RE: Upis u jaslice-vrtić (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Zabavište i čuvanje deteta

Poruka

sanja80 -> RE: Upis u jaslice-vrtić (25.3.2015 23:34:36)

Ja sam danas posetila vrtic na Banovom B u kom je centralna izborna komisija, i vise puta mi ponovise da dete ne mogu upisati u jasle pre Jula ni na koji nacin.
Na moje pitanje- sta cu sa detetom do Jula s obzirom da mi porodiljsko nisu ni dan produzili a ja treba da pocnem da radim preksutra- ona kaze" nadjite neku zenu da ga cuva ako vam babe i dede nisu tu" :-)
Ne mogu da verujem...rekla sam joj da mi treba zvanican i suvisao odgovor od nje, kao predstavnika drzave, a ona na kraju "snadjite se". Znaci, da nije tuzno bilo bi smesno. Kaze da zakon ne obavezuje ni jedan vrtic da upise bilo koga, jer vrtic nije osnovna skola i nije obavezan ni da se pohadja a kamoli da upisuju pre nekih njihovih rokova.

Eto, ja mogu uz neka bolovanja i odmor da dobacim najjkasnije do Maja, dete mi puni godinu 28-og Aprila, a do Jula ce mi lebdeti u vazduhu, posto drzava posle roditelja kao institucije koja brine o deci, prepoznaje samo babe, dede, zene koje cuvaju.... ali ne i sebe i svoje ustanove.

Da bar daju neke logicne odgovore pa i da ih postujem....al "snadjite se do Jula"... oooo Gospode

vonavoj -> RE: Upis u jaslice-vrtić (26.3.2015 8:22:46)

sanja80,tako je,glupost! Jos uvek njihova generacija nije krenula u jaslice..npr,moja devojcica koja je rodjena u novembru treba da ide u istu grupu sa tvojom bebom,a ona ima tek 5 meseci[sm=smiley36.gif]..zato jos uvek nema grupa,a nece da ubacuju u starije,pa posle tumbaju..i kod nas u Pa ima samo majski upisni rok! Ja sam imala srece da su mi obe cerke rodjene oktobar/novembar,taman za polazak u vrtic u septembru!

jovicaa -> RE: Upis u jaslice-vrtić (27.3.2015 16:12:11)

da li ste vadili starije dete/decu iz vrtica pred kraj trudnoce i kada se beba rodila?
posto moji ne idu vec tri nedelje, ja se nesto mislim da ih vratim, super im je u vrticu. ali tripujem se zbog virusa i novorodjenceta[sm=zmeden.gif]

mama krava -> RE: Upis u jaslice-vrtić (27.3.2015 16:26:19)

IZVORNA PORUKA: sanja80

Ja sam danas posetila vrtic na Banovom B u kom je centralna izborna komisija, i vise puta mi ponovise da dete ne mogu upisati u jasle pre Jula ni na koji nacin.
Na moje pitanje- sta cu sa detetom do Jula s obzirom da mi porodiljsko nisu ni dan produzili a ja treba da pocnem da radim preksutra- ona kaze" nadjite neku zenu da ga cuva ako vam babe i dede nisu tu" :-)
Ne mogu da verujem...rekla sam joj da mi treba zvanican i suvisao odgovor od nje, kao predstavnika drzave, a ona na kraju "snadjite se". Znaci, da nije tuzno bilo bi smesno. Kaze da zakon ne obavezuje ni jedan vrtic da upise bilo koga, jer vrtic nije osnovna skola i nije obavezan ni da se pohadja a kamoli da upisuju pre nekih njihovih rokova.

Eto, ja mogu uz neka bolovanja i odmor da dobacim najjkasnije do Maja, dete mi puni godinu 28-og Aprila, a do Jula ce mi lebdeti u vazduhu, posto drzava posle roditelja kao institucije koja brine o deci, prepoznaje samo babe, dede, zene koje cuvaju.... ali ne i sebe i svoje ustanove.

Da bar daju neke logicne odgovore pa i da ih postujem....al "snadjite se do Jula"... oooo Gospode

Eo da se snadješ, a ti lepo prijavi sve ovo na sledeće e-mail adrese

Ja sam pisala o svom problemu na sledece e-mail arese i za dva dana dobila odgovor

obrazovanje@beograd.gov.rs
snezana.djuric@beograd.gov.rs - ona je sekretat, ali nisam sigurna kako joj ide tacno adresa sa dj ili d jer je Djuric, pa sam slala na ove varijante
snezana.duric@beograd.gov.rs
igor.raicevic@beograd.gov.rs - a ovo joj je zamenik

Doduse odgovorila mi je neka Elena Bilic, ali nema veze...samo pisite, neka reaguju, jer to im je posao!

Moja kuma je dete upisala u vrtić na NBG u aprilu isto oavko...prvo su rekli ne može, pa kad je zvala sekretarijat, onda može!!!

mama krava -> RE: Upis u jaslice-vrtić (27.3.2015 16:27:12)

IZVORNA PORUKA: jovicaa

da li ste vadili starije dete/decu iz vrtica pred kraj trudnoce i kada se beba rodila?
posto moji ne idu vec tri nedelje, ja se nesto mislim da ih vratim, super im je u vrticu. ali tripujem se zbog virusa i novorodjenceta[sm=zmeden.gif]

jovicee[sm=smiley1.gif]

ja nisam... I sve bilo ok, dok nije primio vakcinu...

lesica -> RE: Upis u jaslice-vrtić (27.3.2015 16:31:12)

IZVORNA PORUKA: mama krava

IZVORNA PORUKA: sanja80

Eo da se snadješ, a ti lepo prijavi sve ovo na sledeće e-mail adrese

Ja sam pisala o svom problemu na sledece e-mail arese i za dva dana dobila odgovor

obrazovanje@beograd.gov.rs
snezana.djuric@beograd.gov.rs - ona je sekretat, ali nisam sigurna kako joj ide tacno adresa sa dj ili d jer je Djuric, pa sam slala na ove varijante
snezana.duric@beograd.gov.rs
igor.raicevic@beograd.gov.rs - a ovo joj je zamenik

Doduse odgovorila mi je neka Elena Bilic, ali nema veze...samo pisite, neka reaguju, jer to im je posao!

Moja kuma je dete upisala u vrtić na NBG u aprilu isto oavko...prvo su rekli ne može, pa kad je zvala sekretarijat, onda može!!!

Sanja, ili prosto nazovi sekretarijat, objasni o čemu se radi, a oni će te dalje uputiti.
U svakom slučaju, vrtić MORA da ti primi i upiše dete, pogotovo ako ispunjavate uslove ( oboje ste u radnom odnosu)

Srećno!

lesica -> RE: Upis u jaslice-vrtić (27.3.2015 16:33:54)

Jovice, obzirom da se ti i ja koljemo sa terminom porođaja [sm=smiley36.gif] Moj plan je ovakav- Lenka ide još uvek, i ićiće u vrtić dok se ja ne porodim, nakon porođaja, ostaviću je kući jedan period ( dve, tri nedelje, mesec dana...) a to je uslovljeno time kada će poželeti da ide.
Obzirom na to da kreće stabilnije i finije vreme, spalasnuće ovaj nalet viroza, tako da ne vidim razlog da je mesecima držim van vrtića.

serpica -> RE: Upis u jaslice-vrtić (27.3.2015 17:12:17)

IZVORNA PORUKA: lesica RR

Jovice, obzirom da se ti i ja koljemo sa terminom porođaja [sm=smiley36.gif] Moj plan je ovakav- Lenka ide još uvek, i ićiće u vrtić dok se ja ne porodim, nakon porođaja, ostaviću je kući jedan period ( dve, tri nedelje, mesec dana...) a to je uslovljeno time kada će poželeti da ide.
Obzirom na to da kreće stabilnije i finije vreme, spalasnuće ovaj nalet viroza, tako da ne vidim razlog da je mesecima držim van vrtića.

Ovako sam i ja,povukla ih ne zbog virusa nego da budu ukljucene pored bebe,posle dve nedelje je mladja krenula u vrtic,starija nije isla u skolu jer je bio raspust.

vonavoj -> RE: Upis u jaslice-vrtić (27.3.2015 17:47:39)

IZVORNA PORUKA: jovicaa

ma vrati ih,sad ide bolje vreme,lakse ce ti biti! Moja je isla posle 2 nedelje od rodjenja,ali je bio i oktobar,bas virusi..i isla je celu zimu,sa prekidima,ali vecinom je isla! I pu pu!

branki* -> RE: Upis u jaslice-vrtić (27.3.2015 17:52:37)

moje dete je islo i ide u vrtic,nije doneo nikakav virus bebi.

ivannna -> RE: Upis u jaslice-vrtić (31.3.2015 9:22:07)

juce sam bila u PIO-u u Nemanjinoj,za M4 obrazac,oko 16 30 nije bilo nikoga [sm=smiley1.gif]
jer jedino ponedeljkom rade do 18 h

da li izvod iz maticne knjige treba da bude original ili moze kopija? imam neki od proslog puta ( prosle godine) da li mogu njega da koristim ili mora novi?

ttaannjjaa -> RE: Upis u jaslice-vrtić (31.3.2015 16:44:07)

Da li suprug moze da uzme taj obrazac iz PIO iako ce biti prijavljen tek od 1. aprila ove godine? Iako radi vec dve godine u toj firmi na crno...

wivern -> RE: Upis u jaslice-vrtić (9.4.2015 9:41:37)

Zene jutros mi drugarica javlja OVU INFORMACIJU
Sad moram hitno delati, sledece nedelje odmah u nemanjinu. Sva sreca pa je gledala studio B

amdn -> RE: Upis u jaslice-vrtić (9.4.2015 9:51:53)

ttaannjjaa

Draga ttaannjjaa
mi smo prosle godine konkurisali prvi put za vrtic i mnogo su nas cimali. Moj suprug je u vreme prikupljanja papira bio prijavljen ali, a pre toga je isto radio na crno u istoj fimi, njima treba papir od 6 meseci ranije, tako da smo morali da uzmemo i papir sa biroa, i iz firme od kad je prijavljen. Svakako idite i do vrtica ili glavne ispostave vrtica gde konkuriset_e, oni ce vam najbolje reci sta vam sve treba, kazem nas su vracali sto puta, i kad je bio i konkurs za regresiranje, hvala bogu sad tog nema.
Svakako bolje idi jednom do vrtica nego da se sto puta set_kas,a papir iz PIO-a mora licno suprug da uzme, meni nisu dali, ili on ili da imam ovlascenje, a za ovlascenje opet moras da se cimas opstina ili gde vec.
Pio ponedeljkom radi do 6 h za zaposlene.
Pozz ana

vonavoj -> RE: Upis u jaslice-vrtić (15.4.2015 15:37:06)

Evo i mene sa danasnjeg upisa!! Odlepila sam,besna,besna!![sm=lev.gif]
Svu potrebnu dokumentaciju sam imala ispravnu i bas se zadesi direktorka ustanove i primi dokum.i pregleda..i prvo sto je videla da je rodjena 13.10.2014! I kao,ah,ona nece imati godinu dana u septembru,ne mozemo da je uzmemo u obzir za upis![sm=zz_eek.png][sm=zz_eek.png]
Reko kako?? Ja pocinjem da radim 15.9?? Kao da,ali po novom statutu grada PA,ne upisuju se deca koja nemaju godinu dana>> heelllooooo??? Kao koji vrtic> Ah,u tom nema mesta,da ima,mozda bi je i uzeli u razmatranje??? Zapalicu ih majke mi![sm=zz_furious.gif][sm=zz_furious.gif]
to znaci da cekamo sledeci april za upis?! Jesu li oni normalni!!! Sta sa njom da radim!!

mama krava -> RE: Upis u jaslice-vrtić (15.4.2015 16:32:22)

Ma ne može tako...Neka je onda prime od 01,11, npr, ako je problem da mora da ima godinu dana!

wivern -> RE: Upis u jaslice-vrtić (15.4.2015 19:02:54)

Jao Von ako i meni to budu rekli zapalicu nekoga majke mi [sm=hudicek1.gif]

vonavoj -> RE: Upis u jaslice-vrtić (15.4.2015 21:35:26)

Mama krava,nasi kreteni doneli novi statut!! A starija cerka je novembarsko dete i krenula sa 10m..ali sad po novom ni ne upisuju u ovom upisnom roku!!

moja ciklama -> RE: Upis u jaslice-vrtić (5.5.2015 18:32:08)

Da li neko zna kada izlaze liste za "1001 Radost" PU Čika Jova Zmaj?

wivern -> RE: Upis u jaslice-vrtić (5.5.2015 18:33:41)

Ciklamo mislim da liste izlaze krajem maja.

milicicak -> RE: Upis u jaslice-vrtić (26.5.2015 9:01:06)

Liste izasle, nisu nas primili u vrtic :( sta sad?

Mala Elena -> RE: Upis u jaslice-vrtić (26.5.2015 9:12:45)

Sto vas nisu primili?

milicicak -> RE: Upis u jaslice-vrtić (26.5.2015 9:22:28)

Ideju nemam :( nema nikakve rang liste, samo spiskovi dece koja su primljena a nas na tim spiskovima nema...

Rosita -> RE: Upis u jaslice-vrtić (26.5.2015 10:17:31)

Milicicak :( zali se. U nasem vrticu i okolo teze se primaju deca preko 3 g, zato sto ispune kapaciter iz svojih jasala. U jasle se opustenije upisuje .

wivern -> RE: Upis u jaslice-vrtić (26.5.2015 10:52:26)

IZVORNA PORUKA: milicicak

Liste izasle, nisu nas primili u vrtic :( sta sad?

Ja sam spremna da nekoga ubijem zbog toga. Majke mi. Ne znam gde cu sa detetom ako nas ne prime. Kod nas lista tek 28-og. Prijavilo se oko 2500 dece a upisuju 550 u jasle i 230 u vrtic [sm=zmeden.gif]. I onda kazu kako se svake godine radja sve manje dece, pa odakle onda ovaj silni visak kad treba da se upisu u vrtice?
A cula sam da ce onima koji nisu upisani davati potvrde sa kojim ce se upisivati u privatne vrtice, a grad ce refundirati deo sredstava.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sledeća stranica >   >>