RE: rođendanske torte (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno

Poruka

mali_mis -> RE: rođendanske torte (6.11.2014 10:19:24)

Lepa je torta.
A Una je medena [sm=smiley1.gif]

nata11 -> RE: rođendanske torte (6.11.2014 10:35:37)

Gomilica porasla. Predivna Una i predivna torta. [sm=bravo.gif]

choopa choops -> RE: rođendanske torte (6.11.2014 11:07:23)

Trco ja nisam stavljala ganache, nisam bila sigurna zbog fondana...šta znam ipak u ganaš ide ta pavlaka, a kako fondan ne smije na mlijeko...Nisam rizikovala, možda neko zna bolje. [sm=zmeden.gif] Ja uvijek stavim butter cream, ali dodam kakao [sm=smiley1.gif]

Ana i UM divne tortice [sm=bravo.gif]

Trcosava -> RE: rođendanske torte (6.11.2014 11:22:19)

Meni se čini da sam na minjinoj kuhinji pročitala da nije problem fondan i ganache[sm=zmeden.gif]

Bibilib -> RE: rođendanske torte (6.11.2014 11:31:52)

ja danas pravim fondan masu za tortu...

Bibilib -> RE: rođendanske torte (6.11.2014 11:33:25)

Um torta je prelepa ,da li si pravila ili kupljena.?

jess021 -> RE: rođendanske torte (6.11.2014 11:38:55)

Um prelepo. torta lepo izgleda, a Una je predivna![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

little_one -> RE: rođendanske torte (6.11.2014 11:43:45)

Moze ganache al mora da bude omjer cokolade i vrhnja drugaciji od onog za kreme, ja sam pravila na 100ml vrhnja 200g cokolade i onda se sigurno ne topi. Ljepsi mi je taj ganache nego da stavljam margarin i secer [sm=smiley11.gif]

choopa choops -> RE: rođendanske torte (6.11.2014 12:07:37)

Eto, onda vvjerovatno može, ja nisam htjela da rizikujem taj put jer mi je i fondan taj put ispao katastrofa, napravila vrhunske figure i one mi se skljokale [sm=smiley26.gif] pa sam morala da pravim sve ispočetka. [sm=smiley29.gif] A da je ganache bolji, jeste [sm=smiley20.gif], mada ja i u margarin stavim kakao pa ispadne kao neki fil kaobajagi, ne bude toliko gadno kao sami margarin i šećer [sm=smiley36.gif]

Mala Elena -> RE: rođendanske torte (6.11.2014 12:38:24)

Torte su bas lepe i sarene ! Toliko ideja ima za te torte da mi se cini da ne bih mogla da se odlucim !

Azra_ -> RE: rođendanske torte (6.11.2014 13:51:01)

UM baš lepa torta, prava za devojčice.

Anči, kada bi moje dete videlo ove torte sa bombonama, nastalo bi takvo muljanje po torti, a u cilju da povadi ove bombone, bilo bi ludo. Lepe su!

Mati, stavi nam sličicu!

vikiveki -> RE: rođendanske torte (6.11.2014 15:08:01)

UM torta vam je predivna....a na Uninom licu se vidi koliko je oduševljena[sm=bravo.gif]

lelaigor -> RE: rođendanske torte (6.11.2014 15:51:14)

IZVORNA PORUKA: choopa choops

Trco ja nisam stavljala ganache, nisam bila sigurna zbog fondana...šta znam ipak u ganaš ide ta pavlaka, a kako fondan ne smije na mlijeko...Nisam rizikovala, možda neko zna bolje. [sm=zmeden.gif] Ja uvijek stavim butter cream, ali dodam kakao [sm=smiley1.gif]

Ana i UM divne tortice [sm=bravo.gif]

Poslastičari isključivo ganaš i buttercream koriste kao vezu između torte i fondana. Ono što ne sme ispod fondana jeste neki gnjecav fil. Ganaš sa tamnom čokoladom (barem 40% kakaa) radiš 1:1, ganaš sa mlečnom čokoladom radiš 1:2, a beli ganaš radiš 1:3 gde ti je 1 slatka pavlaka.
UM, predivna je mišica mala! [sm=smiley27.gif]

choopa choops -> RE: rođendanske torte (6.11.2014 16:36:55)

[sm=smiley20.gif]

mati -> RE: rođendanske torte (7.11.2014 0:16:32)

UM super tortica.
Azra stavila bi da znam gde mi je usb. A kako smo zakazali goste i u nedelju, verovatno cu posle toga da trazim.
Lelo, ja taj butter cream odokativno pravim, i nervira me sto se brzo steze, nisam jos dovoljno vesta i brza, pa ga podgrevam.
Ja samo istopim malo margarina za kuvanje i secera u prahu i time "lepim".

Ana RR -> RE: rođendanske torte (7.11.2014 1:24:55)

IZVORNA PORUKA: Azra_

Anči, kada bi moje dete videlo ove torte sa bombonama, nastalo bi takvo muljanje po torti, a u cilju da povadi ove bombone, bilo bi ludo. Lepe su!

Azra, ona sa drugog rođendana je tako i završila, klinci su počeli da vade bombone brzinom svetlosti, jedva sam je isekla. Ma, samo neka je deci zabavno [sm=smiley1.gif]

Azra_ -> RE: rođendanske torte (7.11.2014 1:44:33)

Hahah, znači nismo jedini. Neverovatno je koliko su opsednuti tim šarenim bombonama. Moje dete ih čak nešto i ne jede, ali voli da se igra sa njima. U zamenu za to, dobija zrna pasulja, ili neke šarene granulice od zeke.

Uf, prošle godine sam već na leto znala koju ću tortu, a sada nemam pojma. Imam vremena do mesec dana pre rođendana, dakle, do početka decembra, tada već moram da naručim.

lelaigor -> RE: rođendanske torte (7.11.2014 9:31:26)

IZVORNA PORUKA: mati

UM super tortica.
Azra stavila bi da znam gde mi je usb. A kako smo zakazali goste i u nedelju, verovatno cu posle toga da trazim.
Lelo, ja taj butter cream odokativno pravim, i nervira me sto se brzo steze, nisam jos dovoljno vesta i brza, pa ga podgrevam.
Ja samo istopim malo margarina za kuvanje i secera u prahu i time "lepim".

Meni je buttercream dobar baš iz tog razloga što se steže. Jer njemu je uloga, osim da se fondan lakše zalepi na tortu, i ta da stvori tanak mastan sloj između torte i fondana, što onemogućava da se bilo koja tečnost iz torte izvuče i uništi fondan. A kada se stvrdne isto kao i ganaš, umočiš nož u vrelu vodu i pređeš još jednom preko torte i tek onda stavljaš fondan, samo tako deluje kao "lepak".

Trcosava -> RE: rođendanske torte (7.11.2014 9:37:46)

Lelo draga, hvala na savetu (ovo za nož i lepljenje [sm=jezicek.gif]) mislim da je odluka definitivno definitivno pala - ona karamela. Sad da poručim fondan i boju koja mi fali i posle sam mirna!

lelaigor -> RE: rođendanske torte (7.11.2014 9:39:12)

Nema na čemu. Pitaj šta ti treba, ipak mi je to posao. [sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: rođendanske torte (7.11.2014 12:46:01)

Sda cu ja da budem baksuz, ja sam pravila tu tortu za Ng , i nije mi se uopste svidela[sm=smiley36.gif]

lelaigor -> RE: rođendanske torte (7.11.2014 12:48:02)

Koju tortu?

Anoniman -> RE: rođendanske torte (7.11.2014 12:53:48)

ono cokoladnu sa karamelama i gansenom[sm=smiley36.gif] sto je stavila choopa

branki* -> RE: rođendanske torte (7.11.2014 12:57:21)

meni se kao rodjendanske dopadaju boem torta(stavljala lelaigor),cokoladna torta sto ide slag izmedju filovanja,gabon torta i naravno dacina koju ne umem da pravim nego narucujem.to pricam za odrasle.a,za decu mogu drugacije torte,lakse.

mama krava -> RE: rođendanske torte (7.11.2014 13:01:05)

IZVORNA PORUKA: branki RR

meni se kao rodjendanske dopadaju boem torta(stavljala lelaigor),cokoladna torta sto ide slag izmedju filovanja,gabon torta i naravno dacina koju ne umem da pravim nego narucujem.to pricam za odrasle.a,za decu mogu drugacije torte,lakse.

Umirem za gabon!!! Decu bi' prodala[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif], al ne umem da je pravim!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  74 75 [76] 77 78   Sledeća stranica >   >>