Verolina -> RE: Problemi u Srbiji (7.10.2012 11:52:36)
|
IZVORNA PORUKA: gae_gr Oni koji zele da rade oni i traze da odu odavde, oni koji zele da sede i zabusavaju gledaju da ostanu ovde i provlače se i životar. Ne kažem da nema onih koji bi da ostanu i rade ali oni treutno nisu predmet razgovora. Ovo Gae uopste nije tacno. Sad ti stavljas u manjinu one koji bi da rade ovde. Pogledaj van Beograda. Pogledaj Vojvodinu, na primer. Pa znas li koliko tamo ljudi rade? Zene i muske poslove obavljaju. To sto sam ja napisala za radno vreme odnosilo se na ono sto je napisala Mihi da nece da radi citav dan,jer zeli da bude sa decom i da ih ne prepusta ulicnom vaspitanju, ali u svetu se toliko sati radi. Ne moze se citava zemlja iseliti. Siti su nas i oni u inostranstvu[sm=smiley36.gif] E, a sad dolazimo do poente one moje price tamo na temi Homoseksualnost. Znaci, Gae, kad bi se svi ljudi trudili da dizu svest za ostale probleme koliko je dizu za problematiku gej populacije, mozda bi se nesto i pocinilo. Parada je u zapecku u odnosu na realne probleme sa kojima se ljudi svaki dan suceljavaju. I da predjem na drugu temu, posto za ovu ne zelim nista vise da dodajem, smatram velikim problemom to sto ostatak Srbije ima neku viziju o Vojvodini kao separatisticki nastrojenoj. Mene u komsiluku zovu Precanka, sto je jako bezobrazno. Jedan deda mi je rekao da se pripremim da necu moci tek tako da idem kod tate i mame kad se Vojvodina otcepi[sm=zmeden.gif] ...Sizim vise od tih komentara, otkud da je M ozenio Vojvodjanku. Pa sta, je l' smi mi sugave, ne kontam[sm=smiley36.gif]. E, a najsmesnije mi je kad cuju da mi je majka iz Kraljeva, onda usledi onaj pogled koji govori, ipak valjas necemu[sm=smiley36.gif]. Doduse, to nisu misli mladih ljudi, vec strina i penzionera iz komsiluka.
|
|
|
|