|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Problemi u Srbiji
5.2.2011 1:10:18   
senkica
uh što je tema da poludiš........mnogo napora za ponoćni razgovor.nego čitajući vaše postove shvatih da ima nade za mene upravo završavam poljoprivredni fakultet odsek melioracije zemljišta pa vidim da ću nešto ipak prosperirati?možda ipak?user posted image user posted image user posted image user posted image

sve stvari u svoje vreme a strpljenje je blagodet bozja....

(odgovor članu majathegreat)
Direktna veza do poruke: 326
5.2.2011 10:15:30   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: gagi

Bolje za bilo koje pare raditi a ne sjediti kod kuce i jos kukas da nemas ,znam ih masu oko sebeuser posted image

To Gagi....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Ja kad ne drzim casove radim neke prevode preko neta..Kapne koji dinarcic...Sto da ne...

(odgovor članu Brisani korisnik)
  Direktna veza do poruke: 327
5.2.2011 10:18:26   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: BubaMira

Ja prezirem osobe koje za sve svoje neuspehe krive materijalnu situaciju , a kad im ponudiš rešenje za materijalnu situcaiju - onda to rešenje nije dovoljno dobro za njegovo-njeno visočanstvo . Primer : što se ne družiš ni sa kim ? Nemam para . Što nemaš momka - devojku ? nemam para . Ok ,evo idi tu i tu , posao za 20 000 ... Ijaaaaaaaao , pa ne moooooooooooogu , pa maaaaaaaaaaaalo je toooo, pa jaaaaaaaaaaaaaaao , pa radi se od 7 , pa niije što za meeeeeeeene ... (pa da , radije ostani kod kuće , lakiraj nokte i tegli žvaku , žicaj od mame "Best" i spavaj u solarijumu kad babi legne penzija user posted image )

user posted image
Ja vec rekoh-izgubili smo sistem vrednostiuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 328
5.2.2011 11:25:01   
dijana1*

IZVORNA PORUKA: minavb

Ponavljam, za pametnog coveka i komarac je ,muzika, pa i tih 20000 za prezivljavanje. Osvrni se malo, ovde se drugacije i ne moze ziveti i nikad nece. Mislis da je u svetu bolje, da je lakse kupiti stan, platiti zdravstveno osiguranje, putovati...sa prosecnom platom? Silno gresis!

Evo odgovora, sve lepo receno.

IZVORNA PORUKA: lenaa

Lilly slazem se .
Evo vam primera kako je u "svetu" - trenutno radi samo mm, ima odlican posao, prosecnu platu, ja ne radim vise od godinu dana, putujemo, za ovih godinu dana smo ustedeli dovoljno da auto koji smo kupili platimo kesom i ostalo je jos dovoljno da mogu da kupim u Sr neki osrednji stan, plus smo dobili bebu, menjali namestaj, laptop, komp. sve placeno preko 1000 chf, isli za Sr u decembru a tu nam ode ohohoo para, i sve je to od te njegove prosecne plate. A kad i ja budem pocela da radim moju celu platu mozemo da stedimo i plus od njegove tako da za godinu dana ladno mozemo da usparamo skoro 100 000 chf - naravno ako budemo vodili racuna kako trosimo. I naravno da od tih nasih prosecnih plata mocicemo da kupimo ne stan nego finu lepu novu kucu za par godina. A kad ce to moci u Sr - nikad pa ni tad. I naravno da bi i mi znali gde i kako da potrosimo sve sto imamo i da jos udjemo u minus ili bankrotiramo- ima ovde mnogo vise mogucnosti za trosenje para. Znaci - u svetu mozes i te kako dobro da zivis.

Majo, Lena nije pisala kako nju cini srecnom da zivi "skromniji" zivot, nije to poenta posta. Vec kako moze lepo da se zivi u inostranstvu sa prosecnom platom a da pri tome i ustedis.
Majo tako zivi prosecan Srbin, upravu si. A sta taj Srbin moze da ostavi svom detetu, pricu kako je jeo i pio?
Ovo sto je Lena napisala to je zivot, s tim sto je njen izbor da zivi "skromnije" ali sa primanjima koje ima moze i malo luksuznije ali to je njen izbor.
Da li znate da su u Srbiji najskuplji prehrambeni proizvodi?
Da li znate da Francuski gradjanin koji je na birou prima mesecno oko 10000 eura, kada je neki Srbin nesto dobio od biroa?
Skoro pa uvek kada udjem u temu "tema za istresanje negativne energije' procitam da se neko zali na posao, ili je dobio otkaz ili mu je mala plata ili nema za ovo ili nema za ono user posted image user posted image user posted image
Pa sata vam to govori da nije normalna sredina u kojoj zivimo.
Ne moze niko da me ubedi da je 20000 din normalno za zivot. Pa koliko samo potrosis na gorivo, kafu i cigare dok odes na taj posao, pa gde je hrana, registracija, garderoba, higijena...... da i ne nabrajam vise
moja sestra je sa 18 godina otisla u Bec, sada ima skoro pa 40 i ima stan od 100 m2, prvo je vozila tramvaj a sada radi kao kontrolor i ima platu oko 2000 eura + stimulacije. A sta je sa Srbijom? Koliko nas Srbin kontrolor ima platu i da li je uopste ima, a za stimulacije i ne zna. user posted image
Zasto bi drzava ista menjala kada se niko i ne buni, znaci svima je dobro, sem prosvetarima i zdr. radnicima koji su sto posto upravu.
Ljudi umesto sto ih pljuju treba da im se pridruze i da svi zajdeno strajkujemo i da dignemo drzavu na nog da se pod hitno standar u Srbiji mora promeniti.

IZVORNA PORUKA: pcelica Maja

Eto mV radi za 12000 u auto perionici... Po ovom ledenom vremenu oni hladnom vodom peru automobile i to svaki dan guzva... user posted image

Mene bi bilo sramota da svom radniku dam ovu platu.
Ajd daj gazdi tu platu pa da vidimo sta on sa njom moze.

IZVORNA PORUKA: gagi

Meni je sreca sto je muz moj privatnik ,i ja radim za neku mizernu platu stvarno.Da mi nije njega i nase firmice ja stvarno ne znam kako bi mi zivjeliuser posted image Priustimo sebi sve stvarno ali samo uz pomoc firme.I imamo takav posao koji nikada nece izumrjeti.

To i jeste problem, da bi iole dobro ziveo moras da budes privatnik user posted image
Ni jedan privatnik u svetu ne zaradjuje kao nas.

Pre 3 godine sam se zaposlila u jednom salonu namestaja gde su garniture kostale minimu 4-5000 eura i na razgovoru pitam kolika je plata, " dogovoricemo se tacno, za pocetak ce biti neka pocetna pa ako zadovoljis bice veca" Reko dobro vidim da nece da kaze ali nema veze, radicu. Posle mesec dana zena mi donosi 100 eura, nasmejala sam se okrenula i otisla. Pa toliko sam potrosila na gorivo, hranu i kafu......

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 329
5.2.2011 11:35:08   
minavb
Dijana, a kako ti mislis iz praznog budzeta povecati prosecnu platu i penziju? Kako radniku dati ono sto zasluzuje kad je drzava prezaduzena, uvek je i bila? Ajde da budemo realni i da otvorimo oci. Ko ocekuje da ima prosecnu platu od koje moze da kupi stan i kola, zivi u zemlji bajki. Moji rodjaci zive u Sloveniji, imaju odlican posao i nemaju stan u posedu, ne mogu da ga kupe. Sestra mog zeta zivi u Nujorku, ima vrhunski posao i iznajmljuje stan sa dve cimerke a ne placa zdravstveno osiguranje vec se ovde leci ikontrolise. Moj brat zivi u Cikagu, zena radi , on radi dva posla i placaju silne kredite za kucu...da ne nabrajam ostale slucajve prosecnih i nadprosecnih plata u svetu.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 330
5.2.2011 11:40:02   
Anoniman
Dijana, svi mi znamo kakva je ovde situacija i da to nije normalno. Iz tvog posta ja izvodim dva zakljucka:
1. da bi celokupna Srbija trebalo da se iseli u inostranstvo (ili bar oni radno sposobni), jer se tamo zivi bolje-sto je nemoguce
2. da bi trebalo dici KUKU I MOTIKU na vlast, i povesti drugu Francusku revoluciju-sto je takodje nemoguce

Ja volim Srbiju. Nema mi lepse od nje. I nije tacno da je plata od 400 evra mala. Pogotovo ako rade i muz i zena. Jeste da ne mozes za godinu dana da kupis stan, ali mozes ga kupiti za 20. Nije zgore malo se pomuciti u zivotu. Tako je bar sladjeuser posted image
A za svaku platu bi trebalo RADITI, a ne LELEMuser posted image DATI, kakav je slucaj kod nas. Ja ponavljam, prosvetari u velikom broju ne rade svoj posao...ne zasluzuju ni platu koju imaju..videla svojim ocima i stojim iza toga!!!!

(odgovor članu dijana1*)
  Direktna veza do poruke: 331
5.2.2011 11:42:35   
dijana1*

Dijana, a kako ti mislis iz praznog budzeta povecati prosecnu platu i penziju?

A ko je reako da je budzet prazan ?????
To je cista laz..........
Uopste ne pricam o bajkama, bas zbog takvog razmisljanja drzava nema, jadna drzava....... ljudi se i ne bune.
Ubedljivo imamo najgori standard na celom svetu.

Mina i kada bi se popravio standar opet bi bilo gradjana koji ne bi mogli sebi da obezbede stambeno pitanje, Ali 70 posto stanovnistva bi sigurno bolje zivelo.
Osecas li ti sigurnost u Srbiji?
Ja ne user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 332
5.2.2011 11:50:42   
minavb
IZVORNA PORUKA: dijana1

Dijana, a kako ti mislis iz praznog budzeta povecati prosecnu platu i penziju?

A ko je reako da je budzet prazan ?????
To je cista laz..........
Uopste ne pricam o bajkama, bas zbog takvog razmisljanja drzava nema, jadna drzava....... ljudi se i ne bune.
Ubedljivo imamo najgori standard na celom svetu.

Mina i kada bi se popravio standar opet bi bilo gradjana koji ne bi mogli sebi da obezbede stambeno pitanje, Ali 70 posto stanovnistva bi sigurno bolje zivelo.
Osecas li ti sigurnost u Srbiji?
Ja ne user posted image

1. prazan je, iscedjen. uvek je i bilo manjaka a mi prezaduzeni. Sta mislis, cime se puni budzet? Necu reci kako znam, ali pouzdano znam da je prazan, da je duznicki krug zbog recesije dosta pogodio drzanu i da je prilicno zauser posted image ano.
2. gde si ti videla u svetu da svi, pa i vecina gradjana mogu sebi da rese stambeno pitanje? Ja nigde. To prosto nigde nije moguce.
3.vrlo sam sigurna i zadovoljna u Srbiji. Nisam bila pre 16, 17 godina, pa i pre 10 godina, ali sada jesam.

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 333
5.2.2011 11:51:34   
dijana1*
Ne Verolino Srbija je divna ali mora da se promeni iz korena.
Svaka tebi cast kada mozes da zivis sa 400 eura, ja ne mogu.
Zelim da radim ali ne da sa 40 godina izgledam smezurano i kao da imam 60 godina, da sam ispijena od rada i nerviranja.
Kada biram gde cu da odem na letovanje da ne dizem kredit zbog toga na 3 godine.
Kada idem u merkator da mi ne nude karticu da hranu placam na rate.
Ne pricam o luksuzu vec o normalnom zivotu.
Sada trenutno zivim u Banja Luci ovde je skuplje da kupujes hranu po marketima nego da odes u restoran i rucas, a to nema nigde user posted image
Ovde se plata krece oko 200-250 eura a samo komunalije za stan su oko 60-70 eura. Pre neki dan sam bila u merkatoru, kupila sam 2 paketa pelena, 2 paketa rose, i 2 paketa toalet papira, okruglo 50 eura user posted image strasno

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 334
5.2.2011 11:54:07   
JMPM
Lepo je cuti da se neko oseca toliko sigurno i zadovoljno u Srbiji danas...

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 335
5.2.2011 11:54:24   
minavb
Cekaj, ne valja ti Srbija a ne zivis u njoj?
Svuda u svetu se skupljaju kuponi za hranu, hrana se placa na rate, letuje se na rate ili se ne letuje uopste. Nije trava zelenija tamo negde, svuda je prilicno budjava.
Jeste JMPM, lepo je. Danas mi dolazi koleginica koja je dete dobila ''93. Pokusavam da zamislim kako je njoj tada bilo-nisu imali ni dinara, pelena nije bilo da se kupi a tetra su prali na ruke jer im je, ako se secate, onaj svercovaji prasak zagipsirao ves masinu. Mleko su nabavljali iz nekog sela i to kravlje, jer formule nije bilo da se kupi. Muz joj radio i danju i nocu i bili su presrecni sto ga nisu zvali da ide u rat.... Meni je stvarno danas lepo.

< Poruku je uredio minavb -- 5.2.2011 11:57:32 >

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 336
5.2.2011 11:55:33   
dijana1*

3.vrlo sam sigurna i zadovoljna u Srbiji. Nisam bila pre 16, 17 godina, pa i pre 10 godina, ali sada jesam.

Onda ne vredi raspravljati, ti si zadovolja a ja nisam i to je samo istina.
Ja ne mogu tebe da ubedim da je Srbija u losem stanju jer ti to ne osecas tako, isto kao sto mene niko ne moze da ubedi da cvetaju ruze.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 337
5.2.2011 11:58:14   
dijana1*

Cekaj, ne valja ti Srbija a ne zivis u njoj?

Srbija- Bih
tu zivim
Imam kucu i u Beogradu i u Banja Luci
Ali posto je mm i meni bila skuplja varijanta da otvorimo svoj biznis u Beogradu otvorili smo ga u Banja Luci.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 338
5.2.2011 12:00:03   
minavb
Cemu rasprava? Svako misli drugacije, to je sasvim normalno. Srbija jeste u govuser posted image  samo danasnja malo manje bazde od onih koja su nam ranije servirali. Sto se pre sa tim pomiris, bices srecnija. Srbija se promeniti ne moze i tacka.

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 339
5.2.2011 12:00:35   
lenaa
Dijana u pravu si user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 340
5.2.2011 12:02:58   
JMPM
Meni bas i nije lepo,ali ja sam takva da se ne zalim.Znam da nisam nikome nista duzna,svi racuni placeni,imam koliko imam,izguramo mesec kako znamo i umemo,ali da je bas lepo i nije user posted image

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 341
5.2.2011 12:04:49   
snješka
Prilično sam sigurna da je situacija u BiH i Srbiji skoro pa ista. Ja ne znam na osnovu čega poslanici imaju plate po 3500 KM, a penzioneri po 150 KM?! I odakle se kupuju auta po 200 000 KM za potrebe našig ministara?! Znam da ne mogu da se vozi u Stojadinu ili sličnim autima, ali brateeeee, mijenjaš auto 2010. goidšte za novo, jer ti je prethodno staro! Ma nemoj. Ali znam da je situacija više nego jadna. 

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

Nisu loša vremena nego ljudi!

(odgovor članu lenaa)
Direktna veza do poruke: 342
5.2.2011 12:06:52   
minavb
Mi smo prosle godine skontali da nam treba veci stan i da nam je malo nase dve plate da imamo sve za dete, da odemo i na letovanje i na zimovanje. Nismo kukali na drzavu sto su plate male, mm je burgijao i burgijao dok nije nasao nacin da promeni posao i evo, sad cemo imati za sve sto zelimo, i za koju godinu cemo moci da menjamo stan a ove godine verovatno cemo i meni kupiti auto. Nije tacno da ovde nema mogucnosti za bolji zivot. Treba ih pronaci a ne cekati kod kuce da nam pokucaju na vrata.

(odgovor članu JMPM)
Direktna veza do poruke: 343
5.2.2011 12:07:53   
JMPM
Hahahahahahaaa,bas sam se nasmejala.Mm i ja sedimo kuci i cekamo da nam pare padnu sa neba user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 344
5.2.2011 12:09:00   
minavb
Ko je tebi sta rekao?user posted image

(odgovor članu JMPM)
Direktna veza do poruke: 345
5.2.2011 12:12:31   
JMPM
Ovde svi svima govorimo,sta se cudis?Jel ne treba svi da citamo svacije postove user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 346
5.2.2011 12:13:04   
Anoniman
Ma kako ne moze da se zivi sa 400 evra???Za osobu koja je sama dovoljno je...Da se ne lazemo, skoro svako u gradu ima nekoga na selu-pa idi brate kupi svinju, plati je 100 evra i miran si par meseci-ne moras da dajes 300-400 dinara svakidan za meso. Ja leti kupim 10 kg malina, stavim u pakete i imam cele godine za tortu, ne kupujem Frikom od 100-150 kinti. Hiljadu po hiljadu naskupim pa kupim...Skuvam sama paradajz...Dzak paprike od 10 kg je 500 dinara..Kupim dva i napravim ajvar-ne dajem za njega 400 dinara u radnji...Brate mili, nisam lenja i na tome ustedim dosta...Ja zimi dnevno potrosim za hleb, kafu, mleko i jogurt, jer sve ostalo imam u zamrzivacu i spremljeno od zimnice...Pokrenite dupeta i kalkulisite malo i nece vam biti tako tesko!!!!!
Moj muz ima 600 evra platu..Njegovih sesto i mojih trenutno 300...Pa milina...Mozemo sve..Ove godine dizemo stambeni kredit...Otplaticemo ga za 20 godina..I nema veze..Bitno je da cemo ga otplatiti..user posted image
S druge strane,ocigledno su nam stavovi drugaciji...user posted image

(odgovor članu snješka)
  Direktna veza do poruke: 347
5.2.2011 12:15:49   
JMPM
Ima i ko zivi sa manje od 400 evra.Jeste da je u svom,ali placa racune i zivi sa zenom i detetom sa 200 evra!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 348
5.2.2011 12:16:31   
minavb
Da ali ne treba da reagujes kao da sam govorila o tebi tvom muzu. Ruzno je izvrtati tudje reci. ZNam puno ljudi koji sede kuci i cekaju da ih neko zaposli. Kukaku sto nemaju posao, ili sto im posao ne valja, a ni prstom ne mrdaju da to promene. Tebe ne znam i o tebi ne pricam.

(odgovor članu JMPM)
Direktna veza do poruke: 349
5.2.2011 12:17:42   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: JMPM

Ima i ko zivi sa manje od 400 evra.Jeste da je u svom,ali placa racune i zivi sa zenom i detetom sa 200 evra!!!

To je malo. Priznajem. Ali komentarisem post za zivot sa platom od 400 evra.

(odgovor članu JMPM)
  Direktna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here