Rivana -> RE: Problemi u Srbiji (26.5.2011 12:31:51)
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR Osim u AmerKi gde radnje rade 24h na dan (sve velike radnje), robne kuce rade do 21h, banke rade do 18h, a vecina firmi do 17h, mnoge apoteke rade do ponoci, a par njih u gradu dezura celu noc. Naravo bolnice ko i svugde u svetu rade 24h tj. 3 smene...IZVORNA PORUKA: viking RR Ovo apsolutno nije tačno! Prvo, sve uvek radi, bilo da su praznici, bilo da je normalan radni dan ili vikend. Probajte u npr. Austriji da kupite nešto posle 18h , čak i ranim danom, nema šanse. U retko kojoj zemlji radnje rade toliko kao kod nas, ovo što mi radimo je čisto izrabljivanje. Drugo, mi spadamo u red zemalja sa najmanje praznika. Osim Nove godine, Božića, Uskrsa i 1. maja, koje slavi ceo svet, imamo samo još jedan nacionalni praznik. Uporedite to sa praznicima u npr Francuskoj ili Engleskoj (imaju bezbroj onih bank holideja što je u prevodu neradni dan za bezveze) pa ćete videti. Dakle, poenta nije u kvantitetu (jer tu prednjačimo) nego u kvalitetu rada. IZVORNA PORUKA: Rivana Najveci problem u Srbiji su Srbi. Evo primera, uzasno me nervira to spajanje praznika, nista zivo ne radi 1,2,3, maja, zato sto je 1 maj pao u nedelju pa ajd da ne radimo zbog toga cele naredne nedelje, pa se posle zalimo kako nam lose ide! Jok cvetace nam cvece samo od sebe! Viking ja stvarno nisam cula da se bilo gde u svetu prvi maj slavi tri dana! A inace putovala sam najvise po Italiji, znam da se tamo radi do 20 h uvece pa i duze s tim sto imaju popodne pauzu za rucak. A meni je sad pukao uvoz bila sam bez robe dve nedelje jer niko nije radio pa nije placao pa su spajali Uskrs i prvi maj pa sve do Djurdjevdana ej bre gde to ima. Izvini molim te ali nema nigde. Da se ne radi od Uskrsa do 6 maja, jer se spaja.
|
|
|
|