Peace* -> RE: Upis u jaslice-vrtić (10.12.2014 9:01:02)
|
Tijana, Ja sam starijeg dala u jasle sa godinu i pra meseci, ne sećam se tačno, adaptacija je trajala mesec dana, i posle je obožavao, ali sam morala da ga povučem jer je mnogo bio bolestan, ja nisam imala bolovanje jer sam bila na određeno, pa sam morala da plaćam i dadilju, a toliko para nisam imala, pa sam odlučila da ga čuva samo dadilja do 3g. Sa drugim nisam ni razmišljala, čuvala ga je dadilja do 3g, i tad je krenuo, nije imao ni dana adaptacije, od prvog dana se u vrtiću ponašao kao da je tamo rastao. Smatram da deca sa 3g treba da idu u kolektiv, ja nisam za jasle. Plakaćeš dva dana, posle ćeš shvatiti da i tek kako prija da imaš vremena sama da poradiš po kući i po sebi, neprocenjiv je osećaj da piškiš sama. [sm=smiley36.gif] A takođe, shvatićeš da je i njima lepo sa vršnjacima, i da imaju svoj neki svet kog ti nisi deo. Moraš da pustiš decu. Nemoj ih toliko vezivati za sebe. Odluka je dobra, pusti dete u jasle, on je već na granici za vrtić, nisu tipične jasle, nije on više baš beba. [sm=smiley31.gif]
|
|
|
|