TanjaizBg -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (27.1.2012 13:33:48)
|
Moja beba je prva 3 mjeseca išla spavati u 23 pa se budio u 3 pa u pola 6, pa u pola 7 pa u pola 8 pa u pola 9- bila sam komirana. Svaki put sam ga dojila (ranije nisam imala mlijeka pa sam tako kao navlačila), a nakon tog podoja u 3 sam se izmlazala do 4 i 15, pola 5. Ludilo..... Dobro je bilo što na siski zaspi pa ga prebacim u krevetić i nastavi spavati. Preko dana nije bilo plana za dojenje, niti za spavanje, svaki čas je sisao. Onda sam pročitala ono "Kako naučiti bebu da prespava noć?" i počela prvo da uvodim red u dojenje. Sad sisa u 12, 15, 18 i 22. To je čvrsta satnica,a fleksibilna je oko 6-7 kad se ujutro probudi i od 8 do 10 kad se probudi drugi put. Tek kad sam uvela satnicu dojenja u 4 mjesecu uspio je izbaciti noćni podoj, tj. sisa u 22 i budi se po noći par puta ali svaki put zaspi kad mu dam dudu ili malo ga mazim po licu i dam da sisa moju ruku (malo kao liže prste). Ni ranije ga nisam uspavljivala ljuljanjem nego na siki. Mislim da je sve stvar navike. Neke bebe su ovakve ili onakve ali mislim da im se mogu stvoriti navike kakve mi hoćemo samo što nam razni drugi problemi pokvare planove. Npr. moja beba sad se ne budi da sisa, ali kad se probudi ne zna sam da zaspi. Sad radim na tome da stvorim uslovni refleks npr. prije nego što mu priđem ispuštam onaj šššššššššššššššš zvuk i onda dođem do kreveta pa uradim to što ga inače uspava. Primijetila sam da pomaže sad se već malo umiri na samo šššššš, koje razvučem svaki put na duže pa mu tek onda priđem. Ideja mi je da ne moram ustajati iz kreveta nego da sa ššššššššššš ga uspavam a da ne ustajem. Možda sam "pukla" od nespavanja, ali vrijedi probati. Ako vas zanima javiću je li uspjelo. Ima li kod vas veze dojenje po satnici sa buđenjem po noći?
|
|
|
|