči cena rafovi su opet puni.

Izvini ali to je dezinformacija, ne garantujem za pojedince, ali jako je veliki rizik za trgovine da prikriju robu- kazne su ogromne. konkretno- na najavu nestašice kreće inspekcija da proveri to o čemu pišeš. SVAKI DELIĆ radnji, magacina, komora, ma sve se pretresa, proveravaju se ulazi/izlazi robe i stanje, što traje bukvalno ceo dan. Sasvim druga stvar je što fabrike NEĆE da izdaju robu koja je "deficitarna" sve dok država ne odobri poskupljenje.
kod nas ima ulja po 143 din, stiglo je tek juče prvi put, a rafovi su, da, bili prazni. Zašto? zato što su ljudi na najavu nestašice kupovali po 2-3 paketa (15kom/paket),a uljare bile gluve za nove narudžbe. Eto.

Lu -> RE: Problemi u Srbiji (4.10.2012 9:05:56)

To sam i mislila gae, samo svi vrte priču oko tog ulja...
Užas je to šta rade, brate nek poskupljuju luksuz 100% i više ako hoće, a ne po hrani jer jesti se mora[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Lu -> RE: Problemi u Srbiji (4.10.2012 9:07:58)

Ma ko će da kupi 45 litara ulja[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Meni bi to bilo do kraja života!

Verolina -> RE: Problemi u Srbiji (4.10.2012 9:10:00)

IZVORNA PORUKA: sonyasha

Tugica Verka i nažalost živa istina :-/

Danas sam htela da napisem nesto u ovoj temi pa videh da je zakljucana. Ponovicu.
Pas-po prirodi zivotinja mesojed, a u Srbiji lebojed. Ova recenica je i za smeh i za plakanje[sm=smiley36.gif][sm=smiley19.gif]. Tacno nam oslikava izdvojena sredstva za potrosacku korpu.

Pa da Sonjce. Porodica pojede 4 snicle, tanke istucane, a onda umaze hleb u onom przenju sto je ostalo i to spadne kucetu.

Modessty -> RE: Problemi u Srbiji (4.10.2012 9:11:30)

IZVORNA PORUKA: mamamikka

Izvini ali to je dezinformacija, ne garantujem za pojedince, ali jako je veliki rizik za trgovine da prikriju robu- kazne su ogromne. konkretno- na najavu nestašice kreće inspekcija da proveri to o čemu pišeš. SVAKI DELIĆ radnji, magacina, komora, ma sve se pretresa, proveravaju se ulazi/izlazi robe i stanje, što traje bukvalno ceo dan. Sasvim druga stvar je što fabrike NEĆE da izdaju robu koja je "deficitarna" sve dok država ne odobri poskupljenje.
kod nas ima ulja po 143 din, stiglo je tek juče prvi put, a rafovi su, da, bili prazni. Zašto? zato što su ljudi na najavu nestašice kupovali po 2-3 paketa (15kom/paket),a uljare bile gluve za nove narudžbe. Eto.

e nije tačno! Ja sam bila u velikoj Idei i prošle nedelje i ulja nije bilo. Ni za lek. Rekli da nemaju više. Posle pola sata prošla moja kuma, stavili 10 flaša na raf. A inspekcije nigde ni za lek. I niko nije stavio u korpu više od dve ili tri flaše. To je normalna količina kad kreneš u veliku mesečnu kupovinu.

U Maksiju ga je bilo i od pre dve nedelje je bio ko 180 din. Kupila jednu flašu, jer se ne tripujem da ću umreti bez ulja.

U Tempu ga takodje iznosili na kašičicu i to je tako već duže vreme (nekoliko meseci unazad).

U našem malom dragstoru ga je uglavnom bilo, ali ne sećam se cene iskreno.
Naravno podaci su vezani za Niš.

Verolina -> RE: Problemi u Srbiji (4.10.2012 9:13:04)

Ha ha ha...Pa naravno da sakrivaju ulje. Otisao mm da kupi litar ulja u prodavnicu i kaze mu momak:" Nema ulja brate moj, znamo i ti i ja gde je, ali ne smem da ga iznesem!"

Anoniman -> RE: Problemi u Srbiji (4.10.2012 9:54:39)

Ista priča, u Tempu ja bila nema ni jedne flaše, kad je mama otišla sutradan ima dvadesetak...

Modessty -> RE: Problemi u Srbiji (4.10.2012 9:56:51)

Ha ha ha...Pa naravno da sakrivaju ulje. Otisao mm da kupi litar ulja u prodavnicu i kaze mu momak:" Nema ulja brate moj, znamo i ti i ja gde je, ali ne smem da ga iznesem!"

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
bar je iskren [sm=smiley36.gif]

Verolina -> RE: Problemi u Srbiji (4.10.2012 9:57:23)

Sto jest jest[sm=jezicek.gif]

viking -> RE: Problemi u Srbiji (4.10.2012 9:58:15)

Kupuju moja Lu, napune cela kolica u supermarketu, u njima ima više od 45 litara. Mislim da to rade prvo zato što su najavili poskupljenja (koaj su u međuvremenu i došla), zatim najavljuju slabije snabdevanje zbog suše, a najvažnije sad se pravi zimnica i dolaze slave pa svi prave sumanute zalihe...

IZVORNA PORUKA: Lu RR

Ma ko će da kupi 45 litara ulja[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Modessty -> RE: Problemi u Srbiji (4.10.2012 10:00:09)

kod nas tako kupuju po supermarketima oni koji drže manje prodavnice. Dodju i stave ceo paket, a ti za jedan litar možeš samo da se slikaš!

Olga75 -> RE: Problemi u Srbiji (4.10.2012 10:01:08)

kod nas ima ulja za 180 ali ja hocu ono za 140 i punktum
i icicu svaki dan u sve usputne prodavnice da ih smaram kad ce da dobiju to jePtino ulje [sm=smiley36.gif]

Modessty -> RE: Problemi u Srbiji (4.10.2012 10:03:43)

olgaaaaa bolje da se predigraš nego da se nerviraš za ulje! [sm=smiley36.gif]

mamamikka -> RE: Problemi u Srbiji (4.10.2012 10:04:08)

IZVORNA PORUKA: Lu RR

i meni, ali verujte zbog takvih neki iznose na kašičicu. kod nas je tako kako sam napisala- to je moj posao i ne pišem iz ugla posmatrača.
Malverzacije i potplaćeni inspektori su naravno realnost, ali dešava se i sl: čovek pokupi ulje sa police, prošeta, obavi kupovinu, kad na kasi- ne prođe kartica. Ups. Radnik uzima ulje i pola sata kasnije ono je opet na polici. deset komada, npr. I evo pametnih da iskomentarišu kakvo je đubre dotični radnik jer iznosi samo toliko. Hajde, pa i mi imamo dušu, nemojte sad da smo tolerantni samo prema nekima. Ili polutolerantni. A trgovce na stub srama. E žene, žene... [sm=smiley13.gif]

tijatija -> RE: Problemi u Srbiji (4.10.2012 10:05:22)

Vidim da se vrsi polemika o ulju, dodji te kod nas ima u svakoj prodavnici po celoj duzini rafa.[sm=smiley36.gif]
Nisam trenutno u SR, moja mama radi u Ideji, barem tamo gde ona radi zalihe se nesmeju drzati po magacinima, strogo je kaznjavajuce, mada nekazem da to nerade u drugim prodavnicama..

Anoniman -> RE: Problemi u Srbiji (4.10.2012 10:05:56)

IZVORNA PORUKA: mamamikka

IZVORNA PORUKA: gae_gr

Bila sam u Merkatoru sedmicu pre poskupljenja. Nisam našla odgovarajuće varalice, nisam našla kozje mleko, ma ništa po šta sam otišla, nisam našla. Iznervirana sam prišla jednoj od zaposlenih teta, a ona je rekla "Sledeće nedelje nam stiže roba pa će biti".
Mislim, ne garantujem, da čak i ako ne sklone robu, onda je prosto ne poruče, već čekaju poskupljenje.

Kod mene u lokalnoj prodavnici ima ulja iz robnih rezervi, mislim da mi je dadilja rekla da košta oko 140din, max 5l po osobi može da se kupi.

Vi ne možete da verujete koliko ulja, brašna, soli i šećera imaju moji baka i deda. Kao da će vojsku hraniti celu zimu. I da, WC papira [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image], valjda da mogu da se obrišu kad sve prethodno navedeno proteraju kroz guzicu. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley24.gif[/image] Zaista mi nije jasan taj penzionerski trip.
Ja sam pre koji dan kupila litar ulja. Planiram da kupim 2kg brašna, 2kg šećera i 2kg soli. Od mene dosta (ne stavljam zimnicu i ne slavim slavu).

Olga75 -> RE: Problemi u Srbiji (4.10.2012 10:08:01)

e dok su moji baka i deda bili zivi bilo je i ulja i brasna i secera i wc papira a bogami i praska
sad je sama moram da se snabdevam
odraslo se jbg [sm=smiley13.gif]

Anoniman -> RE: Problemi u Srbiji (4.10.2012 10:08:22)

Hajde, pa i mi imamo dušu, nemojte sad da smo tolerantni samo prema nekima.

Ovih dana se reč "tolerancija" koristi samo u kontekstu Parade Ponosa. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

mamamikka -> RE: Problemi u Srbiji (4.10.2012 10:09:22)

proššle nedelje mnogi nisu isporučivali robu i zbog skoka pdv-a sa 18 na 20 %.

Modessty -> RE: Problemi u Srbiji (4.10.2012 10:09:23)

Evo jedne interesantne stvari: u prodavnici Niške mlekare je niško mleko za 10 din skuplje nego to isto mleko u privatnoj prodavnici s druge strane ulice ?! [sm=zmeden.gif]
Stvarno neverovatno!
A recimo dečija odeća firme Ready group je jeftinija u Hipermarketu Merkatora nego u njihovoj sopstvenoj radnji?! [sm=zmeden.gif]

Seća li se neko fabrike obuće "Vesna" iz Bele Palanke? Cela bivša Juga je kupovala svojoj deci njihove cipelice. Firma se raspala i otišla pod stečaj. Jedan deo radnika sada radi u obući "Pavle", a drugi deo radi u nekoj takodje privatnoj mini fabrici obuće. Šiju obuću za firmu u Italiji. sašiju, pošalju u Italiju, oni tamo nalepe djon na kome piše Made in Italy, i onda ovde nama prodaju tu istu obuću za neke nenormalne pare jer je iz Italije?!

tijatija -> RE: Problemi u Srbiji (4.10.2012 10:10:37)

Slazem se sa Tash, penzioneri su zvek. I moj (sad vec samo deda ) ima sigurno ulja , brasna, secera, paste, soli i sta ti ja znam kao u prodavnici. Ponekad kad udjem u spajz trazim korpu [sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Problemi u Srbiji (4.10.2012 10:13:16)

Ponekad kad udjem u spajz trazim korpu user posted image

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

boba 11 -> RE: Problemi u Srbiji (4.10.2012 12:05:29)

IZVORNA PORUKA: Olga RR

e dok su moji baka i deda bili zivi bilo je i ulja i brasna i secera i wc papira a bogami i praska
sad je sama moram da se snabdevam
odraslo se jbg [sm=smiley13.gif]

jooooj ziva istina.
Igrom slucaja radila sam za jednog privatnika u opstini Temerin kao adm.radnik pa sam upoznata kako se bar ovde odvijaju stvari po radnjama.Ne kazem da je to slucaj i kod Merkatora,Metroa, Idee,Tempa,ali malo sitniji krupni prodavci(posto covek ima devet prodavnica) to rade tako sto povuku robu pre poskupljenja.Mozda to jeste kaznjivo u N.Sadu i BG-u ali ovde svi sve znaju,i nas trzisni inspektor Ceda dodje u kancelariju samo da pita gde je gazda.Ako je tu odu da zavrse posao negde u restoran a ako nije on ga saceka pa onda odu.Nazalost tako je i niko im ne moze stati na put,jer para vrti gde burgija nece[sm=smiley13.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sledeća stranica >   >>