|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Problemi u Srbiji
4.2.2011 23:06:58   
Anoniman
Ja sam u nekoj temi komentarisala - ne sećam se već , ovo što Lilit kaže- neće niko za 20 000 da radi , a svi kukaju kako nemaju para . Svi kukaju kako nemaju para - a po ceo dan kafići puni , od jutra do mraka . Ako su kafići od ujutru puni ljudi - ko onda radi ? Radi onaj ko mora , kome je i onih bednih 12 000 kao milion . Rade gladni i zabrinuti . Svi ostali , kojima je 20 000 malo - ili su još uvek nekome na grbači , ili im još nije dogorelo do nokata . Ne kažem da sad svi trebamo da pognemo glavu i da kažemo - ma ćuti , dobro je što ima i tih 20 000 - ne , treba stremiti ka nečem boljem , ali narod je ovde toliko umoran od previranja , lažnjih obećanja , propalih nadanja , da im ostaje jedino strah i pretnja da će ostati i bez minimalca ako dignu glas . Pod jakom šibom i najjača se kičma savije ... Pogotovo kičma koja hrani neke malecne kičme ...

(odgovor članu LillyT)
  Direktna veza do poruke: 301
4.2.2011 23:11:23   
limunada
IZVORNA PORUKA: BubaMira

Ja sam u nekoj temi komentarisala - ne sećam se već , ovo što Lilit kaže- neće niko za 20 000 da radi , a svi kukaju kako nemaju para . Svi kukaju kako nemaju para - a po ceo dan kafići puni , od jutra do mraka . Ako su kafići od ujutru puni ljudi - ko onda radi ? Radi onaj ko mora , kome je i onih bednih 12 000 kao milion . Rade gladni i zabrinuti . Svi ostali , kojima je 20 000 malo - ili su još uvek nekome na grbači , ili im još nije dogorelo do nokata . Ne kažem da sad svi trebamo da pognemo glavu i da kažemo - ma ćuti , dobro je što ima i tih 20 000 - ne , treba stremiti ka nečem boljem , ali narod je ovde toliko umoran od previranja , lažnjih obećanja , propalih nadanja , da im ostaje jedino strah i pretnja da će ostati i bez minimalca ako dignu glas . Pod jakom šibom i najjača se kičma savije ... Pogotovo kičma koja hrani neke malecne kičme ...

user posted image bas tako,upravu si 

Nikola 25.02.2011 :)

Srecna vam svima 2012 god.neka se radja sto vise bebica :)))

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 302
4.2.2011 23:14:53   
Anoniman
Eto mV radi za 12000 u auto perionici... Po ovom ledenom vremenu oni hladnom vodom peru automobile i to svaki dan guzva... user posted image
I kod nas su puni kafici non stop, omladina kupuju po buticima skupe stvari, dobri telefoni, dobri automobili... I meni nikako nije jasno odakle im sve to a kukaju bre svi!
Moja tetka i teca izlaze preko 120 000 sa dve plate a non stop kukaju , kupuju kod kineza,stiskaju se... a mi zivimo sa jednom platom, nas cetvoro!
Ja ubedjujem Mv da odemo na selo...

< Poruku je uredio pcelica Maja -- 4.2.2011 23:16:12 >

(odgovor članu limunada)
  Direktna veza do poruke: 303
4.2.2011 23:20:53   
minavb
Zaposli se pa cete imati dve plate. I posao u autoperinici je bolji nego nikakav. 12000+baksis, nije to lose.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 304
4.2.2011 23:22:25   
limunada
IZVORNA PORUKA: pcelica Maja

Eto mV radi za 12000 u auto perionici... Po ovom ledenom vremenu oni hladnom vodom peru automobile i to svaki dan guzva... user posted image
I kod nas su puni kafici non stop, omladina kupuju po buticima skupe stvari, dobri telefoni, dobri automobili... I meni nikako nije jasno odakle im sve to a kukaju bre svi!
Moja tetka i teca izlaze preko 120 000 sa dve plate a non stop kukaju , kupuju kod kineza,stiskaju se... a mi zivimo sa jednom platom, nas cetvoro!
Ja ubedjujem Mv da odemo na selo...
Ajme 12000,mogu misliti kako vam je teskouser posted image i jos vas cetvoro,pa kako platite racune?Izvini sto te to pitam,al da su bar dve plate lakse bi bilo.Svaka ti cast kako tako izdrzis,ti neradis jel?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 305
   [Obrisana poruka]
4.2.2011 23:22:27   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 306
4.2.2011 23:25:22   
limunada
Meni je te kuknjave dosta,ja dok nisam ostala trudna radila sam u pekari za 15000 i bila zadovoljna,ustajala sam u 4 jer od 5 je radno vreme i sa velikom voljom sam radila,a mnogi me pitali jao boze kako mozes da radis za tako male pare,a ja onda poluidim,mislim se i ti bi radio da moras.

(odgovor članu Brisani korisnik)
Direktna veza do poruke: 307
4.2.2011 23:26:20   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: limunada
Ajme 12000,mogu misliti kako vam je teskouser posted image i jos vas cetvoro,pa kako platite racune?Izvini sto te to pitam,al da su bar dve plate lakse bi bilo.Svaka ti cast kako tako izdrzis,ti neradis jel?

Ma ne, mV i ja jos ne zivimo zajedno bas zbog finansija... Nit je stalan posao nit prijavljen... Gazda se jedan dan naljuti opsuje radnika i da mu otkaz user posted image

(odgovor članu limunada)
  Direktna veza do poruke: 308
4.2.2011 23:27:19   
lenaa
Naravno da je u svetu mnogo bolje, zavisi gde, mozes kupiti stan, platiti osiguranje, putovati i jos mnogo toga sto u Srbiji neces moci. I sve to sa prosecnom platom .

(odgovor članu limunada)
Direktna veza do poruke: 309
4.2.2011 23:28:37   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: minavb

Zaposli se pa cete imati dve plate. I posao u autoperinici je bolji nego nikakav. 12000+baksis, nije to lose.

Ne volim mnogo pametovanja ovakvog! Al ajde...
Zaposlicu se, cim se pomerim od 34kg i budem smela da izadjem na ulicu!
A sto se tice posla niko se ne zali, samo je MENI zao da Vlada vuce temperaturu non stop i nikako da ozdravi vec ko zna koliko!

< Poruku je uredio pcelica Maja -- 4.2.2011 23:30:03 >

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 310
4.2.2011 23:30:20   
limunada
Zajebano bas,al opet bice nekako daj boze da ga bar prijavi ili da nadje bolji posao.Moj muz radi na gradjevini i dobro zaradi bar za sada,al radi celi boziji dan i po terenima ide,tesko je al sta ce mora da se radi,a i ja cu se zaposliti cim mognem.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 311
4.2.2011 23:31:46   
minavb
Pa eto, poradi na tome. Lakse je sa dve plateuser posted image

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 312
4.2.2011 23:32:37   
Anoniman
Pa ne verujem da ce da ga prijavi, al jurimo za neki drugi posao!

Svuda je tesko... Evo drugarice otisle u Italiju, posto im je tata bio tamo i nemaju posla... Razmisljaju da se vrate ovde, bas ne znaju sta da rade...

Radim na tome naravno al me nece nesto... user posted image

< Poruku je uredio pcelica Maja -- 4.2.2011 23:34:04 >

(odgovor članu limunada)
  Direktna veza do poruke: 313
   [Obrisana poruka]
4.2.2011 23:32:45   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 314
4.2.2011 23:33:52   
limunada
Tek treba da rodim pa kad beban malo naraste odmah trazenje posla a i nemogu da sedim u kuci,navikla raditiuser posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 315
4.2.2011 23:35:37   
Anoniman
Ja prezirem osobe koje za sve svoje neuspehe krive materijalnu situaciju , a kad im ponudiš rešenje za materijalnu situcaiju - onda to rešenje nije dovoljno dobro za njegovo-njeno visočanstvo . Primer : što se ne družiš ni sa kim ? Nemam para . Što nemaš momka - devojku ? nemam para . Ok ,evo idi tu i tu , posao za 20 000 ... Ijaaaaaaaao , pa ne moooooooooooogu , pa maaaaaaaaaaaalo je toooo, pa jaaaaaaaaaaaaaaao , pa radi se od 7 , pa niije što za meeeeeeeene ... (pa da , radije ostani kod kuće , lakiraj nokte i tegli žvaku , žicaj od mame "Best" i spavaj u solarijumu kad babi legne penzija user posted image )

< Poruku je uredio BubaMira -- 4.2.2011 23:37:21 >

(odgovor članu lenaa)
  Direktna veza do poruke: 316
4.2.2011 23:38:00   
minavb
IZVORNA PORUKA: pcelica Maja

Pa ne verujem da ce da ga prijavi, al jurimo za neki drugi posao!

Svuda je tesko... Evo drugarice otisle u Italiju, posto im je tata bio tamo i nemaju posla... Razmisljaju da se vrate ovde, bas ne znaju sta da rade...

Radim na tome naravno al me nece nesto... user posted image

Tacno, svuda je tesko. I ono sto si napisala malopre za selo me podseti, rodjak moje drugarice, inzenjer i zena mu prehrambeni tehnolog, prodali stan, kupili neki salas i sad gaje ovcice. Zadovoljni, a dugo nisu mogli da se zaposle.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 317
4.2.2011 23:39:03   
LillyT
Početne plate se sa razlogom zovu početne, premale su. Ali, poenta jeste da se od nečega mora početi. I jeste teško, nije da nije, ali mi moramo da se trudimo i da se pokažemo da možemo više. Onda raste i plata.
I da, slažem se da je u svetu lakše, da je prosečna plata mnogo bolja u biti nego što je ovde, ali ljudi moji, verujte da se ovde ne radi. Skoro sam bila u jednoj ustanovi kulture, gde je direktorka okačila obaveštenje, kako radno vreme nije pomereno i da počinje u 9, a ne u 11 i da se ne završava u 15, nego u 17h. Naravno, ne kažem niko ne radi ništa, ali ona filozofija "lezi lebe da te jedem" je još uvek prisutna.

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu Brisani korisnik)
Direktna veza do poruke: 318
4.2.2011 23:41:58   
minavb
Kod mene u firmi misle da su zaradili platu samo zato sto su dosli na posao. Piju kafe, zabusavaju, ogovaraju i kukaju kako su malo placeni. Ne zasluzuju ni to sto dobijaju. Srecom dosao novi direktor pa se sve preokrenulo. Sad se i ne sete da im nesto smeta u zivotu, ne stizu od posla.

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 319
4.2.2011 23:43:15   
Anoniman
Pa nista ne fali ljudima...
Rodjak mV se gaji lubenice, znaci drugih prihoda nema. Covek vozi besna kola, sredio kucu...
Ja htela da upisem za prehr. tehnologa al me sprecili zdravstveni problemi... Videcu ove godine... user posted image
Al dal ima vajde od toga uopste user posted image

< Poruku je uredio pcelica Maja -- 4.2.2011 23:47:19 >

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 320
4.2.2011 23:52:38   
lenaa
Lilly slazem se .
Evo vam primera kako je u "svetu" - trenutno radi samo mm, ima odlican posao, prosecnu platu, ja ne radim vise od godinu dana, putujemo, za ovih godinu dana smo ustedeli dovoljno da auto koji smo kupili platimo kesom i ostalo je jos dovoljno da mogu da kupim u Sr neki osrednji stan, plus smo dobili bebu, menjali namestaj, laptop, komp. sve placeno preko 1000 chf, isli za Sr u decembru a tu nam ode ohohoo para, i sve je to od te njegove prosecne plate. A kad i ja budem pocela da radim moju celu platu mozemo da stedimo i plus od njegove tako da za godinu dana ladno mozemo da usparamo skoro 100 000 chf - naravno ako budemo vodili racuna kako trosimo. I naravno da od tih nasih prosecnih plata mocicemo da kupimo ne stan nego finu lepu novu kucu za par godina. A kad ce to moci u Sr - nikad pa ni tad. I naravno da bi i mi znali gde i kako da potrosimo sve sto imamo i da jos udjemo u minus ili bankrotiramo- ima ovde mnogo vise mogucnosti za trosenje para. Znaci - u svetu mozes i te kako dobro da zivis.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 321
5.2.2011 0:01:09   
lenaa
da dodam - ja ne kupujem skupe stvari -sem obuce, ne nosim markirano, ni mm takodje - nisam na to ni navikla niti je to ono sto mene cini srecnom, kupujem parfeme tu nekad i preteram, kuvam pa i mm cak kuva tj kuvao je kad sam ja radila- kad sam ja na poslu u prvu smenu on sprema rucak i obratno, on takodje pegla, sredi stan, cuva bebicu, ma sve, u restorane idemo uglavnom kod Kineza ili Grka i to ne idemo obavezno svake nedelje, hranu kupujem u Austriji ili Nemackoj i prodjem mnooogo jeftinije jos vratim i oko 18 % poreza, a i sve ostalo kupujem tamo, jedino hleb kupujem ovde jer je dosta jeftiniji. Pratim snizenja i tada kupim vecu kolicinu onoga sto moze da stoji jer u Austriji meso bude i po 2 e kg na snizenju, pampers takodje kupim po 2-3 pakovanja i platim po 10 evra 64 komada- za te pare ne moze se kupiti u Sr, vlazne maramice pampers platim 15 e 12 pakovanja od 72komada, skoro duplo jeftinije nego u Sr i tako dalje.

(odgovor članu lenaa)
Direktna veza do poruke: 322
5.2.2011 0:06:34   
majathegreat
Zar u Srbiji ima problema? Pogledajte McDonalds restorane, ima li slobodnih mesta?
Svaka čast zrenjanincima, e oni stvarno imaju problem kad kod njih ni mekić nije opstao. Jedini grad su valjda u svetu gde je taj restoran propao...

(odgovor članu lenaa)
Direktna veza do poruke: 323
5.2.2011 0:13:45   
Brana
joj lenaa divno bas mi je drago zbog tebe!user posted image
Ma ovde je sve puklo pre svega na prvom mestu nezaposlenost,onda zavrsis fakultet toliko se skolujes i bar da znas da te ceka posao u struci od koga mozes da pristojno zivis nego nema ni toga cekas da se zaposlis radis leve poslove...kada se zaposlis jedva krpis kraj sa krajem pricam pogotovo za prosvetu nije na svim poslovima isto,ali moja profesija je vezana za prosvetu,da ne pricam za operu gde mi mladi ne mozemo da se zaposlimo jer ljudi nece u penzije i plus da se mrtvi ljudi jos vode kao zaposleni da ne bi primali nove mlade ljude mislim sta reci kultura na najnizem nivou pogotovo moj posao na koji ljudi nekada kazu dobro ti vristis user posted image mm je radio u operi 3 godine mu nisu dali platu i naravno dao je otkaz,a nama se ukazala prilika da idemo u Nemacku i Barselonu tamo se ceni nas posao i na leto ja i mm idemo jer ovde nema leba od naseg pevanja,vise zarade na svadbi polovni muzicari nego ja i mm koji imamo republicka priznanja!

< Poruku je uredio Brana -- 5.2.2011 0:15:16 >

(odgovor članu lenaa)
Direktna veza do poruke: 324
5.2.2011 0:26:56   
majathegreat
Evo sad i ja da kažem jooj leena, ali ne mogu da verujem da pored tolike kinte imaš vremena da gledaš pošto je kila mesa u okolnim zemljama. Eto ja ti ne zavidim jer te to čini srećnom.
E pa ja kupujem skupe stvari, ali ne zato što me čine srećnom nego su kvalitetnije i duže mi traju. Pampers i ostale stvarčice kupujem preko puta, valjda u najskupljoj radnji u gradu, ali mi je najbliže. U restorane idemo, ali samo kod italijana i francuza i naravno ovih domaćinskih salašarskih, zlatiborskih itd. koji su mnoogo skuplji od ostalih. Putujemo naravno, letovanje pod obavezno 20ak dana i svaki vikend palimo negde. Ali ja recimo kad zapalim u Austriju ili Nemačku imam sasvim druge zabave tamo. Nemam pojmaaaa pošto je tamo pampers jer me to ne dotiče, ali da se častimo njihovim kobajama i pivom, uživamo u snežnim planinčugama to može. Tako živi srpska prosečna porodica. A za mene je 100.000,00chf samo SAN!

(odgovor članu Brana)
Direktna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here