RE: prestanak dojenja (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dojenje i dopuna dojenju

Poruka

viktori -> RE: prestanak dojenja (20.11.2013 0:17:15)

ja sam sad u prici sa mm skontala da n vise ne sisa nocu ima sigurno dve tri nedelje! uopste to nisma registrovala jer legne pored mene i nastavi da spava.
sta mislite da mu sad polako ukidam po neki dnevni a da ostavim ovo uvece i ujutru
p.s. pisala sam vec negde da je on skoro pa prestao uopste da sisa i bas po malo sisao, al ja nisma bila ceo dna kuci i kad sam dosla...on se nakacio i evo ga opet se vratio pa se bojim da ga ne poremetim nesto on je bas bez reda bio sisao na zahtev inace

jovana jojo -> RE: prestanak dojenja (20.11.2013 0:47:40)

Ja mislim da je najbolje da počneš postepeno i u toku dana da mu ukidaš podoj ...ja sam sa ćerkicom tako postepeno ukidala,mada je ona prvo prekinula dnevne podoje pa tek na kraju noćne

World -> RE: prestanak dojenja (20.11.2013 13:17:28)

Ja sam prvo ukinula dnevne skroz, jedan po jedan. Lakse mi tako bilo jer u toku dana moze jesti ostalu hranu koliko god puta (a i bogami jede po 5-6 x dnevno, mada pomalo).

Modessty -> RE: prestanak dojenja (20.11.2013 13:25:46)

prvo ukidaj dnevni podoj, to ti je lakše. A kad rešiš da ukineš onaj pred spavanje i prvi jutarnji kreni lagano. Daj detetu prvo mleko na flašicu pa koliko popije popije, a onda podoj. Tako će lagano preći na mleko i prestati da sisa bez problema.

World -> RE: prestanak dojenja (20.11.2013 13:32:47)

Ja sam sinoc dala A. flasicu prvi put, popila je nesto i onda kasnije pojela siku sasvim regularno. Mislim da nije skontala da je to umjesto sike. [sm=smiley1.gif]

Misha i Ljisha -> RE: prestanak dojenja (20.11.2013 14:45:29)

a kako prestati da dojis a da ne ubacis flasicu? Jel to moguce? Moja generalno nije luda za flasicom pa ce mi to biti problem.

Peace* -> RE: prestanak dojenja (20.11.2013 14:49:19)

Pa jedino da dočekaš da dovoljno poraste da direkt pređe na čašu.

adulence -> RE: prestanak dojenja (20.11.2013 14:52:58)

Pa miso da joj dajes na casu...mislim ona tebi vec pije na casu jel tako,a ni ne planiras prestanak,ako se ne varam...tako da ce ti ona super piti na casu...

World -> RE: prestanak dojenja (20.11.2013 14:56:22)

Slazem se za ovo da dovoljno poraste. Nasa komsinica nikad nije davala flasicu, ali je dojila mislim negdje godinu i po. Dijete sasvim regularno popije mlijeko iz case.

Misha i Ljisha -> RE: prestanak dojenja (21.11.2013 21:15:33)

Ma pije moja Dunja iz case al se ja izgleda vise brinem kako ce se ona uspavati[sm=smiley36.gif]. Bratanac i sestricina su se naravno nakon prestanka sikanja uspavljivali flasicom mleka pred spavanje. A ja ionako imam problem sa uspavljivanjem pa mi sad jos i frka bez flasice. Mislim pice ona mleko jel? Nego moram resiti ovaj drugi problem ocigledno

nina26 -> RE: prestanak dojenja (21.11.2013 21:23:48)

Mi smo ukinuli dojenje pred spavanj vec jedno 2 nedelje, ali mi sad vuce bluzu preko dana, kad je malo nervozna, verovatno zubi i trazi siku. Ali, naravno nocno dojenje to ne moze da izbegne nikako, i dalje se budi i visi na njoj, pa sada ne bas celu nocu, ali pola sigurno,sto je veliki pomak kod nas. A zato kad krenu zubi, onda sve sto smo postigli pada u vodu, jer joj je sika lek[sm=smiley13.gif]

Misha i Ljisha -> RE: prestanak dojenja (21.11.2013 21:27:02)

nina ja prestala da se sekiram oko nocnog dojenja. Znaci desi se da ne sisa nijednom, jednom ili cak i po pet puta. Ja je pustim. Ionako su naucnici zvanicno dokazali da sika bebi deluje kao analgetik. Pa bolje sika nego paracetamol. Sta se brines prestace ovi nasi da sisaju dok ne krenu u skolu[sm=smiley36.gif]

nina26 -> RE: prestanak dojenja (21.11.2013 21:35:32)

Ljiso, to je i moj odgovor kad me pitaju kad cu vise da prestanem, kao godinu dana je puno, nema vise svrhe, ''kad krene u skolu"[sm=smiley36.gif]

Nego htedoh da te pitam, vidim da tvoja D uveliko pije iz case, ja moju jos nisam pocela da nudim[sm=zmeden.gif] Izrazila je zelju, uvek me vuce kad pijem kafu i otvara usta, ali mi lakse da joj dam iz flasice, reko, naucice kad tad[sm=smiley1.gif]

viktori -> RE: prestanak dojenja (21.11.2013 21:38:10)

evo n ne trazi ni nocu ni preko dana, samo ujutru i uvece e sad do kada ce to trajati ili je za stalno nemam pojma
on se mazi tako sot caprka po bluzi, a kad aga nesto muci pa spava sa nama rukice su mu u bluzi nesto petlja i zaspi. eto en sisa al se mazi mislim da je to normalna faza

Misha i Ljisha -> RE: prestanak dojenja (21.11.2013 21:41:17)

IZVORNA PORUKA: nina26

Ljiso, to je i moj odgovor kad me pitaju kad cu vise da prestanem, kao godinu dana je puno, nema vise svrhe, ''kad krene u skolu"[sm=smiley36.gif]

Nego htedoh da te pitam, vidim da tvoja D uveliko pije iz case, ja moju jos nisam pocela da nudim[sm=zmeden.gif] Izrazila je zelju, uvek me vuce kad pijem kafu i otvara usta, ali mi lakse da joj dam iz flasice, reko, naucice kad tad[sm=smiley1.gif]

ma ja sam joj dala jos odavno da pije iz case[sm=smiley36.gif]. Jao pa sigurno je imala oko pola godine. Vodu sam joj cak davala iz cepa flase, bilo joj zanimljivo a sad drzi casu fino. I iskreno kad pije iz flasice se uvek zagrcne a iz case skoro nikad. Cudno ovo moje dete. Nego ja sad razmisljam pa kad krenu u skolu krecu da im izbijaju stalni zubi hahahaha..mozda nece ni tad prestati

World -> RE: prestanak dojenja (21.11.2013 21:46:08)

A. je danas trazila siku nekoliko puta u toku dana [sm=smiley13.gif] a inace to nikad ne radi, em sto smo ukinuli dnevne podoje poodavno em sto nikad nije ni trazila sama.. i to me sve cupa za majicu......A tek nam je treci dan da pokusavamo flasicu, koju danas nije htjela ni da primirise. Uh, vidim da to bas i nece ici onako kako sam zamislila...

nina26 -> RE: prestanak dojenja (21.11.2013 21:52:08)

Ljiso, to tvoje dete je mnogo napredno [sm=bravo.gif] Jel si je naucila i da przi jaje na oko[sm=smiley2.gif] SAlim se, bas lepo sto radis tako sa njom[sm=bravo.gif]

World, pa daj joj malo, meni bi bilo zao[sm=smiley13.gif] I moja isto dugo nije preko dana sisala, pa krenula sad opet, sta cu,neka je i onako smo kuci po ceo dan, jos i zima dolazi pa nek se zanima jos malo[sm=smiley1.gif]

nina26 -> RE: prestanak dojenja (21.11.2013 21:53:10)

IZVORNA PORUKA: viktori

evo n ne trazi ni nocu ni preko dana, samo ujutru i uvece e sad do kada ce to trajati ili je za stalno nemam pojma
on se mazi tako sot caprka po bluzi, a kad aga nesto muci pa spava sa nama rukice su mu u bluzi nesto petlja i zaspi. eto en sisa al se mazi mislim da je to normalna faza

Nikola, mali sisoje[sm=smiley1.gif][sm=smiley31.gif]

World -> RE: prestanak dojenja (21.11.2013 21:57:13)

World, pa daj joj malo, meni bi bilo zao I moja isto dugo nije preko dana sisala, pa krenula sad opet, sta cu,neka je i onako smo kuci po ceo dan, jos i zima dolazi pa nek se zanima jos malo

Pa dala sam joj, sta da radim, bas je izgledala nekako ocajno... [sm=smiley13.gif]

Ali ako mi sad uvede jos i dnevne, ne znam kako cemo se skinuti sa sike onda...

viktori -> RE: prestanak dojenja (21.11.2013 21:58:39)

hahhahhahahahahahhaha
mis moj mali znas kako me mazi pa zagleda lice
a da sve se promeni kad mama nije tu, pa kad se vratim scepa me i ne pusta, naravno kada se odljuti hahah

Misha i Ljisha -> RE: prestanak dojenja (21.11.2013 22:01:08)

Ljiso, to tvoje dete je mnogo napredno [sm=bravo.gif] Jel si je naucila i da przi jaje na oko[sm=smiley2.gif] SAlim se, bas lepo sto radis tako sa njom[sm=bravo.gif]

World, pa daj joj malo, meni bi bilo zao[sm=smiley13.gif] I moja isto dugo nije preko dana sisala, pa krenula sad opet, sta cu,neka je i onako smo kuci po ceo dan, jos i zima dolazi pa nek se zanima jos malo[sm=smiley1.gif]

Hehehe napredno il nazadno kad moj blenta ne zna iz flasice da pije. Samo sa jednom cuclom nije "posvadjana" ali ta cucla je stara i ja kupila drugu al jok,nece pa nece. Sta ja da joj radim. A ranije je cak gurala jezikom cuclu napolje kao da se gadi.

World i meni bi bilo zao al ja planiram da budem do grla zakopcana kad budemo resili da prestanemo

nina26 -> RE: prestanak dojenja (21.11.2013 22:03:29)

World, ne brini opet ce se vratiti na staro. Mozda sada samo pati sto si joj ukinula podoje, mozda su i zubici krenuli pa joj je tako lakse. Bolje tako po malo, pa ce ona sama izgustirati.

Viktori, ti kad ides negde da ostavise svoje (.)(.) N na cuvanje, pa i ne moras da zuris da se vratis posle[sm=smiley36.gif]

adulence -> RE: prestanak dojenja (21.11.2013 22:04:05)

Evo i ja malao da se ubacim, i moja iva pije iz case drzi je sama mada moram da joj pomognem ali fino pije iz case,tako da mi je to super,pre neki dan sam zaboravila flasicu kada smo bili u gostima,ali na svu srecu pa pije iz case. .
IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

ma ja sam joj dala jos odavno da pije iz case[sm=smiley36.gif]. Jao pa sigurno je imala oko pola godine. Vodu sam joj cak davala iz cepa flase, bilo joj zanimljivo a sad drzi casu fino. I iskreno kad pije iz flasice se uvek zagrcne a iz case skoro nikad. Cudno ovo moje dete. Nego ja sad razmisljam pa kad krenu u skolu krecu da im izbijaju stalni zubi hahahaha..mozda nece ni tad prestati

nina26 -> RE: prestanak dojenja (21.11.2013 22:06:24)

Ljiso, a koju cuclu koristis, uzmi one od kaucuka, mada ova moja nema problem ni sa jednom. Kapni malo svog mleka na cuclu pa joj onda daj flasicu da pije, mozda ce tako hteti.

Joj meni koliko puta dodje nekad nocu zuta minyta, pa kazem sebi od sutra joj ukida, toliko mi posle bude zao kad samo pomislim da ce prestati jednom, nekako mi taj osecaj neprocenjiv[sm=9nebesa.gif]

nina26 -> RE: prestanak dojenja (21.11.2013 22:09:31)

Bravo za Ivicu[sm=bravo.gif] Ja sam taj deo skroz zanemarila[sm=smiley1.gif] Jel dajete onu casu sa cevcicom,ili obicnu casu sa drskama.
P.S. Sorry za off.....necu vise[sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sledeća stranica >   >>