Torbica -> RE: prestanak dojenja (4.10.2013 12:39:32)
|
Nina, moji su svi u krevetu u 20h, i zimi i leti. Ja sam ovako radila. Dakle, sisa posle kupanja oko 20h, i u prvo vreme kad sam izbacila onaj podoj oko 2-3h, u snu sam davala bebi da sisa pre mog spavanja, oko ponoci. Sledeci put tek oko 5-6. Kad nam se ovo ustalilo, nakon par nedelja, izbacila sam i taj, tj beba mi je sisala oko 20h i sledeci put oko 5-6 ujutro. Oni definitivno nisu gladni, bude se po navici pogotovo ako ih sika uspavljuje. Tokom noci postoje kratkotrajne faze budjenja kojih se uglavnom ne secamo, to ti je ono, okrenes se, namestis, budis se na koji sekund ali nastavljas da spavas. ako bebca stalno uspavljujes on stalno trazi pomoc u tim kratkotrajnim fazama budjenja i to je upravo ovaj pakao od budjenja po 10 puta nocu. Iscitaj temu o (samo)uspavljivanju da ne idem u off. Decacima sam bukvalno sa 4 ipo meseca radila ovako - davala da sike u snu, da bi sa 6 meseci prespavali noc bez sisanja. Od 20h - 5-6h. Po meni je lose resenje detetu ukinuti kompletno dojenje zato sto mu se nije napravio red kako treba, pa onda, nece sisati nikako. Naravno, kako ko hoce, ovo je samo moje iskustvo. Tri puta - bezbolno skroz. Osim one prve dve tri noci koliko su se bunili ukupno. Dakle isla sam korak po korak, s tim da mi je beba tad spavala u zasebnoj sobi. E sad, ja sam bila odlucna i nisam popustala, doslednost je upalila. I niko nije bio ne znam ti kako uporan da bih rekla - e pa kod mene to ne radi. Da li sam imala srece, ne znam, ali imala sam je tri puta.
|
|
|
|