lesica -> RE: Upis u jaslice-vrtić (27.3.2015 16:31:12)
|
IZVORNA PORUKA: mama krava IZVORNA PORUKA: sanja80 Ja sam danas posetila vrtic na Banovom B u kom je centralna izborna komisija, i vise puta mi ponovise da dete ne mogu upisati u jasle pre Jula ni na koji nacin. Na moje pitanje- sta cu sa detetom do Jula s obzirom da mi porodiljsko nisu ni dan produzili a ja treba da pocnem da radim preksutra- ona kaze" nadjite neku zenu da ga cuva ako vam babe i dede nisu tu" :-) Ne mogu da verujem...rekla sam joj da mi treba zvanican i suvisao odgovor od nje, kao predstavnika drzave, a ona na kraju "snadjite se". Znaci, da nije tuzno bilo bi smesno. Kaze da zakon ne obavezuje ni jedan vrtic da upise bilo koga, jer vrtic nije osnovna skola i nije obavezan ni da se pohadja a kamoli da upisuju pre nekih njihovih rokova. Eto, ja mogu uz neka bolovanja i odmor da dobacim najjkasnije do Maja, dete mi puni godinu 28-og Aprila, a do Jula ce mi lebdeti u vazduhu, posto drzava posle roditelja kao institucije koja brine o deci, prepoznaje samo babe, dede, zene koje cuvaju.... ali ne i sebe i svoje ustanove. Da bar daju neke logicne odgovore pa i da ih postujem....al "snadjite se do Jula"... oooo Gospode Eo da se snadješ, a ti lepo prijavi sve ovo na sledeće e-mail adrese Ja sam pisala o svom problemu na sledece e-mail arese i za dva dana dobila odgovor obrazovanje@beograd.gov.rs snezana.djuric@beograd.gov.rs - ona je sekretat, ali nisam sigurna kako joj ide tacno adresa sa dj ili d jer je Djuric, pa sam slala na ove varijante snezana.duric@beograd.gov.rs igor.raicevic@beograd.gov.rs - a ovo joj je zamenik Doduse odgovorila mi je neka Elena Bilic, ali nema veze...samo pisite, neka reaguju, jer to im je posao! Moja kuma je dete upisala u vrtić na NBG u aprilu isto oavko...prvo su rekli ne može, pa kad je zvala sekretarijat, onda može!!! Sanja, ili prosto nazovi sekretarijat, objasni o čemu se radi, a oni će te dalje uputiti. U svakom slučaju, vrtić MORA da ti primi i upiše dete, pogotovo ako ispunjavate uslove ( oboje ste u radnom odnosu) Srećno!
|
|
|
|