|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ojed
30.5.2012 10:46:49   
minavb
Acidi borici, ili borna kiselina je sredstvo koje se koristi za ispiranje i toaletu oka kod odraslih i beba, sasvim bezbedno dezinfekciono sredstvo. Odlicna je i kao oblog za upaljena mesta. Ja imam dve ogromne flaše kod kuće. Profilaksa dekubita , koji nastaje od ležanja i vlaženja kože, uvek je bila posušivanje i talkiranje, pa to važi za ojede na prevojima i osipe od znoja. Masti i kreme treba izbegavati.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu peca)
Direktna veza do poruke: 351
30.5.2012 10:48:13   
peca
mina to je super, ali kazi ti meni sta ja da radim par dana dok ne dodjem do toga user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 352
30.5.2012 10:51:13   
minavb
Flaša borne kiseline nije više od 150 dinara, kosili talk isto tako( ako je plata problem). Hipermanaganov rastvor je isto dobar za posušivanje osipa od znoja, ali ni to nemaš u tvojoj priručnoj apoteci. Od onoga što si nabrojala da imaš, ništa nije preporučljivo.

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu peca)
Direktna veza do poruke: 353
30.5.2012 10:52:00   
Anoniman
Peco, tako sam radila od kako se sasušio pupak da mogu da joj kvasim stomak. Kd je držiš preko ruke na stomaku nema veze da li drži glavu. Operi i dobro posuši onda možeš da malo očistiš jodom i kad se jod osuši namaži tanak sloj jekoderma.

(odgovor članu peca)
  Direktna veza do poruke: 354
30.5.2012 10:52:45   
Anoniman
Peco, samo joj operi i osusi par puta u toku dana. Samo tapkanje. Ja koristim tufere za pranje, kao za skidanje sminke samo one velike kao dlan. Mozes da joj stavis taj sebamed. Ja sam stavljala mustelu, pa cak i pavlovicevu par puta. Jbg, probas pa vidis kako ide.

Nisi kreten, ne lupaj. Nista njima nece biti, sve si primetila na vreme.

Tako je mm kupao bebu dva puta za redom i ja slucajno osetim da nesto smrdi. a ona ispod miske kao parce sira, smrdi kao djavo. On izgleda nije lepo oprao a ni obrisao. Tu isto bas moras da podignes i ispravis kozicu skroz. A ona kao se ispovracala (ne znam od cega bi drugo moglo da bude jer je bas puno povracala a i cesto) pa ostalo od povracke belo. Naravno ispod toga crvenilo sacuvaj boze. Jbg, desava se. Najvaznije je da vidis na vreme. On je jadnicak mislio da dovoljno pazi na prevoje, ali nije.

Nemoj samo da se nerviras. Njima to prodje za dan dva. Ne znam za te pudere, da li moze obican talk, on je bas jeftin.

(odgovor članu peca)
  Direktna veza do poruke: 355
30.5.2012 10:53:30   
peca
Imam puder... i to bas kosili cini mi se.... onda cemo puder za sad... Sad cu da joj operem ovu kremu sto sam namazala, pa cu da osusim, i da uvaljam prase u "brasno" user posted image

< Poruku je uredio peca -- 30.5.2012 10:54:41 >

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 356
30.5.2012 10:53:40   
*Alexx*
OK, ja se ne razumem mnogo u ta sredstva, ali kontam sledeće: ako je povidon jod dobar za dezinfekciju pupka, onda možeš da dezinfikuješ i njim taj ojed. Mada, ako tu nema rane, nema šta da se dezinfikuje.
Opet, ja sam Andreju ojed rešavala jekodermom, koji sad nije baš popularan, ali to je jedino šta mu je rešavalo ojed. Pošto je to mesto problematično, baš kao i guza, ja bih mu namazala. Puder nikad nisam koristila za te stvari.
Svakako je najbolje više puta dnevno oprati to mesto i dooobrooo posušiti pelenom. Ne prebrisavati, već prisloniti da se voda dobro upije. Dalje - da li ćeš puder ili ćeš kremu - tvoj izbor.

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu peca)
Direktna veza do poruke: 357
30.5.2012 10:54:46   
minavb
Da ponovim, od tog prvog znojnog ojeda, pa do zimus, talkirala sam svako veče posle kupanja ispor vrata, pazuha i prepone.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 358
30.5.2012 10:57:01   
peca
MaliMisu, ja sam trazila u dm-u one bebylove tufere, potpisujem smrtnu kaznu da su oni to imali, ali me prodavacica ubedjuje da sam ja taj artikal izmislila user posted image user posted image user posted image Gde ih ti kupujes? To je zgodnije...

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 359
30.5.2012 10:57:13   
Lilla
Te "stekove", kako rece Gae, imaju skoro sve bebe i tu se najvise skuljaju bljuce, znoj, koncici, ma svasta pa se beba lako ojede. Nista joj nece biti ako joj malo zabacis glavu, ja sam mom to cistila tako sto u toplu vodu naspem malo bebi ulja, on lezi na ledjima i ruku mu podvucem pod ramena i malo ga odignem tako da mu glava ode ka nazad, i onda brzo rukavicom za kupanje prevucem par puta i to je to. Poslije se samo posusi i ne mora ni da se maze jer od ulja u vodi koza bude fina i meka. Posto vec imate ojed probaj da joj mazes kremama koje u sebi imaju cinka, nama se jednom guza malo zacrvenila i Bepanthen nam nije pomogao ali Inotyol sa cinkom jeste.

< Poruku je uredio Lilla -- 30.5.2012 10:58:20 >

"Divno je biti nekome nesto, divno je biti tebi sve...Sve dok te drzim cvrsto za ruku, nikog na svijetu ja se ne bojim!"

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 360
30.5.2012 11:01:01   
minavb
ALi kad se setim tog smrada od povraćkeuser posted image
Vanja je večito bio ispovraćan ispod vrata, ali se nikad nije ojeo. Da li je to zbog talka, ili što smo se prali po ceo dan, ne znam, ali smo super prošli. Pedijatrica mi je na prvom pregledu rekla da mu talkiram i iza uha, jer je mama pre nas donela bebu sa stravičnim ojedom na tom mestu, prosto tu nisu brisali bebu.

(odgovor članu Lilla)
Direktna veza do poruke: 361
30.5.2012 11:01:04   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: peca

Sad kako sam namazala jos se vise zacrvenelo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Namazala sam sa sebamed kremom...

Joj uzas user posted image

Peco, Marku je dugo bio crven vratić, baš tu napred, mazala sam mu pantenol i jekoderm i to mu je pomagalo. Ujutru sam mazala pantenol i još jednom preko dana a posle kupanja jekoderm. Pazi da je vratić uvek dobro osušen posle kupanja, kao i svi prevoji (ispod pazuha, prepone).

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu peca)
Direktna veza do poruke: 362
30.5.2012 11:06:11   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: lesica

Peco,ja sam sve te nabore oko vrata prala mokrom vodom

A ima i suva? user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 363
30.5.2012 11:08:34   
cockic
ja kad kupam lenu stavim je na kupka i kupkom joj operem ispod vratica.
mi koristimo kupku mustelu.

i sudokremu,neki put i neke masnije ali vise ovu user posted image

peco jer nema tackica jer sad samo crvenio ili ima i crvenih tackica ?

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 364
30.5.2012 11:09:01   
minavb
Možda je mislila na čistu mlaku vodu user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 365
30.5.2012 11:12:58   
peca
Nema tackica, crveno je bas, i onako deluje kao da je blago oteceno, to je neka dva santimetra, nije celom duzinom, samo sa jedne strane vrata... Mozda se i juce ojela, kupila sam joj cucle sa tri rupe, a kako je halapljivo sisala mozda joj je malo podlilo, a i juce smo ceo dan bili napolju a bilo je toplo, ne znam, nije ni vazno od cega je, vazno sam se ja sad istresla, i malo smirila, procice, nije kraj sveta, vise cu da obratim paznju i bice valjda ok. A stvarno pazim na te prevoje, ispod miske, od struka na dole, ali eto, padnem na vratu user posted image Vrlo moguce da i zbog toga place user posted image

AnaRR vidi se ko ovde pazljivo cita user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 366
30.5.2012 11:17:10   
cockic
ma sad kad si namazala za par sati ce joj biti to mnogo manje user posted image  

ja sam malom stavljala razblazen hipermangan ali jako svetlo roze i onda
kad se osusi krema sa cinkom i uvek kad je bio manji je pomagalo.

zato sad kad se ojede malo je komplikovano ali to mu se bas retkooo
desava.a nadam se i izlasku is pelena do septembra.

(odgovor članu peca)
Direktna veza do poruke: 367
30.5.2012 11:18:39   
lesica

IZVORNA PORUKA: Ana RR

IZVORNA PORUKA: lesica

Peco,ja sam sve te nabore oko vrata prala mokrom vodom

A ima i suva? user posted image

user posted image Glupaca user posted image Mlaka voda!

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 368
30.5.2012 11:18:41   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: minavb

Možda je mislila na čistu mlaku vodu user posted image

user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 369
30.5.2012 11:20:02   
Anoniman
Moja nikad nije imala tackice samo bi ta linija prevoja bila jako crvena kao da ce koza svaki cas da pukne. Samo redovno to radi i nema frke.

A tufera ima u DM-u i ne stoje gde i ostali nego tamo gde su Babylove proizvodi. Uglavnom je to gde su pelene i vlazne maramice pa tu pored. Retko ih dobijaju i odmah se rasprodaju. Cesto im na raf stane samo nekoliko komada pa ako hoces vise, trazi da donesu ako imaju u magacinu. Ja sam prosli put pokupila sa rafa 8 pakovanja, gledala me kasirka kao cudo user posted image Oni su dobri da ih koristis vlazne da prebrises ali posusi pelenom za svaki slucaj da od ovoga ne ostanu mrvice, mada su njihovi kavalitetni i ne raspadaju se lako

(odgovor članu peca)
  Direktna veza do poruke: 370
30.5.2012 11:20:22   
Rada T.
ja sam juče pošizela!
Od kada se rodio Luka nije imao nikakve ojede.. ali kreuli su mu očnjaci i počeo je da serka kao golub! Samo smo juče promenili devet pelena user posted image baš se namučio jadan i naravno ojeo se već posle treće pelene sam videla da je počelo da se crveni a do kraja dana užasuser posted image

kuvala sam mu rižu i kakao i sad je sa stolicom sve ok, još samo ojeda da se rešimo

Što žena može iz mesta... đavo ne može ni iz zaleta!

(odgovor članu peca)
Direktna veza do poruke: 371
30.5.2012 11:22:15   
Lilla
Joj Mina, i meni su bljuce user posted image Preko dana je opet lako, vidim odmah i operem ali kad bi bljucnuo tokom noci, pa se onda to tu i iza usiju osusi do ujutru, uf... No, nije se stvarno nikad ojeo.

Peco, nemoj da se stresas, nije to nista strasno i desava se skoro svima, vidis i sama user posted image Jeste nezgodno za bebicu, ali brzo prodje, samo ti nju peri njezno i mazi i proci ce user posted image

"Divno je biti nekome nesto, divno je biti tebi sve...Sve dok te drzim cvrsto za ruku, nikog na svijetu ja se ne bojim!"

(odgovor članu peca)
Direktna veza do poruke: 372
30.5.2012 11:26:53   
peca
Joj kako je plakala kad sam joj namazala i jos se ne smiruje... user posted image

Hvala vam svima user posted image

(odgovor članu Lilla)
Direktna veza do poruke: 373
30.5.2012 11:30:05   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: MaliMis

Moja nikad nije imala tackice samo bi ta linija prevoja bila jako crvena kao da ce koza svaki cas da pukne. Samo redovno to radi i nema frke.

Ovako je Marku bilo, ali pantenol i jekoderm su nas spasili.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 374
30.5.2012 11:33:20   
minavb
Peco, jel to izgleda onako kako je Mis opisala ili kao tačkice?

(odgovor članu peca)
Direktna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here