Zemunka85 -> RE: Upis u jaslice-vrtić (27.5.2015 11:38:07)
|
Moje dete ide u privatni vrtic. Mi smo imali roditeljski sastanak povodom subvencija. To krece od septembra. Veliki broj dece ostane bez mesta u drzavnom vrticu/jaslicama, pa je drzavi jednostavnije da subvencionise za mesta u privatnim, nego da gradi nove objekte sto bi zahtevalo vise i para i vremena, sto je presudilo. Mi smo dobili dopis tj nas vrtic pa i mi. I ja uopste ne sumnjam u to. Obzirom da se i suprug i ja vodimo kao nezaposleni, ja sam naravno konkurisala za drzavni, kako bismo dosli do te odbijenice koja je uslov za subvenciju. Bilo je jako smesno/tuzno kako se tresem gledajuci spiskove i molim Boga da nismo primljeni. Iako nikakve sanse nismo imali, jer smo oboje nezaposleni, jedno dete, svi zdravi hvala Bogu .. bas me je bio strah. Jer ipak 160e manje mesecno, nije za zanemariti. I tako nas odbiju :D. Sutra idem u upravu po odbijenicu, pa cu da vidim sta dalje. Znam da to krece od septembra i da roditelji i dalje placaju punu cenu, a drzava do kraja meseca, ili sledeceg meseca to refundira. Mislim da mnooogo ljudi to ne zna i videla sam kako se roditelji nerviraju, kada im deca ne budu primljena, ali ovo je i te kako vazna informacija. OK nije isto da platis 200e pa ti oni vracaju 150, ili da odmah samo platis 50e, postoji tu i strah i ono sto su tvoje pare kod drugog neko vreme i sl .. ali et bitno je da to postoji. Jedini problem je sto naravno, nisu svi vrtici prosli taj konkurs ili sta li vec za subvencije. Pa je neko hteo da upise dete u najblizi drzavni, a sada mu mozda taj najblizi privatni nije tako blizu. Ja sam preprepreprepreprepsrecna sto sm mi uspeli, jer i da nismo Lara bi ostala u ovom vrticu jer je malo reci da sam preeezadovoljna bez i jedne jedine zamerke - kako rade sa njima, kako ih paze, sta ih uce, gde ih vode ... o ishrani da ne pricam, to je i bio razlog zasto sam je ovde upisala. Tako da sada mi je srce na mestu kada ostaje ovde + imamo pravo na subvencije.
|
|
|
|