nenja22
|
pa nemoj tako, "baci pavlovicevu, zamasti i nista"...jeste, znam, i sentimentalna sam u vezi sa njom, pa bas ne volim kad je pljuju, ali nije samo to...odlicna je i to stoji, toliko godina koliko je postoji, a to je stvarno mnogo...moja sestra je u vreme sinovljevog rodjenja zivela u cirihu i tamosnja babica, vrlo iskusna, da ne kazem matora svacarkinja, je nju preporucivala...e takodje ne poricem da postoje bebe koje na nju lose reaguju, ali to nikako ne treba da znaci uopstavanje odmah, naprotiv, verujem da su to redji slucajevi bebica koje prosto imaju reakcije na neki sastojak iz nje, a sto za svaku, pa i najboju stvarcicu postoji... ali isto mislim da je to sa ojedima toliko individualno...i mislim da su najjednostavniji saveti i najbolji, cesto presvlacenje i luftiranje, ispiranje, ali samo mlakom vodom, a od kremica, dok mama ne provali sama sta njenoj bebi najbolje odgovara, moze samo da isprobava...plus, na zalost, ima bebaca koji prosto imaju osetljiviju kozu i to je to...mi upravo koristimo pavlovicevu (za guzu naravno, i malo ispod miski i neki drugi prevoji povremeno) od pocetka, plus ga kupam u mlakoj vodi sa par kapi maslinovog ulja, ili samo tusiram pod mlazom mlake vode i evo za sest meseci nista (pupupu, da ne ureknem ) (u stvari imao je letos od vrucincine neki osip po butinama i sad skoro od vetra i sunca po licu, ali sto se tice guze i ojeda, jok)