|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ojed
29.3.2012 0:29:46   
Ivanka 75
Svako crvenilo guze je početak ojeda a voda je najbolja preventiva. Ja joj svaki dan perem guzu kad kaki i tako sam sigurna da se ništa neće pojaviti.

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 326
29.3.2012 22:47:00   
novcic
ja ne znam od cega je nama,mada mislim da je od pelena,sto ti kazes dosta da budu bez pelena jer njih pelene ujedaju ocigledno..perem ga stalno i kada ga presvlacim cak,jer kazu i pedijatri da je voda zakon,a ne vlazne maramice..i mislim da pavloviceva ne vredi kao sto je nekad bila dobra,a original u kutiji u dm kupujem,moracu da nadjem neku drugu koja ce nam odgovarati,za sada penaten je bolji od pavloviceveuser posted image

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 327
18.4.2012 13:13:15   
Azra_
Da li neka od mama zna koja je cena Musteline kreme protiv ojeda?

(odgovor članu novcic)
Direktna veza do poruke: 328
2.5.2012 7:51:48   
NadaR

IZVORNA PORUKA: Ivence

POMOZITE MIIIIIIIIIIIIIII!!!!!Ima mi Milica ojed uzasan ispd brade, i ispod misica, mada tu malo... stavim ga pod kontrolu na par dana, ali sada kako krenuse vrucine, ne znam sta cu... sta je vama pomagalo... kreme, puder, masti.. STA????

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 329
2.5.2012 8:22:14   
Maslacak15
Hm ne znam devojkeuser posted image ,
Ja zivim u nemackoj, moj suprug je domorodac tj Nemac.user posted image Pavlovic nam je donela drugaarica pred porodjaj par kutija gde nas je on malo belo gledao u fazonu "Kakve su to vradzbine, sta ce krema iz Beograda , ko da nema dovoljno krema..." Elem pree neki dan kaze on meni, samoinicijativno, znas mislim da treba prestati sa upotrebom penaten ulja i kreme. Penaten ovde spada u klasiku i ima citava paleta prozvoda. Njemu se cini da je Pavlovic neuporedivo efikasniji. I u slucaju naseg bebca upravu je. Malisa istina ima jako malo problema sa kozom, ali cim se pojavi i najmanji trag crvenila u preponama ,Pavlovic smiruje situaciju unutar 2 sata. I za suva mesta na laktovima i kolenima je pavlovic nama bolji od penatena. Mi bi rekli Pavlovic rules!

(odgovor članu NadaR)
Direktna veza do poruke: 330
2.5.2012 13:47:52   
Ivence
POMOZITE MIIIIIIIIIIIIIII!!!!!Ima mi Milica ojed uzasan ispod brade, i ispod misica, mada tu malo... stavim ga pod kontrolu na par dana, ali sada kako krenuse vrucine, ne znam sta cu... sta je vama pomagalo... kreme, puder, masti.. STA????

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 331
2.5.2012 13:57:43   
Yula
Pranje cistom, mlakom vodom, susenje, luftiranje i onda pantenol krema nekoliko puta na dan. Mom bebcu se to ( ekcem ) pojavilo sa 4.5-5 meseci i sanirala sam ga za svega par dana.

Ako ti se pojavljuje ojed na guzi, izbaci vlazne maramice, prilikom svakog menjanja pelene peri bebi guzu mlakom vodom, a kada se ukaki i nekim neznim sapunom ( npr. sebamed ), dobro isperi, zatim je ispljuskaj po guzi VRLO BLAGIM rastvorom hipermangana, osusi dobro, ostavi malo da se luftira ( par minuta ), namazi pantenol mast ili kremu ( nikada debeo sloj, samo tanak ) i sve ce biti ok. Ova kombincija je bar nama uvek pomagala, a i svima kojima sam preporucila a oni je isprobali. Cula sam da su jako dobre i cinkove kreme, ima neka bela Niveina, ja je nisam koristila, ali drugarica mi ju je hvalila, a i ovde na forumu sam isto cula za nju. Tako nesto bi bilo dobro kasnije da koristis za odrzavanje koze guze.

Moram spomenuti da je moj Lazar imao samo dva puta ojed, jednom od proliva kao reakcija na neku novu namirnicu. Oba puta sam uz pomoc pantenola ( naseg galenikinog ) to veoma brzo sanirala.

< Poruku je uredio Yula -- 2.5.2012 14:00:11 >

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Ivence)
Direktna veza do poruke: 332
2.5.2012 18:40:48   
vukosava

IZVORNA PORUKA: Ivence

POMOZITE MIIIIIIIIIIIIIII!!!!!Ima mi Milica ojed uzasan ispod brade, i ispod misica, mada tu malo... stavim ga pod kontrolu na par dana, ali sada kako krenuse vrucine, ne znam sta cu... sta je vama pomagalo... kreme, puder, masti.. STA????

Probaj sa vodom, bez hemikalija i da je sto vise luftiras... Ume to da bude od vrucine...

(odgovor članu Ivence)
Direktna veza do poruke: 333
3.5.2012 7:05:34   
Ivence
Jao, probacu... hvala vam puuuno :)

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 334
30.5.2012 9:40:05   
peca
Jaoj kako sam poludela jutros... Bas razmisljam kako je lepo sto se za tri meseca nije nijednom ojela kad danas imam sta da vidim, ojela se po vraticu sa prednje strane i to je baaas crveno user posted image user posted image user posted image a taj deo nikako nisam mogla da vidim, i kad je mazem ne pridjem mu bas najbolje user posted image ne mogu da mu pridjem, nisam ni sanjala sta je ispod.... ovako se i ne vidi, ima tu par nabora napred to redovno mazem, ali imaj jedan nekako skroz unutra, i taj nisam videla.... moram bas da joj nategnem glavu unazad i da razmaknem to prstima, da joj zabijem prst u grkljan skoro... Sad sam jedva namazala neku kremu, ne da mi otima se, sigurno je boli user posted image ... ne znam jel bolje krema ili puder.... a taj deo je bas zavucen i stalno je preklopljen user posted image

Joooj i meme boli.... sta da joj radim sa tim ? i kako da joj to mazem a da ne pomisli da je davim jbt !!!

(odgovor članu Ivence)
Direktna veza do poruke: 335
30.5.2012 9:58:53   
peca
Sad kako sam namazala jos se vise zacrvenelo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Namazala sam sa sebamed kremom...

Joj uzas user posted image

(odgovor članu peca)
Direktna veza do poruke: 336
30.5.2012 10:12:22   
*Alexx*
Probaj pantenolom. Imaj na umu da je moguće da će da potraje ojed.

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu peca)
Direktna veza do poruke: 337
30.5.2012 10:14:39   
lesica
Peco,ja sam sve te nabore oko vrata prala mokrom vodom i posle dobro susila pelenom da bude skroz suvo. Tako sam joj i osip od vrucine tretirala,po savetu nase dr. Zena nam je rekla da joj ni slucajno tu ne mazemo nikakve narocito ne masne kreme vec ako bas trenba malo pudera i samo pranje i dobro susenje posle toga.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu peca)
Direktna veza do poruke: 338
30.5.2012 10:16:26   
minavb
Ja sam oko vrata i na prevojima gde se znoji, stavljala puder posle prebrisavanja bornom kiselinom. TO je bilo kad se brvi put ojeo od znoja. Posle toga sam dosta dugo na tim mestima stalno stavljala kosili puder, i više se nikad nije ojeo.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 339
30.5.2012 10:18:53   
peca
ali to tako grozno izgleda, mogu misliti kako boli kao djavo, ojela sam se i ja u zivotu pa znam , kako da joj to brisem necim tako grubim kao sto je pelena ? user posted image Drugo, ne mogu lepo ni da pridjem.... user posted image koliko sme bebica da drzi poprilicno zabacenu glavu unazad da bi joj to tretirala bilo kako ? Ovo ce tesko proci user posted image

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 340
30.5.2012 10:19:53   
Anoniman
Peco, ja to resavam tako sto taj deo lepo operem kad je kupam dok je na kupku na stomaku. Onda lpo izdigne glavicu pa sve moze da se dohvati. Isto tako taj deo brisem i mazem kada je na podlogu stavim na stomak.

Moja je do skoro tu uvek imala crvenu liniju jer je stalno povracala i tu joj se zavlacila povracka. Jednom sam htela da obrisem tuferom i pojavila mi se mala ili ipak tackica krvi. Joj kad nisam crkla. Ja sam joj namazala sudocrem i proslo je, ali onda sam pocela da tretiram taj deo samo kad je na stomaku.

Sad vec vise nemamo problema jer je prestala i da povraca a i od kada sedi vise joj brada nije na stomaku user posted image

Nemoj da se sekiras, sredices to brzo. Svima nam se desava po neki peh kada su oni u pitanju, bez obzira koliko pazimo.

(odgovor članu lesica)
  Direktna veza do poruke: 341
30.5.2012 10:26:54   
peca
A jbg MM ja se usredsredila na dupe i sve ostalo, bas je mackam, i tu po vratu ali nisam isla duboko... to se kako god je uzmes ne vidi, dobro sam i videla danas... to je bas zavuceno, ko zna i kad se jadna ojela... user posted image A na stomak nece nikako, cvili, zapomaze, pa na kraju vristi, a glavu mrcima nece da dize... Vala sad ima da dize user posted image Znaci bolje krema nego puder ? Koliko cesto to da mackam ??? Prase jedno... A znam kako to pece i boli user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 342
30.5.2012 10:26:59   
lesica
Joj ja cu sad zvucati kao nemajka,ali meni ma koliko bilo tesko sto moram malo da je namucim nikad ne odustajem od toga. Sto kaze Mina,uzmi bornu kiselinu i obrisi time prvo,onda osusi taj deo utapkavanjem nekom mekanom pelenom,pa stavi ili puder ili neku kremu sa velikim % cink oksida. Mada ja mislim da je bolje puder jer ne dozvoljava vlazenje tog dela. I nekoliko puta to ponavljaj-poenta je da su ti njihovi nabori zbog znojenja najvise izlozeni vlagi pa kad jos pridodas trljanje nabora o nabor-eto ojeda.

I da ne zaboravim-ne plasi da joj malo zabacis glavicu,malo ce se buniti ali ne smeta to njoj toliko-vise je stresno za tebe. user posted image

(odgovor članu peca)
Direktna veza do poruke: 343
30.5.2012 10:27:40   
Maslacak15
Peco,
Pa povuci joj nezno glavicu na nazad kad je kupas. Ako vas je dvoje, a pretpostavljam da je kupate zajedno jedno drzi dete a drugo neka jos opere vratne nabore. Mislim ne treba biti nasilan ali nisu deca tako ni nezna, da jesu ni jedno nebi prezivelo porodjajuser posted image Pazljivo mozes da pridjes svugda sigurna sam. Proci ce to brzo. Decija koza se brzo regenrise. Pozdravljam te

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 344
30.5.2012 10:34:17   
peca
Da Maslacak, MaliMish je dao dobru ideju, kad je na stomaku... U te hemikalije se ne razumem, sta mu dodje ta borna kiselina ? I taj oksid ? NIje dovoljna neka krema ? Ona ne izdize glavu cak ni u kadici, kad je okrenes na kupku na stomak zabija glavu u vodu, hoce da gnjuri user posted image Ovo mi je za nauk sad, nadrljala je od mene ubuduce, samo da zalecimo ovo, bas je crveno, a kao da je i malko oteceno, uzas, uzas, uzas !!!!

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 345
30.5.2012 10:36:49   
Anoniman
Mi to zovemo štek, jer u tom naboru nađemo po koju mrvicu, čupeta od tkanine i slično. Ko i Miš, u kadi je polegnem na stomak i to doooobro operem, tako je najlakše zaći rukom da se sve dobro opere, posušim čime je i inače brišem vozi dalje. U toku dana nad lavaboom joj to plaknem, nju nagnem i taman digne malo glavu da zvera u ogledalo, zagvatim rukom vodu i to sredim... Nikad se nije ojela tu..

(odgovor članu lesica)
  Direktna veza do poruke: 346
30.5.2012 10:37:03   
Anoniman
Borna kiselina je acidi borici. Ja moju prebrisem sa tim ako se nekad ospe, dok je bila mla od povrcke a sad hoce od bale.

(odgovor članu peca)
  Direktna veza do poruke: 347
30.5.2012 10:38:14   
lesica
Bornu kiselinu imas u svakoj apoteci-dezinfikuje ta upaljena mesta. A cink oksid,nisam objasnila-to ide u svaku kremu za ojede on susi te crvene tackice. Pa ti od krema uzmi ono sto bebani najvise odgovara.

Ali generalno kazem ti najbitnije je da im taj deo uvek bude suv.

(odgovor članu peca)
Direktna veza do poruke: 348
30.5.2012 10:43:56   
lesica
E da,ja sam L to prala i cistila kada je bila mala,tako sto je polegnem na veci jastuk ali tako da joj glava malo visi sa jastuka a da se naslanja na krevet i onda lepo uzmem tupfer namocen u vodu obrisem,pa onda mekanom pelenom osusim tapkanjem i tokom leta kada se bas znojila stavim puder. I to sam radila po par puta dnevno,i nismo imali problema.

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 349
30.5.2012 10:44:18   
peca
Ja trenutno imam povidon jod, sebamed kremu, neku drugu bebecu kremu, jekoderm, bebi ulje i neki uzorak niveionog mleka za telo ... to je to do plate, sto ce da bude za koji dan... Ne znam sta da izaberem? Ja ovo kapirem vec kao ranu, a ne kao kozu ...

Gae, tebi je lakse, tvoje dete je veliko, ja nemem lavabo pod 1. a pod 2. ona ne drzi glavu, 3.uglavnom je kupam sama user posted image 4. ja sam jedan tezak kreten user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here