New Mom -> RE: prestanak dojenja (14.9.2014 22:26:58)
|
IZVORNA PORUKA: Vihor Potreban mi je savet, prekinula sam dojenje postepeno, sin mi ima 14 meseci. Vec 15-tak dana ne sisa uopste. Za to vreme sam se dva puta izmuzavala rucno. Prvi put je bilo nekih 30 ml. drugi put oko 40 ml s tim da se nisam izmuzavala do kraja. Jedna dr. mi preporucuje tablete ili da pokusam da podvezem grudi, a druga da ne diram mleko, nego da ako osetim toplinu da stavljam listove kupusa. E, sad mene je strah da mi se nesto ne iskomplikuje i da mleko ne nadodje, posto osetih u desnoj dojci neki pritisak.. Nisam za tablete, jer inace imam probleme sa hormonima. Kazite mi da li da se izmuzavam, ili ne i sta ce se desiti sa mlekom koje se nalazi u dojkama, i dokle ce isticati mleko na pritisak, tj pri pokusaju izmuzavanja? Hvala unapred na odgovorima. :) Apsolutno NIKAKO da se podvezu dojke! To moze dovesti do zastoja mleka u dojkama i mastitisa. Rucno se izmlazaj tek toliko da osecaj napetosti prodje. I kao sto Olga rece, mesecima moze biti mleka jos u njima. Redukuj tecnost, to pomaze. S tim da se moze desiti da kad ti dodje sl. menstruacija nadodje mleko. Ne mora, al se moze desiti. Sanja, nemoj joj ukidati. Tako mozete mesecima bez problema. Il ostavi bar jedan podoj. Pogotovo sto kreces verovatno da radis, trazice tvoju blizinu.
|
|
|
|