|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ojed
27.1.2012 15:16:32   
liliana
Tina nikada nije imala ojed niti bilo kakvo crvenilo na guzi. Kada  smo došle iz porodilišta, prijateljica, koja je lekar, rekla mi je da je njoj  sestra koja je farmaceut rekla da bebe treba mazati naizmenično jedno veče Pavlovićevo, drugo veče Pantenolom , treće veče Jekodermom i tako u krug  i da je to  dobitna  kombinacija protiv ojeda i crvenila. Obe smo se toga pridržavale, ona sa svojim blizancima, ja sa Tinom i nikada ni jedno od troje dece nije imalo bilo kakav problem sa kožom ispod pelena. Ja ovo  najtoplije preporučujem svima iz svog okruženja. I dalje tako  mažem Tinu.user posted image

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 301
27.1.2012 15:18:59   
vukosava

IZVORNA PORUKA: Tash

IZVORNA PORUKA: Jele

DOBRO sve da se osuši

Ja sam umela i fenom da mu sušim guzu user posted image da budem sigurna da se osušilo, samo iz daljine, da slučajno ne opečem bebu.

hehe, tash pronalazac user posted image

Meni se cini da vlaga i toplota budu super preduslov za pojavu ojeda.

Posle kad sam malo razmislila, oblacila sam bebu u ono cebe da spava kad joj se to pojavilo. Posle sam prekunula i nije se vracalo kuc kuc. Naravno mazem kremu i dalje.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 302
28.1.2012 15:50:55   
Azra_
Koju Niveinu kremu ste koristile? Ima ih dve, za terapiju ojeda i protiv ojeda.

http://shop.aksa.rs/katalog/nivea-baby-krema-za-terapiju-ojeda-75ml.html
http://shop.aksa.rs/katalog/nivea-baby-krema-protiv-ojeda-u-tubi-75ml.html

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 303
3.2.2012 21:43:15   
Sanjica26 RR
Sta ste mazali na plihove bebine guze? Teodora se juce ojela i izbio je jedan plih. Veceras kad ju je muz presvlacio u peleni je pored stolice bilo krvi. Prepali smo se da nije od stolice. IZgleda je plih pukao.user posted image

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 304
3.2.2012 21:53:00   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Azra_

Koju Niveinu kremu ste koristile? Ima ih dve, za terapiju ojeda i protiv ojeda.

http://shop.aksa.rs/katalog/nivea-baby-krema-za-terapiju-ojeda-75ml.html
http://shop.aksa.rs/katalog/nivea-baby-krema-protiv-ojeda-u-tubi-75ml.html

Bem li ga, moja je na nemeckom, piše Wundschutz creme a sadrži 20% cink oksida pa bi mogla biti ova druga. Sa druge strane, opisi na njihovom sajtu nisu detaljni pa obe mogu imati po 20% cink oksida... user posted image user posted image user posted image

Sajice, nikad nismo imali plikove, jednom se samo ojela i jednom zacrvenela guza i tad smo koristili Niveinu kremu protiv ojeda.

(odgovor članu Azra_)
  Direktna veza do poruke: 305
3.2.2012 21:55:12   
Sanjica26 RR
Joj, stvarno me nervira taj ojed. Malo, malo pa se ojede. Danas je imala bas retku stolicu. Nosili smo i stolicu na anailizu sve je uredu. I redovno je presvlacimo. Sad kad hoce da kaki ode u cosak i cucne.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 306
3.2.2012 22:01:48   
Anoniman
Možda nije problem u kaki nego u izboru pelena. 

(odgovor članu Sanjica26 RR)
  Direktna veza do poruke: 307
3.2.2012 22:04:14   
Sanjica26 RR
Joj, Tasho promenili smo pampers. Presli na libero i opet ista situcoja. Sad ne znam koje druge da joj uzmem.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 308
3.2.2012 22:08:28   
Anoniman
Marku ojedi prolaze jedino u užasnom, groznom Huggies-u. Vidiš, ne znam zašto mu ga nisam stavila večeras, malo mu se od jutros crveni guza.
Možeš probati da je pereš u jako blagom rastvoru hipermangana svaki put kada je presvlačiš.
Guzu moraš DOBRO da osušiš pre nego što mažeš. E sad, čime ćeš da mažeš... ne znam.
Navodno, ojedi se tretiraju puderom. Ja lično to nevolim jer se puder zgrudva čim beba piški (ili bar nama se to desi). Ja obično mažem na smen pantenol mast i Sebamed protiv ojeda i osipa, ili umesto pantenola Nistatin (zavisi kakav je ojed).

Direktna veza do poruke: 309
3.2.2012 22:14:12   
Sanjica26 RR
A, koliko smem da stavim tog hipermangana? Uglavnom joj mazem sebamedom. Veceras smo joj stavili puder da joj se osusi taj plih. Nisam htela da joj mazem kremu. Mozda se od kreme iitiralo i lukao plih.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 310
3.2.2012 22:16:25   
Anoniman
Ja recim uzmem šolju od nekih 1,5dcl, sipam vode, i stavim bukvalno dve tačkice hpermangana, one najmanje, i mešam dok se skroz ne rastvore. Bude možda još svetlije od ovog. Baš baš svetlo. user posted image

Direktna veza do poruke: 311
3.2.2012 22:17:41   
Anoniman
Ako ti se učini mnogo tamno kad se rastvori, odaspi vode sa rastvorom i dospi čiste vode, dok ne dobiješ baš baš blag rastvor. 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 312
3.2.2012 22:19:12   
Jeca*
Sanjice, vidi ima li u Liliju da se kupe huggies pelene. Ili u Rodicu. Moja preporuka su ti huggies, molfix...sta god mozes da nadjes, posto nema DM da ti preporucim Baby love user posted image
a cime joj brisete guzu? da nije fora u maramicama?
takodje, ja bih joj dala probiotik na par dana, tipa liobif. On je blag i nece da skodi, a ako je nesto muci pomoci ce

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

Direktna veza do poruke: 313
3.2.2012 22:25:55   
Sanjica26 RR
Mislila sam na baby love, ali ne vredi kad ovde nema dm. Sutra cu da pogledam u liliju ili u Rodicu kad budemo isli da li ima nesto od tih sto si pomenula. Maramice koristimo, ali samo kad se ukaki i odmah je operemo. Ne znam stvarno do cega moze da bude drugo. Stolica je ok. Probiotik smo joj davali nekoliko dana, pa se umirilo sve. I opet se ojede. Definitivno ili je od pelena ili treba da je pustim malo golisavu da joj se vise prosusi guza.
Hvala vam!

< Poruku je uredio Sanjica26 -- 3.2.2012 22:26:50 >

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 314
3.2.2012 22:29:03   
Anoniman
Ja držim pakovanje huggies-a u špajzu da imam za kritične momnte, in ače koristimo Lumpi. Lumpi isto nije parfimisan, super je, ali je od spolja nekako plastičan, pa se valjda dete upari, ili šta znam već. 

Direktna veza do poruke: 315
3.2.2012 22:29:58   
Jeca*
sve smo mi to prosli...puta deset user posted image  znam kako ti je. JA sam mastala da skinemo pelene samo da se vise ne bi mucio u tim takvim fazama. Promeni i te maramice (nama recimo jedino prijaju nivea toddies). Ja sam Luki mazala guzu kanesten kremom, po 5 dana...to je protiv gljivica i sl. Konsultuj lekara, ali ja mislim da smes, samo ne smem da ti preporucim ovako na svoju ruku, premda sam ja konsultovala 5 lekara, sto dermatologa, sto pedijatara i svi su rekli ok je, ne stalno, ne cesto, ali slobodno mazi kad je tako

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

Direktna veza do poruke: 316
3.2.2012 22:33:34   
Anoniman
I ja sam mazala Canesten Marku na preporuku jednog pedijatra, ali su me posle naenalili drugi pedijatar i dr iz Dečije, i rekoše da se gljivice kod beba leče rastvorom soda bikarbone i nistatin mašću. user posted image Zaista prođe na tu kombinaciju.
Ali vidiš da im je stolica ok, nema gljivica.

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 317
3.2.2012 22:40:08   
Sanjica26 RR
Kad smo se prvi put ojeli pedijatar nam je prepisala gentamicin. Ali mislim da je to malo jaca krema od canestena. Vala i ja jedva cekam da skinemo te dosadne pelene.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 318
25.2.2012 8:17:29   
MagicSaja
Sto se tice ojeda, mojoj bebici je pomagao bepanten i kantarion ali za unutrasnju upotrebu jer je blizu genitalija (po preporuci pedijatra). Kada prodje, pocinjala sam da koristim pavlovocevu mast ali se opet vracalo. Cula sam da ona jos vise upali kozu. Medjutim, nedavno sam otkrila, i to slucajno u apoteci, da ona originalna pavloviceva mast koju proizvodi Pavlovic nije ona prava, stara pavloviceva a nju proizvode niske apoteke. Kupila sam manje pakovanje bas da vidim da li ce ona da pomogne i uspelo je. Za dva dana kao da nista nije bilo. I sada koristim nju. Zacudilo me je , a sto mi je drago, da je bas jeftina a delotvorna mast.
Slikala sam pakovanje da vidite kako izgleda (dva sledeca posta)

< Poruku je uredio MagicSaja -- 25.2.2012 8:21:42 >

Direktna veza do poruke: 319
25.2.2012 8:18:40   
MagicSaja
http://imageshack.us/photo/my-images/825/dscn1138v.jpg/

(odgovor članu MagicSaja)
Direktna veza do poruke: 320
25.2.2012 8:19:23   
MagicSaja
http://imageshack.us/photo/my-images/21/dscn1139w.jpg/

Direktna veza do poruke: 321
29.2.2012 17:23:16   
Azra_
Magic, ti preporucujes ovu mast protiv ojeda? Nama se cesto jave kao sitne crvene tackice u delu prepona. Mazemo svim i svacim, ali dzaba, svaki dan sve gore. Onda jednom-dva puta namazemo triderm kremu i sve prodje. E sad, krema nije preporucljiva za male bebe, ali sta mou kad nista drugo ne pali... Kad ne bismo sanirali, rane bi mu se otvorile.

Direktna veza do poruke: 322
29.2.2012 20:37:17   
MagicSaja
Kazem da je mojoj bebici to pomoglo. Isto je imala ojed i ja sam koristila pavlovicevu ali koju proizvodi Pavlovic, zatim sam koristila Mustelu, Bekolino ali se uvek vracalo crvenilo, ojed. Samo je pomagao Bepanten dok nisam cula za ovu pavlovicevu koju prave niske apoteke. I samo posle dva dana mazanja povukao se ojed tako da samo to sada koristim. Crvenila nema. Ja sam prezadovoljna.

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 323
28.3.2012 23:36:08   
novcic
Mi smo takodje muke imali sa ojedom..prvo sa mesec dana..po guzi..tada sam koristila seba med za ojed i naravno pavlovicevu..ali ni ta pavloviceva sada sam shvatila nije bog zna sta..izlecili smo nekako..a onda u predelu prepona blizu genitalija..tada sam koristila i seba med i niveinu kremu protic ojeda i nista..dok nisam kupila SUDOCREM kremu e ona nam je pomogla..da bi se pre neku dan opet pojavio ojed crvene boje,tackice krugovi ma uzas..nista nije pomagalo..evo sada nam pomaze daktanol krem 7 dana mazati i PENATEN MAST umesto pavloviceve i super nam je sada..da se vise ne navrati poludeh od tog osipauser posted image

Direktna veza do poruke: 324
29.3.2012 0:23:04   
vukosava
Moja se ojela u cetvrtak kad su bile one vrucine a m inismo imali odecu za toplije vreme. Izmedju nogu nazad. Od cetvrtka do nedelje sam je dosta luftirala je dosta nakon presvlacenja - i po 20 min bez pelene prvi dan, prala nakon svake velike nuzde, nisam stavljala nikakvu kremu, veoma cesto menjala pelene i ojed se povukao. Mojoj bebi iskoci cim smo jako puno napolju kad ona dosta sedi (u kolima npr i ako je nosimo).

(odgovor članu novcic)
Direktna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Majke će imati pravo na poseban staž i uve...
Zahtev može da se odštampa sa sajta Fonda www.pio.rs ili da se preuzme u filijali, a u okviru samog obrasca zahteva nala...
Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here